Extreme Rules 2015 recenzija

Još jedan Extreme Rules PPV je pred nama i ovoj recenziji ćemo proći kroz sve mečeve i ostale stvari koje budu bile na ovome showu. Neke promjene su napravljene prije samog PPV-a ranije večeras tako da ćemo ih napomenuti u recenziji. Također, publika je vrlo dobra i glasna na Kickoffu zasada, tako da je to odličan znak za dalje.

Prije prvoga meča na Kickoffu imali smo dobar intervju s Naomi te je Ambrose došao na panel i pričao na mikrofonu kako će razbiti Harpera. Hajde, makar je Panel po prvi puta bio zanimljiv. Wyatt je nakon toga imao još jedan promo. Nadam se da ćemo već večeras saznati tko je, iako već možda i znamo, te tako započeti program s tom osobom.

 

Neville vs Bad News Barrett – ***1/4

Daniel Bryan neće nastupiti na ovom PPV-u zbog ozljede, što smo mogli i očekivati te se tako Intercontinental Titula neće braniti na ovom showu, iako je trebala te ju je Daniel Bryan trebao braniti protiv Bad News Barretta. No, pošto Bryana neće biti, Bryana je zamijenio Neville koji će se sada boriti s Barrettom na Kickoffu. Prije meča, Barrett je imao dobar promo o tome kako Bryan nije ovdje i to sve njegovom zaslugom te je zatim pozvao Nevillea na meč. Meč je bio dosta dobar i čak su prešli moja očekivanja. Rekao bih najbolji meč za Nevillea na Main Rosteru. Drago mi je da je dobio priliku da se pokaže i to je iskoristio na odličan način te na kraju i odnio pobjedu. Neville je sada pobijedio prvog izazivača za IC titulu što ga, po meni, stavlja sada u tu poziciju također. To je super. Sad će biti zanimljivo što će napraviti s IC titulom, ali nadam se da će Neville dobiti priliku tu. Uglavnom, ovo je bilo dosta dobro.

Neville

 

Izgleda da je Tag Team Title meč ipak na glavnom dijelu showa. Sviđa mi se ta odluka što su Neville/Barrett meč stavili na Kickoff, a meč za Tag Team Titule na glavni dio. Mislim da se titule, a pogotov Tag Team koje se često brane na Kickoffu, ne bi trebale stalno braniti ondje. To potpuno srozava kredibilitet titula koje već ionako ne dobivaju previše pažnje. Titule bi trebale biti branjene na glavnom showu. Također, Kane je imao intervju sa Saxtonom gdje ga je ovaj postavljao pitanja koja su poslali fanovi na Twitteru te ga je iznerviralo pitanje Je li on relevantan i otišao. Zanimljivo.

 

Dean Ambrose vs Luke Harper (Chicago Street Fight Match) – NR

Jako mi se sviđa odabir meča koji će otvoriti ovaj show. Ovaj PPV uvijek treba otvarati meč koji ima nekakvu ekstremnu stipulaciju te je ovom slučaju to je ovaj meč, a tko će bolje zagrijati publike nego Harper i Ambrose? Ovo će biti vrlo dobro ako dobiju vremena, što se nadam da hoće jer je ovo opener. Huh, ovo je bilo čudno. Meč je bio dobar dok je trajao i onda su otišli u backstage i tamo su se tukli, ali zatim otišli u auto i izašli iz arene. Sad se vozaju po gradu, a Triple H želi Kanea da nađe njih dvojicu. Čudno, nisam ovo očekivao, ali jako je zanimljivo i jedva čekam da vidim gdje su i  što rade i nadam se da će ih prikazati kako se tuku po gradu. To bi bilo jako kul. No, kao što stipulacija kaže, Chicago Street Fight. Oni su jedini koji su opravdali toj stipulaciji ime.

 

U backstageu smo imali segment Triple H-a, Kanea i Rollinsa te su raspravljali o večerašnjem meču. Pomalo nepotreban segment, a i publici je bilo dosadno sudeći po povicima.

 

Dolph Ziggler vs Sheamus (Kiss me Arse Match) – ***1/4

Vrlo dobar meč kao što sam i očekivao. Nekoliko zanimljivih izmjena i vrlo zabavna završnica. Zigglerova pobjeda je za mene došla pomalo kao iznenađenje jer se Sheamus tek vratio pa sam mislio da će njemu dati pobjedu, no ipak Ziggler je dobio meč i sada Sheamus mora poljubiti njegovu stražnjicu. Sheamus se naravno dvoumi i ne želi. Cure su poludjele kada je Ziggler zavrnuo gaćice. Sheamus ipak nije poljubio guzicu Ziggleru nego ga je lupio u međunožje i dao Brogue Kick, a zatim natrljao Zigglerovu glavu na svoju guzicu. Kul segment poslije meča. Isto tako nisam očekivao da će bilo koji od njih dvojie poljubiti drugome guzicu, ali ipak Ziggler je prisilno. Mislim da se ovo nastavlja dalje što je u redu.

SheamusZiggler

 

Cesaro & Tyson Kidd (c) vs New Day (WWE Tag Team Championship) – ***3/4

Cesaro i Kidd su očekivano dobili velike reakcije tijekom ulaska. Oni su pozitivci u ovome meču, sasvim sigurno. Ovo je bilo odlično. Stvarno prekrasan Tag Team meč koji me je iznenadio svojom kvalitetom. Očekivao  sam dobar meč, ali ovoliko dobro, nikako. Cesaro i Kidd su radili kao pozitivci i svoj posao su radili apsolutno savršeno i publika je bila zagrijana za njih od prve sekunde. Cijeli meč je bio zabavan i nije bilo nijednog dosadnog dijela. New Day pobjeđuje i osvaja titule. E, to me iznenadilo. Očekivao sam da će ova dvojica zadržati titule, ali ipak imamo nove prvake. Sviđa mi se što rade s tom grupom i nemam problema što su stavili na njih titule, no mogli su dati Kiddu i Cesaru još mjesec dana s titulama no kao pozitivci. Ovaj meč je pokazao kako imaju odličnu povezanost s publikom. No, vidjet ćemo što će napraviti s New Dayom i titulama. No, super meč stvarno.

NewDay

 

Dean Ambrose vs Luke Harper (Chicago Street Fight Match) – ***1/2

New Day su imali intervju, ali su došli ovi likovi s autom i krenuli se razbijati! Kako zakon! Pobacali su makar dvadeset stolica u ring i krenuli se razbijati njima, ali na kraju Ambrose uzima prednost i dobiva s Dirty Deeds! Sviđa mi se kako su koristili stolice. Nisu se tukli njima nego su radili razne poteze na njih poput Suplexa i Powerbomba! I da, napokon! Napokon pobjeda za Ambrosea na PPV-u! Ovaj trenutak se treba proslaviti! Drago mi je da je odnio pobjedu ovdje. Sve u svemu, lud Street Fight meč i sviđa mi se kako su otišli autom u grad. Još bih više volio da su ih prikazali kako idu autom po ulicama i tuku su, ali ok. Sada dajem finalnu ocjenu koju možete vidjeti gore! Računao sam oba dijela pod jedan meč. Ovo je bilo super.

AmbroseHarper

 

John Cena (c) vs Rusev (United States Championship Russian Chain Match) – ***

Ovo je bilo zabavan, da tako kažem. Nisam očekivao nekakav klasik od ovoga meča, ali dobio sam upravo ono što sam htio tako da na kraju krajeva nisam razočaran mečom. Lanac je bio dobro korišten i bilo je nekoliko dobrih poteza s njime. Svidjelo mi se kako se Lana popela na Apron kada su ovi vikali njeno ime, no onda ju je Rusev otjerao. Na kraju, Cena ipak pobjeđuje. Nadam se da je ova zavada gotova. Baš me zanima s kim će sada ići Cena u program, ali me još i više zanima što će s Rusevom sad kad već ima poraze na leđima. Njihova zavada je bila solidna cijelo vrijeme. Nikada nije prešla u nekakav sljedeći nivo, ali bilo je ok cijelo vrijeme. Kasnije u showu, Rusev je naredio Lani da ode nešto u ured Authority. Ne znam zašto, pričao je na ruskom. Zanimljivo.

RussianChain

 

Nikki Bella (c) vs Naomi (Divas Championship) – *

Ne znam stvarno otkada su Belle pozitivke, ali me niti ne zanima. Ovo je sve toliko pobrkano. Ja samo želim da netko skine titulu s Nikki i nadam se da će se to dogoditi večeras. Nije prošla niti minuta u meču, a Brie me krenula živcirati sa svojim ‘Come on, Nikki!’ povicima pokraj ringa. Pa daj, stvarno. Konstantno, iz sekunde u sekundu to govori. Bolje da je na komentatorskom mjestu, lakše bih je podnio. Dosadan meč. Nikako nije bilo zabavno i jednostavno se ne mogu koncentrirati na meč dok ova pokraj ringa viče stalno. Nikki pobjeđuje na moju žalost. Šteta. Sad moram čekati Paige da joj uzmem titulu.

NaomiNikki

 

Big Show vs Roman Reigns (Last Man Standing Match) – ***1/2

Odlučio sam dati priliku ovome meču i isplatilo se. Znao sam da će im stipulacija jako pomoći i meč neće biti dosadan kao njihovi dosadašnji koji nisu imali stipulaciju. Vrlo dobar Last Man Standing meč. Oružja su bila solidno korištena, no stolovi su bile zvijezde meča. Šest stolova je potrgano u ovom meču. Show je lupio odličan Chokeslam iz ringa kroz dva stola, a Reigns je lupao Spearove gdje god je stigao. Očekivano, bilo je puno finishera napravljeno, ali to je uvijek tako u Last Man Standing mečevima. Kraj je bio dobar također, svidjela mi se Reignsova strategija da zadrži Big Showa dolje, no možda bih i više volio da je meč završio odmah nakon Speara kroz komentatorski stol jer je malo nerealno da se Big Show podigne nakon SPeara kroz barikadu i toga Speara, no ok. Uglavnom, vrlo dobro. Čak je i publika uživala u meču za koju sam se bojao da će uništiti ovaj meč. Jadni komentatori sada. Oba stola su polomljena.

Reigns

 

Bo Dallas je došao kako bi malo zabavljao publiku, ali evo Rybacka! Ryback razbija Dallasa sa svojim uobičajenim potezima i to je to. Izgleda da su malo potrošili vremena jer imaju očita i viška prije nego što Main Event krene. No, mislim da i žele malo izgraditi Rybacka prije nego što uđe u program s Wyattom. To je u redu.

 

Lana govori Rusevu kako će Rusev imati I quit meč sa Cenom. Nisam očekivao da će se ovo nastaviti, a i iskreno, ne da mi ih se više gledati. Ne znam, sada postaje polako dosadno. I quit stipulacija zvuči zanimljivo, ali ako će Rusev opet izgubiti, onda to baš i nije tako dobro za njega. Ali ako pobijedi Cenu i natjera ga da po prvi puta kaže te riječi, onda će to biti odlično za njega. Nadam se da neće dati Rusevu treći poraz zaredom od Cene.

 

Seth Rollins (c) vs Randy Orton (WWE World Heavyweight Championship Steel Cage Match; RKO je zabranjen; Kane čuvar vrata) – ***1/4

Dobar meč, ali očekivao sam više. Na početku vrlo sporo i publika je bila dosta tiha, ali kasnije je bilo bolje. Sviđa mi se kako je Orton izveo Pedigree kako bi zadirkivao Authority i Triple H-a. Stvar s Kaneom je bila super i on je također bio odličan. Način na koji je Rollins osvojio meč i zadržao titulu je bio fantastičan. Dao je RKO Ortonu, njegov potez kojeg on u ovom meču nije mogao koristiti, i onda izašao iz kaveza i zadržao titulu. Izvanredno. Što se tiče samog meča, falilo je malo brže akcije i nekakav malo veći potez uključujući kavez. Onaj Superplex je bio kul, ali očekivao sam nešto i od Rollinsa, onda bi meč bio još bolji. Uglavnom, dobar meč, ali nije za Main Event PPV-a. Očekivao sam više od ove dvojice.

 

Odličan PPV. Nijedan meč, osim Divas meča, nije bio loš. Štoviše, svi mečevi su bili tri ili više. Nijedan nije bio preko četiri zvijezdice. Meč večeri je Tag Team meč što je i pomalo iznenađujuće, ali sasvim zasluženo jer je taj meč bio užasno zabavan. Main Event je bio malo ispod mojih očekivanja, ali puno mečeva su bili bolji nego što sam mislio. Uglavnom, ovo je bio jako dobar PPV.  7.5/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Extreme Rules 2015 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*