Evolve 87 recenzija

Napokon sam odlučio pogledati još jedan Evolve show, njihov posljednji show zapravi koji se dogodio upravo ove nedjelje. Neki portali su nahvalili pojedine mečeve pa sam odlučio pogledati što je tu bilo dobro ili ne.

Tracy Williams vs ACH – **1/2

Nije meč bio loš, ali sama struktura istoga je bila prilično čudna. Krenuli su loše jer su pokušali progurati neku komediju koja kod mene barem uopće nije upalila. I onda smo vidjeli dominaciju Williamsa koja i nije bila nešto. Meč je napokon postao dobar kada je ACH napravio izvrstan povratak koji je bio jako energetičan. I na tom su povratku mogli napraviti odličnu završnicu, no onda je tempo odjednom usporio i meč se opet vratio na početak. Završnica isto antiklimatična. Sve u svemu, nije meč toliko loš bio, ali se tempo u meču previše čudno mijenjao i kao jedan opening meč, nije poslužio svojoj svrsi. Williams je na kraju uzeo pobjedu.

Timothy Thatcher vs Jason Kincaid – ***1/4

Čudno mi je gledati Thatchera u drugom meču večeri jer otkako donekle pratim Evolve on je uvijek bio prvak i s time je imao mečeve u main eventu koje sam u više navrata blatio jer mi je kao prvak bio užasno dosadan, a njegovi mečevi jednolični. Pravo je osvježenje stoga to što je izgubio titulu i što ga gledamo u drugom meču večeri, a upravo ovaj meč je pokazao da oni puno bolje funkcioniraju kada su na ovom mjestu u showu, a ne kada su u main eventu. Nikada nisam prije pratio Kincaida i kada sam vidio njegov ulazak, mislio sam da je čisti jobber, no iznenadio sam se tijekom meča koliko dobar može biti. Mnoštvo mat wrestlinga, izmjena udaraca i odlične brutalne ofenzive od obojice. Thatcher je bio izvanredan heel ovdje, baš je znao izvući reakciju iz publike, a Kincaid je imao dobre povratke u meč. Thatcher je na kraju očekivano pobijedio.

Fred Yehi vs Chris Dickinson – ***1/2

Ovo me podsjetilo na neke Lorcanove sprintove iz NXT-a, pogotovo Dickinson koji me stilom podsjeća na Lorcana. Ovaj meč i nije baš bio sprint naizgled, trajao je 16 minuta i tim je bio najduži meč na showu, no činio se kao takav. Brutalni udarci, sjajni spotovi i odlične izmjene poteza. Selling je bio na mjestu, nisu pretjerali s ispucavanjem poteza nego je bilo baš po mjeri. Nijedan dio meča nije bio previše slab, a završnica je bila doista odlična. Još jedan meč koji je završio zahvatom, a ovaj puta je uzeo Yehi pobjedu.

Zack Sabre Jr. (c) vs Jaka (EVOLVE titula) – ****

Nisam znao koju ću ocjenu dati ovome meču, hoće li mi biti odličan ili će mu malo faliti da bude odličan, no onda su imali onu zadnju sekvencu i toliko dobru izmjenu udaraca da je cijela publika na kraju ustala i pljeskala im. Divan meč doista. Sabre je bio ja jako visokom nivou ovdje, kao i uvijek sjajne tranzicije iz jednog zahvata u drugi i kreativne kontre, no Jaka je bio zvijezda u ovome meču jer mislim da je bio prilična nepoznanica i publici, a još više meni i nisam znao koliko će biti dobar u ovome meču jer ipak je ovo meč za glavnu titulu u kompaniji. No Jaka je imao izvanredan performans, parirao je Sabreu u svemu, pogotovo u udarcima i zato su te izmjene bile toliko magične. Nakon meča mu je, iako je izgubio što se moglo i očekivati, publika dala velike ovacije, što je i zaslužio. Odličan meč, do ovoga trenutka najbolji na showu, a vjerujem kako će biti i do kraja showa. Nakon dosadnih Thatcher mečeva tijekom godinu i pol dana, Sabre napokon radi prave stvari s Evolve titulom.

Ethan Page vs Thomas Sharp – **3/4

Daleko najkraći meč na showu, trajao je samo 5 minuta, no bio je zabavan sprint s neprestanom i konsantnom akcijom od početka do kraja, dobro izvedenim i raznovrsnim potezima. Očito ovo nije bio neki važan meč na cardu, ali je bio dobar za ono što je bio.

Trent Baretta vs Austin Theory – ***1/4

Jako dobar meč ovdje. Iako je Baretta dosta poznatiji ovdje mainstream publici, osobno me je u ovom meču više impresionirao Austin Theory kojemu je samo 18 godina a već radi super stvari u ringu. Akcija je cijelo vrijeme bila na nekom konstantnom nivou, nisu niti usporavali previše i dosta je bilo back-and-forth sekvenca. Onaj Apron Suplex spot je bio izvrstan, ali su mi malo nakon toga, baš kad je trebalo zadržati momentum, usporili pa je malo sama završnica bila antiklimatična, ali Baretta je pobjedu ostvario nakon solidne serije poteza.

Matt Riddle (c) vs Keith Lee (WWN titula) – ***3/4

Veoma, veoma dobar meč, neću reći da mi je bio odličan jer mi se Sabre/Jaka nešto više svidio, ali i ovaj meč je imao svoje kvalitete itekako. Riddle nastavlja biti jedan od najkonstantnijih ljudi u wrestlingu te uvijek pruža u najmanju ruku zabavne mečeve, dok je Keith Lee opravdao svoje mjesto u main eventu ovdje i iako ima prilično veliku težinu, dosta je agilan u odnosu na to. Meč se uglavnom sastojao od udaraca, no vidjet ćete i predivne Riddleove Sentone, možda i najbolje u cijelom wrestlingu, i slične takve poteze. Još moram izdvojiti i onaj predivan Powerbomb Leea kada je Riddle doslovno pola metra odskočio od mata prilikom bumpa. Završetak isto unikatno odrađen jer je Lee udario Riddlea koji je samo pao na njega i pokupio pobjedu.

Veoma dobar show sa samo jednim odličnim mečom, ali hrpom jako dobrih mečeva. Ništa nije bilo loše i to je veliki plus. Još uvijek imam problema sa samom produkcijom jednog Evolve showa koja je, kad se malo sagleda, prilično odbojna, ali počinjem se privikavati sve više nakon svakog odgledanog showa.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Evolve 87 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*