Dynamite #135 (04/05/2022) Recenzija

Je li Julia konačno pokazala svoje pravo lice, ko je postao ujedinjeni ženski ROH prvak, te da li nam je Hangman dao natuknicu o promjeni karaktera, sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Jeff Hardy vs Bobby Fish (2.25⭐)

Zaista čudan matchup koji je iznjedrio isto tako pomješan utisak o samom performansu. Jeff nikad nije bio neki psiholoski mag unutar ringa, te je opće poznato da je njegovo hrvanje bazirano na cool high flying potezima koji s’ godinama postaju sve teži za egzekuciju. S’ druge strane, sušta suprotnost u stilu kod Fisha i to je sugerisalo na blagu katastrofu u najavi. Moglo se ići sa nekim mladim hrvačom na mjestu Fisha, pa bi makar imao taj aspekt prikazivanja talenta na TV-u, ovako nemam neke pozitivne dojmove za istaći.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

🔵 Fishov avalanche falcon arrow i transformacija u submission hold nakon neuspjelog pina.
🔴 Hardyz-Bucks faceoff, tease prvog njihovog meča pod okriljem AEW-a.

BCC vs Butcher, Blade & Angelico (3.0⭐)

Kako smo došli do toga da je Angelico dio ove ekipe je enigma. Na stranu random uparivanje, pokazao se jako dobro naročito u razmjeni submission poteza sa Bryanom, u čemu i leži njegov in-ring kvalitet. Ovoga puta nije bio fokus na Wheeleru što je ok, ne treba pretjerivati sa guranjem jednog lika u stable. Klasična završnica, simultanka u režiji BCC i Dragonov triangl uz front double biceps pozu.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

🔵 mr. Regal na komentatorskoj poziciji, melem za uši. Nastavlja Ex-a oslovljavati sa aliasom ‘man in the mask’ i dobra ispravka tokom Yutinog germana.
🔴 Najava za Jurassic Express vs Team Taz meč i JB-ov izazov za Rickyevu FTW titulu. Jedan meh reign u tag diviziji, ali ne krivim ih mladi su, mislim da je greška u dužini reigna i da su trebali biti tranzicijski prvaci za neki etablirani tag team, kojih u AEW ne manjka.
🔴 Lee & Sw3rve promo prilično solidan, sasvim mi je ok njihov feud sa team Tazom i nadam se da će kulminacija biti na DoN, makar na pre-showu. Swerve in our glory je, čini se, njihov novi štih.

Wardlow vs Morrissey (2.5⭐)

Lijepo je vidjeti Cass-a ovdje nakon što je prevazišao neke privatne probleme koje je imao. Dobio je dosta ofanzive, čak bi rekao mnogo više od samog Wardlowa. Publika je bila uključena u meč, i malo podbadala sa name dropanjem Enzo-a. Powerbomb simfonija je vjerovatno skraćena zbog Cass-ove građe, svaki sljedeći powerbomb bi izgledao nezgrapno, jer je jako teško podići lika od cca 130kg na takav potez, više puta uzastopno. Ispravna odluka.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

🔵”We want Enzo. NO WE DON’T!” chantovi u publici.
🔵Wardlow moonsault i savršeno izveden powerbomb nad fizički impozantnim protivnikom.
🔴Wardlow razbacuje security kao vreće krompira.
🔴Zakazuje se contract signing na sljedećem Dynamite u MJF-ovom rodnom gradu. Mogu zamisliti kakve će sve stipulacije i ograničenja Max prezentirati. Jako dobar buildup i očekujem njihov meč skoro kao MJF-Punk sukob.
🔴 Hangman nam pokazuje svoju agresivnu stranu i pomalo naginje ka tweener karakteru. Za neke je došlo iznenada, ali kada se malo pročita između redova, ne čudi ovo dodavanje novog sloja u njegov karakter. Da je CM bio prisutan, vjerovatno bi još više imalo smisla i upotpunilo priču kako je Page pomalo ljut na fanove koji su sumnjali u njega i koji mu u ovom feudu polako okreću leđa i naginju na Punkov ‘mlin’.

Chris Jericho vs Santana (2.75⭐)

Čovjek koji se reinventirao po ko zna koji put, sada ima i novi nadimak/pseudonim ‘The Wizard’. Iako su njegovi najbolji dani daleko iza njega, Y2J je sposoban odraditi pristojan meč, bilo kada bilo gdje. Santana me nije iznenadio, jer sam upoznat u njegove sposobnosti i nema sumnje da bi u nekoj malo slabijoj konkurenciji bio singles star materijal. Očekivan rasplet sa distrakcijama i varanjem do pobjede JAS-a.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

🔵Tope sucida prije početka meča.
🔵Gestikulacije i trash talk direktno u kameru od strane Santane.
🔵Odavanje počasti Eddie Guerrero koje pomalo postaje overuse-ano, ali svejedno lijepo za vidjeti.
🔴Jay Letahal vs Takeshita najava za meč na Rampage-u. Ok promo Lethala koji je moj favorit, ali ovo upraivanje sa prosječnim Indijcem u američkom wrestlingu mu nikako ne ide na ruku, kada je u pitanju nivo interesovanja za njegove programe. Joe se nadovezao na njihov i čini se kako je manhunt u toku. Jay vs Joe ima potencijal biti jako dobro, iako je buildup prilično mlak.
🔴Acclaimed i Ass Boys su stable za koji niko nije znao da nam je zapravo jako potreban. Iako sam i dalje stava da je prvobitna ideja bio neki feud, ali reakcije koje su dobili za ovo ujedinjenje mi govore da ćemo ih gledat’ skupa.
🔴Konačno interakcija Julia sa HoB. Odlično je odglumila sve tokom segmenta i čini se kao da je i dalje u njoj ostalo one prave Julia, te da je mist nije totalno promjenio. Suludo je kako su od 20-godišnje cheerleadersice napravili top priču i sve nas uvukli u iščekivanja njenog turna.

Rey Fenix vs Dante Martin (4.0⭐)

Jako zabavno i baš ono što se očekivalo od njih. Atletični showcase ispunjen ‘wow’ spotovima i visokim tempom. Dante zaista izgleda kao neko ko je uspio da prevari gravitacionu silu, dok Fenix ima nestvarnu sposobnost balansiranja. Moglo je da ode u oba pravca i mislim da ne bi napravili grešku i da je Martin išao over.

Trenuci vrijedni isticanja i popratni segmenti:

🔵Kanđanin mid air setovan.
🔵Paralelni moonsault, gdje su se obojica dočekali na noge, a onda Dante to transformisao u poisonranu.
🔴 Darby vs Jeff Hardy najava, za neke, dream meča. Moram priznati da je i za mene jako intrigantan matchup i da želim ovo pogledati.
🔴 Rosa-Serena promo prilično mlako iako se radujem njihom meču, jer znam da će dostaviti. Rosi kao i Deeb fali taj promo aspekt, ali ipak cijenim njihove sposobnosti u ringu pa im se može progledati kroz prste.
🔴Silver-Punk… meh, ništa specijalno, home town lik na cardu što je očekivano. Nadam se da će konačno stati sa izostajanjima što zbog zdravlja što zbog snimanja serije te da ćemo imati Punk-Hangman promo battle na sljedećoj epizodi.

Deonna Purrazzo vs Mercedes Martinez (2.25⭐)

Nisam fan Deonne i ona mi svakim njenim odgledanim mečom potvrdi zašto. Jednostavno ne možes furati Viruoza gimmick, a da ne mozes to makar prividno prenijeti i u ring. Ispadaš smiješna i ne daš mi razlog da me briga za tvoj program. Mercedes je isto bila prilično meh. Jako nekonvencionalno za veterana sa 20+ godina in-ring iskustva da nije u stanju imati kvalitetan meč. Sve u svemu, nije vrijedno ME spota, isforisrano je da bude zadnji meč samo da se ispoštuje neka ravnopravnost.

Ukupan dojam 6/10⭐

Hrvački prilično loša epizoda, a nije pomoglo što su i promo materijali bili prilično prosječni. Nadam se da je ovo samo zatišje pred buru i da će do Double or Nothinga servirati kvalitetne epizode sa dobrim buldup-om za PPV card.

Be the first to comment on "Dynamite #135 (04/05/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*