Dean Ambrose vs Chris Jericho – “Žao mi je…”

Nakon što sam pogledao Raw jutros, odlučio sam sastaviti jedan članak o sinoćnjem segmentu između Dean Ambrosea i Chris Jericha koji mi je bio najdraži dio toga Rawa. Dean Ambrose i Chris Jericho započeli su svoje rivalstvo na Rawu prije par tjedana kada je Dean Ambrose zamijenio Highlight Reel sa svojim Ambrose Asylum showom prema naredbi Shanea McMahona. Ako ćemo detaljnije gledati, njihova priča započela je još na Night of Championsu 2015. godine kada je Ambrose bio taj koji je odabrao Jericho da bude njegov i Reignsov partner u meču protiv Wyatt obitelji. Jericho se u tome malo precijenio pa što je odlučio uzeti stvar u svoje ruke, no to je njegov tim koštalo pobjede. Nakon meča, Jericho je ramenom udario od Ambrosea što nas je nekako navelo na pomisao da je ovo početak njihova rivalstva.

I ništa se nije dogodilo sve do prije tih par tjedana gdje su Ambrose i Jericho imali konfrontaciju u kojoj je Ambrose prvi potegao potez i udario Dirty Deeds. Idući tjedan je Shane najavio kako će se njih dvojica sukobiti na Paybacku.

Tako je došao i posljednji Raw prije Paybacka, točnije onaj sinoćnji i Ambrose je prvi izašao van. Nije bio raspoložen za igre i zabavu nego je htio raščistiti stvari s Jerichom. Rekao je kako Jericho napada s leđa, zatražuje poštovanje od drugih, uvijek se tužika, govori za sebe da je najbolji na svijetu…za razliku od Ambrosea koji pokušava zaraditi poštovanje, koji ne napada s leđa, koji nikada ne pokazuje samosažaljenje, koji rado nikada ne bježi od borbe nego udara ljude u lice i iste udarce prima natrag jer to je ono što on radi. Ambrose je zatim pozvao Jericha u ring.

Upravo taj promo je Ambrose u svojem najboljem izdanju. Mnogi se žale kako je WWE od njega napravio ‘budalu’ otkako se Shield raspao tako što su mu davali smiješne promoe, stavljali ga u komične segmente i u globalu pomoću njega pokušali provući tu neku komediju kako bi ga se prikazalo kao luđaka, ali upravo ovaj promo dokazuje kako Ambrose može biti fantastičan u onome što radi. Bio je ozbiljan, znao je s kime ima posla i znao je tko je Chris Jericho, ali ga je svejedno pozvao u ring jer kao što je rekao, on ne bježi od drugih niti napada s leđa nego se suočava s drugima licem u lice.

Jericho je tako odgovorio na Ambroseov izazov i došao u ring. Mislite da ćete se svi složiti sa mnom da je Jericho kao negativac najbolji Chris Jericho. I ovih zadnjih par tjedana je čisti pokazatelj toga. Jericho je osjećao da ga Ambrose ne poštuje stoga ga je odlučio naučiti lekciju. Rekao je da on ne govori da je najbolji na svijetu…on to i je. On pobjeđuje u mečevima, piše povijesti i stavlja svoje protivnike na veći nivo te bi zato Ambrose trebao biti sretan što će stupiti u ring s njim.

Jericho je zatim pokušao natjerati Ambrosea da mu se ispriča za sve ružne stvari koje mu je rekao. Čak ga je prvo pokušao natjerati da mu poljubi cipele vrijedne 1,500$. Ambrose je rekao da mu je žao, ali ne zbog toga…žao mu je jer Jericho nosi te ružne cipele, jer hoda noseći šalove, jer ima frizuru kao Bon Jovi te zato što je egomanijak. Ali najviše mu je žao zbog toga što će ga morati pobijediti na Paybacku, no nije mu žao za ono što će uslijediti. Ambrose je zatim napao Jericha i borba je brzo otišla van ringa i na komentatorski stol. Jericho je nakon nekoliko trenutaka uspio preuzeti kontrolu i stavio Ambrosea u Walls of Jericho kako bi Ambroseu poslao poruku za njihov meč.

Mislim da bolje od ovoga nije moglo. Samo ovim segmentom su izvanredno izgradili svoj meč na Paybacku i zainteresirali me za taj meč. Obojica su bili fantastični tijekom segmenta. Nije bilo šala, samo ozbiljan razgovor dvaju odraslih, zrelih ljudi koji znaju što je pred njima. Jericho zna da mora pobijediti Ambrosea ako hoće dokazati da je najbolji na svijetu i poraz mu nikako ne bi išao u korist jer bi potpuno izgubio taj kredibilitet ako izgubi od Ambrosea kojega on još uvijek smatra početnikom naspram samome sebi. S druge strane, Ambrose zna da će stupiti u ring s budućim članom WWEove kuće slavnih, legendom ovoga posla i čovjekom koji je mnogo puta osvojio svjetsku titulu, i ako ga uspije pobijediti, to će ga prebaciti na potpuno drugi nivo u WWEu. U dva-tri tjedna uspjeli su odlično izgraditi ovaj meč, no nadam se da ta priča se neće zaustaviti na Paybacku nego će se nastaviti i nakon njega. Zaista sam uživao u ovome segmentu. Nadam se da će rasturiti na Paybacku.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Dean Ambrose vs Chris Jericho – “Žao mi je…”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*