Da li se anti NXT politika nastavlja? – Ono što u WWEu ne žele da znate

Ljetos ste imali priliku pročitati moj članak o mogučim turbulencijama na čelu WWEa koji uključuje McMahonove, Triple Ha i Kevina Dunna. Naime, neki od glavnih lica kao da pokazuju popriličan animozitet prema NXTu, a nedavna događanja idu u korist toj teoriji.

Pretprošle sedmice je na WWE networku prikazan NXT panel pred event u Brooklynu. Tu su bili Byron Saxton, koji je vodio panel, Kevin Owens, Finn Balor, Corey Graves, Sasha Banks, Seth Rollins i Triple H. Svi su govorili o začecima NXTa, koliko su svi radili na tome da uspije i šta očekuju u budućnosti. Pri kraju panela je naišao “sporan”  trenutak, kada je Finn Balor rekao da uopće ne žuri sa prelaskom na main roster jer smatra da se puno bitnije stvari dešavaju upravo u NXTu. Taj dio ćete čuti na verziji koja je procurila prije prijenosa na Networku, dok na snimku sa Networka to nećete čuti, jer je WWE izbrisao taj dio. Zvaničnog objašnjenja nije bilo. Zanimljivo je da bi WWE baš to izbacio iz snimka, ali niko o tome nije nešto mnogo razmišljao.

Prije par dana je održan Takeover: Respect, i na zvaničnom WWE youtube kanalu ste mogli pronači video u kojem Sasha Banks i Bayley dijele svoja mišljenja o svojem main eventu. Bayley je u svom intervjuu, između ostalog, rekla kako je Sasha Banks najbolja na svijetu u svojoj profesiji, dok je Sasha rekla kako joj je krivo što napušta NXT, ali da shvata i da se ipak raduje da će u budućnosti opet raditi sa Bayley. Taj video je brzo netom, izbrisan sa Youtubea. Opet, zvaničnog saopčenja u vezi takvog što nije bilo, i video više nije uploadovan.

Tražiti neko drugo objašnjenje postaje zaista paradoksalno. Iz videa o panelu koji traje više od 40 minuta su izbacili samo dio u kojem Balor jasno govori kako ne želi ići iz NXTa, kao i cijelokupni video u kojem Sasha govori kako ona ne želi otići iz NXTa. Koliko god WWE pružao NXT širem auditorijumu u znaku da slušaju svoje fanove, postavili su jasnu granicu. Koliko god NXT bio dobar, predstavljat će se kao razvojni program i niža stepenica koja vodi do glavnog rostera. Koliko god fanovi znali da je NXT kvalitetniji i da pruža bolje showove, ono što WWE ne žele da vi znate jeste da su toga svjesni i njihovi uposlenici. Ne žele da znate da im uposlenici ne žele napuštati niži razvojni program da se pridruže glavnom rosteru, jer bi to štetilo ugled svih onih koji su zaduženi za glavni roster. Neki će dati sve od sebe da smaknu dokaze toga, ali to je već uveliko prisutno.

Be the first to comment on "Da li se anti NXT politika nastavlja? – Ono što u WWEu ne žele da znate"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*