CZW Tournament of Death 2016 recenzija

Napokon sam odgledao i ovogodišnji CZW Turnir Smrti. To je jedan od najbrutalnijih wrestling događaja koje ćete vidjeti tijekom cijele godine. Ako želite ovo odgledati, nemojte se nadati da ćete vidjeti nekakvo tehničko hrvanje ili išta slično jer ovdje svaki meč ima stipulaciju, svaki meč je pun krvi i svaki meč je na visokom nivou brutalnosti. Moje misli o ovogodišnjem turniru pročitajte u nastavku.

 

Rickey Shane Page VS Tim Donst (Fans Bring The Weapons; prva runda) – **3/4

Kao što i sam naziv meča kaže, ovo je u meč u kojem fanovi donose i oružja i daju hrvačima na korištenje. Meč je bio prilično zabavan, potpuni brawl s oružjima kao što se i očekivalo. Bili su u ringu, i u publici i na parkiralištu. Koristili su razna oružja, od palice s pribadačama, do stolica i stakla. Na kraju su se borili na džibu i Page je ondje Small Packageom uspio odnijeti pobjedu. Solidan način za otvoriti show, bilo je prilično brutalno i Donst je dosta krvario.

 

Conor Claxton vs MASADA (Barbwire Madness, prva runda) – ***1/2

Glavna tema ovoga meča su razni predmeti omotani bodljikavom žicom, ali se oni nisu toga pridržavali baš. Ovo je bila borba! I to brutalna borba! Bilo je mnogo bolnih poteza kao što je onaj skok Claxtona s kamiona, zatim kada je Masada zabio Claxtonu šiljaste štapiće u čelu, a da ne govorim o završetku kada je Claxton dao MASADI Piledriver na ciglu. Bilo je mnogo izrazito brutalnih poteza i to mi se svidjelo. Bilo je krvi i to poprilično puno. Ovaj meč je pokazatelj koliko brutalan ovaj turnir zna biti.

 

Alex Colon vs Danny Havoc (Light Tube Death meč; prva runda) – ***1/4

Tema ovoga meča su staklene lampe. Još jedan izrazito brutalan. Nisu se štedjeli nikada, odmah od prve sekunde su krenuli s akcijom. Odlično su koristili lampe i bilo je dosta brutalnih poteza. Nekoliko uzbudljivih near fallova pri kraju, također. Havoc je čak zapalio jednu lampu pri kraju, no Colon mu je to koljenom nabio u tijelu, a onda udario Superkick uz pomoć lampe za pobjedu. Kao i u svakom meču, pa tako i ovdje, bilo je dosta krvi. Nije prošlo niti dvadesetak sekundi i Coon je već krenuo krvariti.

Matt Tremont vs Jeff Cannonball (Home Run Derby meč; prva runda) – **3/4

Posljednji meč prve runde je bio solidan. Bio je to meč dva teškaša – trenutnog CZW prvaka Tremonta te novopridošlice Cannonballa. Akcija je bila solidna, bilo je dosta brawla i nekoliko dobrih poteza. Tremont je na kraju pobijedio s Powerbombom na kutiju za smeće. Očekivan rezultat.

 

Aaron Williams vs Ron Mathis (Death meč) – **1/4

Prvi meč koji nije dio turnira nego služi kao stanka onima koji su pobijedili u prvim rundama kako bi se pripremili za drugu. Ovo je bio jedan od normalnijih mečeva koji ćete vidjeti na ovom turniru. Bilo je brutalnosti, ali nije bilo toliko izraženo kao u prijašnjim mečevima, nego su radili i standardne poteze. Meni osobno nije bio ništa posebno, većina meča je bila dosadna sve do završnice koja je bila donekle u redu. Williams je pobijedio s Piledrvierom s užadi.

 

Rickey Shane Page vs Conor Claxton (Barefoot Rites Of Passage meč; druga runda) – **1/4

Ovo nije trajalo prilično dugo, tako da nije bilo ništa posebno. Bio je ovo prvi polufinalni meč, a hrvači u njemu su morali hodati bosi. Također, kraj ringa je na ploči bio zapaljen ugljen tako da su hrvači mogli jedno drugog natjerati da hodaju po tome. Kao što rekoh, meč nije bio ništa posebno, pokoji solidan potez, ali ništa izrazito brutalno ili zanimljivo. Page je pobijedio i otišao u finale. Više bih preferirao Claxtona kao finalistu, ali u redu.

 

Matt Tremont vs Alex Colon(Sharp Shit Death meč; druga runda) – **3/4

Drugi polufinalni meč bio je prilično dobar. Sredina je bila malo dosadna kada su se tukli po livadi, ali kada su se vratili u ring bilo je dosta dobro s nekoliko brutalnih poteza kao što je onaj Tremontov Powerbomb kroz lampe ili završni potez meča, također Tremontov Tombstone Piledriver kroz lampe. Tremont je pobijedio i tako se pridružio Pageu u finalu. Pošto je on CZW prvak, bilo je očekivano da će dospjeti do finala.

 

Lucky 13 & Devon Moore vs Dale Patricks & G-Raver (Scaffold meč) – ***1/2

Ovo je meč u kojem se kraj ringa nalazi velika skela. Meč nije bio dio turnira, no bio je veoma, veoma dobar. Bilo je mnogo brutalnih i ludih poteza sa skele, kao i onih s pločama na kojima se nalazi bodljikava žica. Nisam očekivao da će biti toliko brutalno, ali uspjeli su proizvesti potpuno lud meč. Lucky 13 i Moore su na kraju pobijedili kada je Moore napravio Patricksu Rollins Senton sa skele na G-Ravera koji je u ringu bio pokriven pločom s bodljikavom žicom. Zvuči komplicirano, ali nije tako, izvanredan kraj.

 

Josh Crane vs DJ Hyde (Panes of Glass meč) – **

Tema ovoga meča su ogromne staklene ploče. Još jedan meč koji nije dio turnira. Ne znam zašto je šef CZW-a uvijek tako pohlepan pa svome meču dadne najviše vremena i onda taj isti meč ne ispadne baš najbolje. Moglo je biti puno bolje da su određene dijelove izbacili i tako skratili meč. Pri kraju se na bageru pojavio Blackout zajedno sa bivšim šefom CZW-a, Johnom Zandigom. Hydea je to omelo i Crane je uzeo pobjedu. Nakon meča, Zandig i njegova ekipa je brutalno napala Hydea jer su htjeli kompaniju. Na kraju su ga odveli na bageru i krenuli ga zakopavati u rupu dok Hyde napokon nije odustao i predao kompaniju Zandigu. Ovo je bilo prilično zanimljivo. Nisam očekivao da će ovako nešto napraviti i da će krenuti zakopavati živog čovjeka u rupu. Zandig je sada vratio svoju nekadašnju kompaniju natrag sebi, tako da CZW ulazi u novu eru, valjda. Odlično.

 

Rickey Shane Page vs Matt Tremont (Ring of Fire & Wire Death meč) – ***1/2

Napokon smo došli i do finala. U ovome meču ringu je bio okružena lampama, žicom te zapaljenim komadima drveća. Veoma brutalan meč, ali to je ono što se moglo i očekivati od finala Turnira Smrti. Udarali su se lampama kao manijaci, krvarili su kao manijaci i sve su radili kao manijaci. Definitivno je meč opravdao moja očekivanja. Page je na kraju pobijedio sa Fireman’s Carry Slamom sa skele kroz stol te tako osvojio ovogodišnji turnir. Nisam baš očekivao da će on osvojiti, tako da mi je ovo došlo kao prilično iznenađenje. Ali, zaslužio je, prošao je kroz tri brutalna meča u jedan dan. Isto tako čestitke i Tremontu.

 

Veoma dobar turnir s velikom dozom brutalnosti. Ako volite takav tip hrvanja, pogledajte onda ovaj show.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "CZW Tournament of Death 2016 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*