CZW Tournament of Death 18 (2019) recenzija

Tournament Of Death 18 First Round Doors Of Death Match (Officer O’Hare vs. SHLAK)

Kristijan B: Sviđa mi se što su prije početka meča odali počast nedavno preminulome Lionheartu, 10 bell saluteom. Ovaj event mogu samo opisivati u spotovima, jer hrvanja nije bilo. Odmah smo krenuli s neonkama. Nakon neonki, i kutevima su bila vrata s bodljikavom žicom na sebi, kroz koja su po dva puta prošli i O’Hare i SHLAK. Svidio mi se spot kada je O’Hare vezao lisicama SHLAKa, a ovaj je svojom snagom uspio strgati lisice. Kraj je solidno odrađen kada je O’Hare pinovao SHLAKa, a u međuvremenu ga gušio običnom vrećicom.

Alen Butumović: Iako je prvobitna stipulacija ovog meča trebala sadržavati isključivo vrata, koristili su oni puno više od toge. Neonke su možda čak i bile više u prvom planu, pogotovo na početku meča, a tu su onda bili i brutalni, uzastopni udarci stolicom u glavu. Opasnih poteza definitivno je bilo, meni se recimo dopao onaj spot kada su s užadi pali na vrata van ringa. O’Hare je više išao taktički nadmudrivati Shalka s lisicama i kasnije vrećicom, dok se Shalk koristio isključivo snagom. Sve skupa, dovoljno dobro i brutalno za prvi meč na turniru.

Tournament Of Death 18 First Round Summer Funtime Death Match (Conor Claxton vs. Jimmy Lyon)

Kristijan B: Lyon ubacuje u ring ploču s grafitnim olovkama, u koje nedugo zatim i udara. Nakon toga Claxton mu postavlja neonku između nogu, a onda ga na to mjesto pogađa kuglom za kuglanje. Nakon nekoliko brutalnih bumpova na komadiće stakla, neonke, stolice i beton, Lyona vežu za nosila, a iz ringa skače Claxton s prebrutalnim Double Foot Stompom. Nedugo nakon toga Claxton uzima pobjedu.

Alen Butumović: Već se negdje početkom ovog meča znalo da će Claxton otići u finale. Njega sam predvidio za pobjednika ovog turnira par dana prije, ali ovaj meč je potvrdio da će bar otići u finale. Nije primio nijedan ozbiljan udarac ni bump u meču, što je značilo da ga čuvaju za ostala dva meča. S druge strane, iako sam mislio da će ovo biti lakši meč od prvog jer tako je i krenuo, Lyon se do kraja nadobivao dosta velikih poteza i bumpova. I onda na kraju onaj Piledriver na ne znam što, čini mi se da je bio kombi u pitanju, ali nisam vidio od ljudi. Svejedno, brutalan kraj za jedan okej meč.

Tournament Of Death 18 First Round Shattered Dream Panes Of Glass Match (Jimmy Lloyd vs. John Wayne Murdoch)

Kristijan B: U kutevima su bila četiri stakla, koja su odmah na početku hrvači strgali. Stakla su se razbijala i u publici i u ringu. John Wayne Murdoch radi Canadian Destroyer s kuta na staklo, a Jimmy Lloyd kickouta na jedan. Nakon toga Murdochu pomaže Reed Bentley, pa opet radi Canadian Destroyer na staklo, ali ovaj puta Lloyd kickouta na dva. Lloyd je stavio Reed Bentleya u kut ringa, a preko njega stavio staklo koje je potom zapalio. Lloyd radi Assault Driver Murdochu na zapaljivo staklo, i pobjeđuje.

Alen Butumović: Za sada meč koji mi se najviše svidio. Ponajprije jer su se držali svoje stipulacije, u ovom slučaju isključivo stakla, a drugo jer su imali kakvu-takvu strukturu i jer su radili najviše wrestling poteza od svih dosadašnjih mečeva. Spotovi su bili brutalni, ali su isto tako bili i dobro izvedeni. Upleo se Reed Bentley i činilo mi se da će mi to zasmetati, ali su proizveli zajedno jedan dobar nearfall nakon onog CD-a, a onda je i završetak također bio brutalan. Sve skupa, za sada najbolji meč.

Tournament Of Death 18 First Round Bundles And Boards Match
(Big Joe vs. Casanova Valentine)

Kristijan B: Na početku je dominirao Big Joe, ali ne zadugo. Valentine je udario neonkama u Big Joeovo međunožje, a zatim mu je nabio drvene štapiće u čelo. Nakon toga Big Joe dva puta baca Valentinea kroz drvene ploče s bodljikavom žicom, ali Valentine vraća istom mjerom i uzima pobjedu.

Alen Butumović: Najdosadniji meč prve runde. Jednostavno me ništa nije impresioniralo. Bilo je par solidnih spotova s onim pločama s bodljikavom žicom, ali to je to uglavnom.

Tag Team Home Run Derby Death Match Match
Murder By Kicks (Ken Broadway & Matt Travis) vs. The REP (Dave McCall & Nate Carter with Kris Bishop)

Kristijan B: Prvi veći spot ovoga meča je kada su Murder by Kicks udarili u leđa Dave McCalla, s stolicom umotanom u bodljikavu žicu. Nakon toga Broadway biva gušen od strane Nate Cartera, a onda i bačen kroz staklo. Pred kraj meča Carter baca Broadwaya kroz ljestve na beton. Ne dugo kasnije u ringu imamo staklo koje je trebalo biti zapaljeno, ali na kraju nije, te Carter pinuje Matt Travisa.

Alen Butumović: Još jedan prilično dosadan meč u kojem se ništa posebno po meni nije dogodilo. Dva najbolja spotova uključivala su Broadwaya. Prvo kada su ga lancima ljuljali i bacili kro staklo, a onda kada je kasnije primio Powerbomb kroz ljestve van ringa.

Tournament Of Death 18 Semi Final Exploding Bat, Light Tubes Death Match (Conor Claxton vs. Jimmy Lloyd)

Kristijan B: Prvi polufinalni meč. Jimmy Lloyd udara Claxtona plastičnom palicom na kojoj su bile zaljepljene pribadače, i bejzbol palica s umotanom bodljikavom žicom koja je eksplodirala na leđima Jimmy Lloyda jedini su spotovi koje mogu spomenuti u ovome meču, jer je meč bio jako kratak. Poslije meča Lloyd napada sudca koji bježi iz ringa.

Alen Butumović: Kratak meč poprilično, tako da nije bilo ništa posebnog u meča i ništa što nismo vidjeli u prethodnim mečevima. To je inače problem polufinalnih i finalnih mečeva na ovom turniru, vidjeli smo manje-više sve u prethodnim mečevima i ostalo je još jako malo prostora za inovaciju. Kao što rekoh i ranije, prolazak Claxtona u finale bio mi je sasvim očekivan.

Tournament Of Death 18 Semi Final Texas Tumbleweed Death Match (Casanova Valentine vs. Officer O’Hare)

Kristijan B: Casanova Valentine je na meč došao s križom umotanim u bodljikavu žicu. Početak meča je bio malo slabiji, a prednost je držao Valentine. Kasnije O’Hare radi Dropkick i Valentine pada na križ sa bodljikavom žicom. Valentine radi Chokeslam O’Hareu s aprona na strukturu, koja je bila obložena bodljikavom žicom i koja je stajala pored ringa. Povratkom u ring O’Hare radi nekakvu varijaciju Side Russian Leg Sweepa na bodljikavu žicu i uzima pobjedu.

Alen Butumović: Nešto bolji polufinalni meč od prethodnoga. Malo je i duže trajao, a uz to smo vidjeli nekoliko solidnih spotova s bodljikavom žicom. Drago mi je da je O’Hare prošao dalje, to mi se čini kao dosta bolja opcija.

Fans Bring The Weapons Match (Mance Warner vs. Matt Tremont)

Kristijan B: Za razliku od ostalih mečeva, u ovom je i bilo nešto hrvačkih poteza, barem na početku. Kasnije je Warner izrezao čelo Matt Tremontu s bejzbol palicom koja je bila umotana u bodljikavu žicu. Sredina meča je bila katastrofalna što se tiče camera worka. Snimali su cijelo vrijeme ring, dok su se hrvači borili iza navijača, i mi gledatelji nismo mogli ništa vidjeti. Povratkom prema ringu zastali su na rampi, gdje je Warner primio Vertical Suplex, i svojim tjelom savio jednu od zaštitnih ograda. Povratkom u ring Warner udara Tremonta neonkama, ali Tremont ga uspijeva udarati palicom s pribadačama. Tu kreće prava dominacija Tremonta. Tremont bušilicom buši glavu Warnera, a zatim klamericom mu zaklama jezik za drvenu ploču. Na kraju Tremont stavlja neonke na Warnera te s kuta skače na njega, i uzima pobjedu.

Alen Butumović: Nimalo mi se meč nije svidio. Iako razumijem da je meč trajao ovoliko dugo zato što je finalistima trebalo vremena da se malo odmore prije finala i da dogovore meč, svejedno je ovaj meč trajalo malo predugo. Vukli su se čitavo vrijeme, još su otišli među publiku gdje se ništa nije moglo vidjeti. Ne razumijem zašto uporne rade takve stvari ako znaju da CZW nema dobar camera work i da ne mogu doprijeti do takvih mjesta. Sve skupa, previše sporo i previše dosadno da bi bilo dobro.

Tournament Of Death 18 Final Lighttubes Madness Death Match ( Conor Claxton vs. Officer O’Hare)

Kristijan B: Finalni meč za prvaka turnira smrti. Kako je meč krenuo tako su se krenuli tući s neonkama. Meč su prebacili van ringa, a onda Claxton prolazi kroz drvena vrata, i pada na beton. U ringu se postavljaju neonke na stolice, a onda s kuta O’Hare baca Claxtona kroz njih. Jako dobar kickout Claxtona. Za sami kraj showa dečki su se popeli na skelu koja je bila u blizini ringa, te je Claxton uspio baciti sebe zajedno s O’Hareom kroz neonke na bodljikavu žicu koja je bila ispod njih. Claxton je uzeo pobjedu i postao novi osvajač turnira smrti.

Alen Butumović: Ako izuzmemo posljednji spot meča gdje su se bacili sa skele na bodljikavu žicu, finale je bilo naporno i dosadno, iako je čak ovo možda bio i najkraći meč na showu. Vidjelo se da nisu imali mašte, a bome ni volje da odrade nešto dobro jer su se istrošili u dosadašnjim mečevima. To je taj glavni problem ovog turnira posljednjih godina. Finale uvijek ispadne najjadnije jer se istroše do istoga. Claxton je osvojio turnir, što je očekivana, ali isto tako i ispravna odluka.

Ukupno

Kristijan B: Iako je ovo deathmatch turnir, mogli su ubaciti koji ne deathmatch da se malo ubije ta monotonija istih mečeva. Hrvanja nije ni bilo, ali to nije bila ni poanta ovoga showa. Ako želite vidjeti krvi, brutalnih spotova, bodljikavih žica, neonki i stakala, onda je ovaj show za vas, u protivnom nemojte gubiti vrijeme na ovaj show. Ako baš želite nešto pogledati, onda vam preporučam meč između Mance Warnera i Matt Tremonta.

Alen Butumović: Ovo nije turnir dobrog wrestlinga, ovo je turnir velikog nereda. Tako da, ili će vam se jako svidjeti ili vam se neće uopće svidjeti. Ne gledam više CZW redovito, ali volim pogledati ovaj turnir. I ove godine je to sve skupa bilo zabavno jer smo dobili dosta brutalnih stvari. No opet, glavni je problem s mečevima taj što umjesto da se poboljšavaju kako show teče, oni rade suprotno. Najbolji su mečevi upravo oni iz prve runde. A finale obično ispadne najslabije. Tako je bilo i ovdje. Prvi dio showa je vrlo zabavan za gledati, dok mi je drugi dio bio prilično slab.

Be the first to comment on "CZW Tournament of Death 18 (2019) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*