CZW Tournament of Death 14 recenzija

Pred nama je sasvim sigurno jedan brutalan show. CZW Tournament of Death je izrazito poznat po brutalnim mečevima, krvi, hardcore wrestlinga…i stoga on dobiva titulu možda i najbrutalnijeg wrestling showa godine. Također, ono što ovaj show čini posebnim je to što se održava vani, a ne u areni i to je dobro jer daje taj poseban osjećaj. Pred nama su zanimljivi mečevi te ćemo proći kroz ovogodišnji CZW TOD u ovoj recenziji.

 

DJ Hyde dolazi u ring i otvara ovogodišnji TOD. Hyde se zahvaljuje svima, a posebno fanova jer su oni najbolji wrestling kompanija na svijetu. Zatim govori o smrti Dusty Rhodesa, te zvono odzvonjava deset puta njemu u čast. Zatim govori da započinju s turnirom. Očekivano nas šef dočekuje i otvara turnir. Sviđa mi se što su se sjetili i Dustya Rhodesa.

 

Jake Crist vs Ron Mathis (First Round Barbed Wire Boards Match) – **1/2

Dobar način da se otvori show. Meč i nije trajao dugo, no uspjeli su napraviti dobru akciju. Spotovi s pločama bodljikave ice su bili kul. Naravno, bilo je i krvi, potpuno očekivano. Na kraju, Crist pobjeđuje s nekakvim ultra kul Suicideom s uždi kroz bodljikavu žicu. Zadovoljan sam mečom i pobjednikom.

 

Matt Tremont vs  Josh Crane (First Round Pips & Strips Match) – ***1/4

Ovo je bilo vrlo brutalno. Odlično su koristili oružja, bilo je puno brutlnih poteza na bumbačice i izmjena udarca s bejzbol palicama na kojima su bumbačice je bila super. Kraj je bio izvrstan i vrlo, vrlo brutalan nakon što je Tremont dao Craneu poteza na tablu s bumbačicama i tako dovršio posao i prošao dalje. Svaka čast ovoj dvojici na ovakvom meču.

 

Danny Havoc vs Rickey Shane Page (First Round Light Tube Bundles Match) – ***1/4

Još jedan vrlo dobar i brutalan meč. Obožavam ove lampe i takvi mečevi uvijek budu zabavni. Odlični potezi, super korištenje lampi i brutalni spotovi. Koristila se i bodljikava žica te je Page napravio Havocu Chokeslam kroz ploču i sol su rasula po rana Havoca. To je sigurno bilo bolno. Havoc dobiva Superplexom kroz ploču s lampama.

 

Conor Claxton vs DJ Hyde and Nick Gage (First Round Fans Bring the Weapons Match) – *3/4

Zašto je ovo ovako dugo trajalo? Potpuno nepotrebno. Ova stipulcija je inače kul i valjda daje neku nepredvidljivost meču jer ne znaš što će publika dati hrvačima da koriste, no ovaj meč je trajao 20 minuta što je bilo previše. Većina meča se sastojala od brawla između Hydea i Gagea dok je Claxton stajao po strani. Kako god, bilo je nekoliko zanimljiv i brutalnih spotova pogotovo onaj Piledriver s televizorom, no isto tko mislim da se iz tog poteza nije trebao napraviti Kick-out. Claxton je također malo previše kick-outao pri kraju meča. No, na kraju je pobijedio Roll Up-om što je pomalo i razočaracjuć završetak s obzirom da je meč trajao 20 minuta i bilo je puno uvjerljivijih poteza kojima bi se mogao završiti meč. Cijeli ring je izgledao kao smetlište na kraju meča.

 

Eric Ryan vs Lucky 13 (Ladders, Orange Sacks & Legos Match) – **

Ovaj meč nije dio turnira. Nekako mi je stipulacija čudna i nasumična. Ljestve i vrećice s narančama nemaju baš nekakve veze. Ljestve su također grozne, kao da su napravljene od najlošije plastike. Same od sebe se lome. Meč kao meč je bio u redu, ništa posebno. Pokušali su i ubaciti malo komedije bacanjem naranči u publiku. Lucky 13 dobiva sa Shining Wizzard.

 

Matt Tremont vs Danny Havoc (Semi Final Light Tube Bundles Match) – ***

Kako su krenuli, mislio sam daa meč neće ispasti toliko dobar, no ipak je bilo dobro. Svejedno, mogu reći da sam možda malo više očekivao od ovog meča s obzirom da su se ova dvojica pokazali dobrim u svojim prvim mečevima na ovom showu. Na početku je bilo dosadno, no pri kraju je bilo zanimljivo i dobro su iskoristili lampe. Tremont pobjeđuje sa Sit-Out Powerbombom s užadi kroz lampe i prolazi u finale.

 

Conor Claxton vs Jake Crist (Semi Final Panes Of Glass Match) – ***

Dobar meč. Dobili su poprilično puno vremena tako da su mogli polako razgraditi meč. Malo sporo u nekim dijelovima, ali u reud. Sviđa mi se što se nisu previše bazirali na Spotove sa staklom nego su ih samo tri napravili, a tokom meča su se više udarali drugim oružjima. Claxton dobiva s nekakvom vrstom Attitude Adjustmenta s užadi kroz staklo i odlazi u finale.

 

Dave Crist vs Devon Moore (Scaffold Match) – **1/4

Ovo je bio overbookiran meč jer se uključilo nekoliko osoba u njega. No, bio je u redu i dva spota sa skele su bila dobra, posebno onaj drugi, tj. Rolling Senton Moorea na Eric Ryanu na bodljikave žice. No, Crist je iskoristio tu nepažnju Moorea, dao mu Low-blow i Sunset Flipom pobijeido. Poslije meča, brawl se nastavio.

 

Matt Tremont vs Conor Claxton (Final No Ropes Barbed Wire Match) – ***1/2

Vrlo dobar meč i najbolji i najbrutlniji meč na showu. Iako spora, akcija je bil dobra i bilo je puno odličnih, brutalnih poteza kako bi to i trebalo biti u finalu. Šteta što ovaj meč nije dobio onoliko vremena koliko je dobio onaj Triple Threat s početka showa. Matt Tremont dobiva sa Slamom kroz lampe i tako postaje pobjednikom ovogodišnjeg TOD turnira. Potpuno zasluženo, pobjednik mi se jako sviđa. Poslije meča, DJ Hyde je došao i uručio mu pehar te se zagrlio s njima zatim je Matt imao promo.

 

Dobar Show. 7/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "CZW Tournament of Death 14 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*