CZW Best of the Best 14 recenzija

Nisam gledao CZW dugo, ali odlučio sam pogledati njihov najnoviji show, Best of the Best. DJ Hyde je otvorio show i u ring doveo Matta Shepparda, čovjeka koji radi iza scene i postavlja sve potrebno za show, i rekao kako će ovaj show biti njegov zadnji prije odlaska u Afganistan kako bi branio Ameriku. Sheppard je dobio pljesak od fanova i ‘USA’ povike. Zatim je spomenuo i godišnjicu smrti Larrya Sweeneya. Hyde je onda predstavio sve hrvače koji će biti u ovogodišnjem Best of the Best turniru. Među njima je bio i CJ Parker, sada pod nazivom CJP, koji je do nedavno bio u NXT-u, ali dao otkaz, i evo ga sada, u NXT-u. Svi ti hrvači su zajedno se slikali pred trofejom i to je to. Kul segment za započeti show. Lijepo je što su spomenuli i toga čovjeka što ide u Afganistan.

Tommy End vs Caleb Konley & Aaron Williams (First Round Three Way Elimination Match) – ***

Aaron Williams je eliminirao Caleba Konleya Gotch Style Piledriverom i onda je Tommy End eliminirao Aarona Williamsa Deadlift German Suplexom za pobjedu. Meč je bio dobar s poprilično brzom akcijom i nekoliko kul poteza i kontri. Oba dvije eliminacije su se odvile na kraju meča tako da su Konley i Williams eliminirani jedan za drugim. Volio bih da je kraj trajao duže, tj. dio nakon što je Konley eliminiran, no svejedno, dobar meč. Sviđa mi se pobjednik.

Jonathan Gresham vs Tracy Williams vs Trevor Lee (First Round Three Way Elimination Match) – ***1/4

Još jedan vrlo zabavan Triple Threat meč i nešto bolji od prethodnog. Gersham je jednom prilikom kada je išao po Suicide Dive proletio i u publiku. Trevor Lee je eliminirao Tracya Williamsa kada je ovaj išao po Superplex s užadi, no Lee je to onda pretvorio u Small Package i ostvario pin što je bila jako dobra kontra. Kao i u prethodnom meču, dvojica preostalih nisu hrvala dugo nego je Gresham dobio Trevora također sa Small package i tako odnio pobjedu u ovom meču. Odličan odabir pobjednika, Gersham mi se čini vrlo zabavnim highflyerom.

CJP def Joey Janela & Joe Gacy (First Round Three Way Elimination Match) – ***

Prije meča, David Starr se nešto svađao Timom Donstonom koji je bio u kutu Joea Gacya. U jednom trenutku, ona sirena je prekinula Starra dok je govorio, no Starr je tome čovjeku odbrusio, ali je Donst onda udario ga. Zabavan segment prije meča. CJP je zadržao pjesmu koju je imao u NXT-u. Meč je bio dobar, na razini prvog Triple Threat meča. Joe Gacy je eliminirao Joeya Janelu kombinacijom Canadian Destroyera i Lariata. CJP je zatim pobijedio nakon što je eliminirao Gacya kada se Starr vratio u meč i udario Gacya stolicom nakon čega je CJP udario Palm Strike i dobio meč. Ok sam s tim što je CJP dobio meč. Novi je tu i svjež stoga zaslužuje priliku. Bio je vrlo solidan u ringu ovdje, u NXT-u se nije toliko mogao iskazati jer nije imao dugačke mečeve i uvijek je gubio. Gacy je također poprilično atletičan za svoju težinu.

Mike Bailey vs Buxx Belmar vs Andrew Everett (First Round Three Way Elimination Match) – ***

Belmar ima čudan karakter. Liže drugima stopala. I puno pljuje drugima u lice prije izvedbe poteza. Čudan je stvarno. No, različit je od drugih i to je dobro. Meč je bio dobar, na razini ostalih Triple Threat mečeva. Andre Everett je eliminirao Belmara 630 Splashom, no odmah zatim  je Bailey napravio Shooting Star Double Knee Drop i pobijedio u ovome meču. I ovdje mi se sviđa pobjednik, Bailey izgleda super. Ovim mečom završavamo seriju od četiri Triple Threat meča, Svi su bili dobri, kao što vidite. Poslije meča, DJ Hyde je došao u ring i najavio kako će se Andrew Everett boriti s Trevorom Leeom za idući mjesec. Također je najavio i kako su Matt Tremont i Josh Crane koja će biti u Tournament od Deathu.

Devon Moore vs Conor Claxton (Ultraviolent Scaffold Match) – ***1/4

Obojica su jedno drugog raskrvarili odmah na početku meča uz pomoć bodljikave žice. Moore je zatim napravio Rolling Senton s Aprona na ploču s bodljikavom žicom. Claxton je onda u jednom trenutku išao po Splash sa skele na Mooreu koji je ležao na stolicama u ringu, ali se ovaj izmakao i ovaj je udario u stolice. Moore je zatim to iskoritio i stavio ploču s bodljikavom žicom na Claxtona i skočio na njega Swantonom sa skele za pobjedu. Dobar, brutalan meč. Bio je spor u pojedinim trenutcima, no bilo je nekoliko odličnih poteza s bodljikavom žicom i skelom. Volio bih da su krv ostavili za nešt oveće i bolje tijekom meča, a ne se raskrvariti na početku, ali ok. Poslije meča, DJ Hyde je došao u ring i pitao Claxtona hoće li sudjelovati u Tournament of Deathu, ovaj je pristao i Hyde je rekao da će se u prvoj rundi boriti s njim. Pomalo iznenađujuća odluka, moram reći.

Jonathan Gresham vs Tommy End (Semi Final Match) – **

Prvih nekoliko minuta nismo vidjeli hrvanja jer je Gresham stalno izlazio iz ringa, a onda rekao fanovima da ako ne ušute, da će napustiti zgradu. Većina meč je bio Mat Wrestling i onda je došao kraj vrlo brzo i nekako mi cijeli meč bio čudan jer mi je falio jedan dio da ovaj meč bude dobar. Uopće se nije osjećala nikakva završnica u ovome meču tako da mi se meč i nije svidio. Bio je oke, ali očekivao sam bolje s obzirom da su ova dvojica ranije na showu imali dobre mečeve. Bilo je nekoliko dobrih stiff kickova od strane Enda. Gresham ipak na kraju dobiva i ide u finale.

Mike Bailey vs CJP (Semi Final Match) – ***1/2

CJP je izašao s WWE jaknom i onda rekao kako su mu Younger, Callihan i Moxley govorili o ovoj kompaniji te kako će osvojiti Best of the Best Trofej. Solidan promo. Baileyu se još crvene prsa od prošlog meča. Vrlo dobar meč i zasada najbolji meč večeri. Akcija je bila zabavna i CJP se još više pokazao nego u prvom meču. Na kraju, Mike Bailey pobjeđuje CJP-a sa Shooting Star Double Knee Dropom i odlazi u finale. Mislio sam kako bi i CJP-u mogli dati da prođe u finale, ali ipak nije. Sviđa mi se što je Bailey prošao dalje, nadam se da će i pobijediti.

OI4K vs The Nation of Intoxication (CZW Tag Team Titles Match) – **1/2

Dobar meč, iako nije bilo one brze Tag Team akcije. Nije mi se svidio također dio meča kada su se pola sata nabijali od ogradu kako bi slagali stolice za spot koji će doći te poslije. Powerbomb na stolice je definitivno bio potez meča. Završetak je također bio glup i nije mi se svidio. Eric Ryan je utrčao i prekinuo pin kada su NoI trebali pobijediti u meču.  Moore je došao i pokušao spasiti NoI, ali je dobio Fireball u lice. OI4K su imali promo poslije meča. Ništa posebno.

Mike Bailey vs Jonathan Gresham (Best Of The Best 14 Final Match) – ***1/2

Vrlo dobar meč. Dajem mu istu ocjenu kao i CJP/Bailey meču. Volio bih da su dobili još koju minutu pošto je ovo finale i meč bi sigurno bio još bolji. Puno mat & chain wrestlinga na početku koji je bio dobar. Akcija u završnici je bila vrlo dobra i svidjela mi se izmjena German Suplexa u jednom dijelu. Na kraju, Mike Bailey pobjeđuje i osvaja Best of The Best 14 turnir. Potpuno zasluženo što se mene pita, imao je danas tri vrlo dobra meča i najzabavniji je na Combat Zone rosteru.

 

Dobar event za CZW. Nijedan meč nije bio odličan, ali je bilo puno dobrih mečeva. Nijedan meč nije bio loš, također. 7/10

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "CZW Best of the Best 14 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*