Cody Rhodes i njegov uspon

Kada je u svlačionici Greensbro Colloseuma Cody Rhodes zadnji put skidao uniformu Stardusta, niko nije mogao predvidjeti sta će se destiti u budućnosti. Već godinama je trunuo u low cardu. Nekadašnji snovi o dizanju titule prvaka svijeta su sada bili daleki. Ako ostane tu gdje je, nikada se neće desiti, a žarko je želio da bude najbolji na svijetu. Jedna od uspomena na njegovog preminulog oca, legendardnog Dustya „The Dream“ Rhodesa, je bila boca šampanjca. Boca koju je Dusty kupio i obećao mu otvoriti kada postane šampion. Nikada ju nije otvorio. Njegov otac je preminuo, ali flaša je ostala zatvorena. Išao je na razgovor sa Triple H, tražio njegov lik, tražio povratak Cody Rhodesa. Triple H mu to nije mogao obećati. Ostani kao taj lik i vidjet ćemo šta će budućnost donijeti, a donosila je samo bol i patnju Codyu. Nekoliko mjeseci prije toga se spremao da napusti WWE, ali tu je bio već 10 godina. Kako je vani? Nije znao kakva će mu biti budućnost, ali sigurno će biti sretniji nego što je danas. WWE je prihvatio njegov zahtjev za prekid ugovora. Dobio je napokon šta je htio. Kevin Owens, čovjek koji je godinama bio na indy sceni, uputio ga je ka tag timu Young Bucksima. Njima je rekao: ”voljet ćete Codya”. Kevin Owens tada nije znao da će tim potezom stvoriti nešto veliko, ogromno. Revolucija se spremala, a to niko nije znao.

Nakon što je napustio WWE, Cody je primao bookinge sa raznih strana, od dugogodišnje kompanije Impact, broj 2 u americi, do GFW i WCPW, koji su održavali evente u salama od 200-300 ljudi. Želio je sve da proba, da osjeti ono što je njegov otac osjećao u 80tim. Nakon toga odlučio je da se pridruži Young Bucksima u Ring of Honoru i potpisao ekskluzivni ugovor sa njima. Sedmog januara 2017. godine osvanuo je video na eventu NJPW, Cody se pridružuje Bullet Clubu. Najpopularnija grupa u wrestlingu poslije legendarnog NWO iz 90tih je dobila novog člana. Cody se pronašao u ulozi negativca. Sve suprotno što je njegov otac bio. Zbog toga je i izabrao prigodan nadimak za to, njegov otac je bio „American Dream“ a on „American Nightmare“. Zajedno sa Marty Scurllom, Adam Coleom i hangmanom Pageom se pridružio youtube show-u ”Being the elite”, koji su vodili Kenny Omega i Young Bucksi. Youtube kanal je stekao veliku popularnost među wrestling fanovima i oko 300.000 ljudi je gledalo zgode Elitea. Za samo par mjeseci The Elite i Bullet Club su postali najvruća stvar u svijetu wrestlinga. Napokon nešto što je moglo parirati WWE. Davali su fanovima razlog da brinu za njih, emociju. Kao što kaže popularni wrestling novinar Dave Meltzer: “Potezi su super,ali wrestling je mnogo više, wrestling je emocija”. Na ljeto Cody je napokon uspio u njegovom glavnom cilju u karijeri – osvojio je titulu svjetskog prvaka u Ring of Honor-u. Nije razočarao oca. Rhodes familija ponovo je bila na vrhu.Na najvećem šou u Japanu početkom godine imao je meč karijere protiv Kote Ibushija. Bilo je jasno. Cody je zvijezda, i mnogo više od toga.

Mjesto gdje ova priča postaje još zanimljivjia jeste twitter. Radoznali fan je pitao Dave Meltzera da li ijedna kompanija trenutno može napuni arenu od 10.000 mjesta. Dave Meltzer, povučen iskustvu u zadnjih dvadesetak godina, rekao je ne. Niko osim WWE-a to trenutno ne može uraditi. Cody je komentarisao u stilu Barney Stinsona „Challenge accepted“, tako smo dobili ALL In. Najveći independent wrestling događaj svih vremena. Cody i Young Bukcsi su sve organizirali od svoga novca. Događaj je rasprodan u svega 26 minuta. Jedanaest hiljada sjedećih mjesta rasprodano. Prvi put nakon skoro 20 godina, hrvanje u Americi je živo i jače nego ikada. ALL IN je prema mnogima historijski važan događaj. Pokazao nam je drugu stranu wrestlinga, onu lijepu, punu emocije. Jednostavno, fanovi su se kući vratili sretni.

Par mjeseci poslije ALL In, u priču ulazi Tony Khan. Tony Khan je već dugo godina bio fan hrvanja. Njegova prodica je vlasnik Jacksonville Jaguarsa i Fulham F.C. bio je spreman investirati novac svoje porodice u wrestling. I on, kao i svi drugi, je bio skeptik jer se pokazalo kroz godine da u Americi samo WWE uspijeva. Cody mu je dao novu nadu, može učiniti šta je želio. Kontaktirao je Codya i Young Buckse i pitao ih: ”All In je bio odličan, da li želite ovo ponovo?”. Oni su odgovorili potvrdno. Nakon mjesec dana pregovora rodila se nova kompanija All Elite Wrestling. Revolucija na američkoj wrestling sceni je počela. Cody je dobio ulogu izvršnog potpredsjednika kompanije.

Imao je svoju viziju o wrestling-u. Budućnost je bila strašna, ali Cody nije bježao u prošlost jer mu je to bilo poznato. Odlučio se kladiti na sebe, znao je šta može. Za samo nešto više od 2 godine, od čovjeka kojem se cijeli svijet smije, postao je čovjek sa vizijom za profesionalni wrestling. Njegov spasitelj.

Be the first to comment on "Cody Rhodes i njegov uspon"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*