Charlotte – Road to WrestleMania 33

Još je samo šest dana do WrestleManije, i atmosfera je počela da se zagrijava. Večeras će se održati posljednji Raw pred ovaj veliki događaj, gdje će neki od glavnih priča imati posljednju priliku kako bi prodali svoj match na Maniji širokoj masi. Tako je i moj posao da odradim treći članak u ovom serijalu, gdje predstavljam težak put kroz trnje i kamenje do velikih blještavih svjetala WrestleManije u Orlandu. Za svog subjekta sada, sam odlučio da izaberem osobu koja je sa crvenog branda, koja je imala prilično uspješnu godinu i dosta osvojenih titula. Ova osoba je bila konstantna u title sceni, i sa pravom sebe naziva kraljicom WWEa. Ovaj članak posvećujem bivšoj Womens prvakinji – Charlotte.

Povratak Womens Ere

Ulazeći u WrestleMania 32 u Dallasu, Charlotte je bila Divas prvakinja. Tu titulu je osvojila na Night of Champions PPVu sedam mjeseci prethodno, kada je natjerala Nikki Bellu da tapka. U Dallas je najavljeno, pred sami početak showa kako Divas titula prestaje da postoji. Najavljeni triple threat sa Charlotte, Sashom i Becky će biti za novu Womens titulu koja je predstavljena na pre showu. Ovo je bila vijest koja je automatski osvojica svijet hrvanja. Konačno se više neće morati gledati u titulu koja, gledajući u samu konotaciju simobla koji se nalazio na pojasu, je bila namijenjena za drolje. Više se neće koristiti pogrdan naziv Dive, koje je automatski spuštalo cijelu diviziju na niske grane. Djevojke su držale pojas sa leptir ‘tramp stamp’ na njoj, nazivale sebe prvakinjom Diva, i očekivali su da ju shvate ozbiljno novinari na intervjuima. Gotovo je! Ove djevojke na rosteru su zaslužile da ih se shvati ozbiljno i da ih se gleda kao prave borce, a ne smijurijom. Više nisu bile trominutni match koji se iskorištavao kako bi se nabrzinu otišlo u wc, ili da se prezalogaji nešta. Ne, vremena u WWEu su se konačno promijenila. A tu promjenu je u ringu predvodila Charlotte, koja je na WrestleManiji, u za mene najboljem matchom večeri, osvojila Womens titulu . Na sljedećem Rawu, Charlotte je okupila cijelu diviziju i održala govor u kojem je prvo zahvalila cijeloj areni i svakoj djevojci, jer je to zajednički uspjeh djevojaka na rosteru. Zatim se vraila u kayfabe mode, i hvalila je samu sebe za veliki uspjeh, te je bila ubijeđena kako je ona novi noistelj Flair legacya. Natalya je morala skratiti tu proslavu, pokušavajući spustiti Charlotte na zemlju. Charlotte je odbrusila kako je Flair familija uvijek bila bolja od Hart familije, te je Natalya odlučila naučiti nekim stvarima na teži način – uhvatila ju je u Sharpshooter, te je match između njih dvije za titulu najavljen za Payback. Na Paybacku je Charlotte došla do ringa sa Ricom, a Natalya sa Bret Hartom. Charlotte je retainala nakon što je Charles Robinson proglasio pobjedu via submission, iako Natalya nikada nije tapkala. Ispostavilo se da je Charles Robinson radio to za Ric Flaira, u kojeg se uvijek ugledao. Natalya je svoj revanš dobila na Extreme Rulesu u submission matchu, gdje je Ricu Flairu zabranjen pristup ringu. Charlotte je opet retainala zahvaljujući intervenciji Dane Brooke. Na sutrašnjem Rawu, Charlotte je odbacila Rica Flaira, smatrajući ga nepotrebnim jer sada ima novu pomoć. Štaviše, rekla mu je kako je jadan starac koji joj je sada samo teret.

Natalya je na narednim showovima tražila osvetu protiv Brooke, ali nije uspjevala da nađe odgovor na 2v1 jedan situaciju. Onda je Becky Lynch dojurila da pomogne Natalyi. Tako se rodio tag team match – Dana/Charlotte vs Becky/Natalya. Taj match je opet dobila Charlotte zbog varanja, nakon čega je Natalya prebila Becky i turnala heel.

Raw brand i maraton rivalitet sa Sashom

U julu je uslijedio veliki draft pick, gdje je Charlotte bila među prvima koji su draftani na Raw. Tako je i titulu prenijela na taj brand, dok je SmackDown morao sebi kreirati novu. Charlotte je u Raw upala zajedno sa Sashom, s kojom je imala problema kada se vratila od povrede. Na Battlegroundu su Charlotte i Dana izazvale Sashu i partnera po njenom odabiru. Taj partner iznenađenja je bila Bayley, na opće oduševljenje publike. U tom solidnom matchu, Sasha je uspijela natjerati Charlotte da tapka na Bank Statement, i tako pružiti jedan ogroman korak ka priliku na njenu titulu. To je došlo odmah sljedeći dan, na prvom Rawu u brand splitu, gdje je u odličnom matchu, u kojem su obje djevojke dobile dovoljno vremena da pokažu svoj materijal, Sasha pobijedila Charlotte sa Bank Statementom, te je postala nova Womens prvakinja, prekidajući desetomjesečni reign.

Charlotte je odbacila tu pobjedu kao slučajnom, da munja neće udariti dva puta na isto mjesto, te je obećala da će titulu vratiti na SummerSlamu. To obećanje je održala. Prekinula je Sashin reign koji je trajao nešto manje od jednog mjeseca, u matchu koji nije nalikovao njihovom Raw matchu po pitanju kvalitete. Sasha je tražila revanš, koristeći izgovor kako je izgubila na roll up, i da je bila povrijeđena. Zahtjev joj je odobren, ali se u title match uključila i Bayley, koja je tek debitirala na roster. U prilično solidnom triple threat matchu na Clash of Champions, Charlotte je uspjela da retaina svoju titulu pinavši Bayley nakon Natural Selection. Na sljedećem Rawu, Sasha je zahtjevala revanš opet, jer ona nije bila pinana. Zahtjev joj je prihvaćenza naredni Raw, gdje su Sasha i Charlotte ponovno pružila jedan jako dobar match, i gdje je Sasha ponovno postala prvakinja. Njihova historija je dovelo do toga da WWE odluči da iskoristi taj rivalitet i stavi stipulaciju na njihov naredni match – Hell in a Cell. Ovo je bio prvi put da žene stupaju u Hell in a Cell matchu, te je bio dosta reklamiran od WWEa, gurajući u prvi plan tu žensku revoluciju, iako zapravo nisu polagali toliko truda u razvijanju njihovog rivaliteta kao nešto što mora da se završi u tom kavezu. Mick Foley je držao neke govore, ali nisu ozbiljno shvaćeni. Njihov Hell in a Cell match je bio dosta dobar za mene, iako je od većine naišao na teške kritike. Mislio sam kako su dobro koristili oružje okolo, te i sam kavez, i uspjele su prikriti neke greške da ne budu toliko očite. Charlotte je uspjela retainati u Sashinom rodnom Bostonu, što je isto naišlo na teške kritike fanova, kako zbog poraza Sashe, tako i zbog konstantnog prebacivanja titule.

https://www.youtube.com/watch?v=kmMBcTsaRCc

Survivor Series nije imao title match, Sasha i Charlotte su bile na istom timu zajedno sa Niom Jax, Bayley i Aliciom Fox u sklopu Team Raw, dok je na drugoj strani Team SmackDown činio Natalyu, Becky Lynch, Carmella, Naomi i Alexa Bliss. Charlotte i Bayley su ostale kao pobijednice u tom matchu, nakon čega je Charlotte napala Bayley. Na sljedećem Rawu je Sasha opet izazvala Charlotte na rematch, koji se održao u Charlotte, North Carolina, gdje je Sasha ponovno uzela titulu u Falls Count Anywhere matchu. Ovo je bio trenutak kada je prekipilo mnogim fanovima. Svi su očekivali da Charlotte vrati titulu na narednom PPVu kako bi održala streak, koji je u tom trenutku bio 12:0 u PPV Singles pobjedama. To se i desilo, kada je na Roadblocku Charlotte savladala Sashu u Ironman matchu za svoju 13. Uzastopnu pobjedu na PPVu u singles matchevima. Kvalitet matcha je bio zanemaren, jer njih dvije više nisu mogle pružiti ništa novo u ringu. Sve je već bilo viđeno, a priča se nije pomicala od te ‘revolucije’.

Rivalitet sa Bayley i skidanje sa trona

Naredni izazivač za Charlotte bila je Bayley, koja je to zaslužila pobjedom nad Niaom Jax na prvom Rawu u 2017. godini. Charlotte je ponižavala Bayley, govoreći joj kako je ona obična djevojka koja nema ono što je potrebno kako bi dosegla njen nivo. Izgledalo je kao da je to dokazala na Royal Rumbleu, kada ju je pinala sa Natural Selection. Ipak, Bayley je pinala Charlotte na narednom Rawu u mixed tag matchu, tet ako zaslužila još jedan title match, koji je sljedeće sedmice iskoristila osvojivši svoju prvu Womens titulu. I krenulo je ponovno. Izgledalo ej kao još jedna serija izmijenjivanja titule koja nikada neće završiti. Ali ipak, u revanšu na FastLaneu, Charlotte je izgubila u dosta zbunjujućem kraju gdje je Sasha intervenisala, te je tako Charlottein streak srušen kod 14:1. Na WrestleManiji Charlotte ima novu priliku da ispravi nepravdu koju joj je počinila Sasha, koja je tražila način da se uplete u title scenu, tako što će se za titulu boriti u Fatal 4 Way matchu protiv Sashe Banks, Nia Jax i Womens prvakinje Bayley. Kao što ste imali priliku pročitati, Charlotte je već jednom savladala i Sashu i Bayley u triple threatu, a da li će Nia Jax biti faktor koji će donijeti prevagu u ovom matchu, imate priliku otkriti u nedjelju na WrestleMania 33.

Mišljenje – Charlotte je imala dosta polarizirajuću godinu. Dok jeste bila uspješna, pružajući dosta dobre matcheve i na Rawu i na PPVu, mislim kako je žrtva lošeg bookinga od WWEa, koji ju je forsirao na ekranu previše, dok nije više imala prilike pokazati nešto novo. Rivalitet sa Sashom, iako bio rado očekivan, su iscrptili do te mjere da niko u publici nije više želio niti jednu od njih dvije u title sceni. Nisu koristili puni potencijal žena na svom rosteru, te su njih dvije bile primorane da cijelu diviziju nose na leđima. Charlotte je dosta dobar performer, možda i najkompletnija djevojka na rosteru i definitivno jedna do boljih heelova na rosteru, i mislim da bi mogla biti mnogo bolje iskorištena u malo inovativnijoj sredini – poput SmackDowna možda?

Najbolji match – vs Sasha Banks (Raw 25.7.2016.)

Be the first to comment on "Charlotte – Road to WrestleMania 33"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*