Bryan i Reigns protiv svih – SmackDown pregled

WWE je svakako ušao u ovosedmični SmackDown ranjen. Dosta bitnih boraca nije bilo prisutno na showu zbog turneje u Abu Dabiju (koji je glavni grad Arapskih Emirata, a ne zasebna država kao što bi Darren Young to rekao). U svrhi da popune vrijeme, WWE je odlučio da napravi Tag Team Turmoil, u kojem će se timovi Miza & Mizdowa, brace Usos, Los Matadoresa, Ascensiona, Slatera & Titusa i Reignsa & Bryana boriti pojedinačno jedan protiv drugih. U uvodnoj sceni je Kane pružao vatren govor kako bi motivisao timove da se dokažu i naravno, oslabe Reignsa i Bryana što je moguće više. Ovo ne može biti dobro za Daniela i Romana…

1. Prva borba je bila između Braya Wyatta i R Trutha. Truth je pamtio i bolje dane. Jedno vrijeme je bio medu glavnim negativcima u kompaniji, a sada je hrana liku koji je medu glavnim negativcima i kompaniji. Ipak je pružio neki otpor, ali Bray Wyatt ga je uprkos tome pobijedio nakon pet minuta sa Sister Abigail. Iako sam protivnik Brayove moguće borbe protiv Undertakera na Wrestlemaniji, mislim da će priča koja ih odvede do tamo biti fantastična. Sada, ako WWE ovaj rivalitet žele za Wrestlemaniju, onda Bray svakako mora pobjediti. Inače ovakva gradnja lika i na kraju krajeva vraćanje samog Undertakera ne vodi ničemu.

2. Sljedeća borba je bila između WWEovih žena. Paige se ukrstila sa Summer Rae u još jednoj ženskoj borbi koja nije imala nikakvog značaja. Paige je pobijedila sa Rampaige nakon tri minute. Sestre Belle su radile dobru ulogu kao iritantne negativke, ali problem leži u nečemu drugom. Kako su one mogle tek tako zaboraviti njihovu svađu od ljetos? Jedna drugoj su poželjele smrt, i mi bismo trebali povjerovati da je sve uredu nakon par mjeseci? Nerealno. U svakom slučaju, Nikki će svoju titulu braniti protiv Paige na Fastlaneu i poprilično sam siguran da će odbraniti i ići na Wrestlemaniju kao prvakinja.

-Slijedio je promo za povratak Celtic Warriora Sheamusa. S obzirom da su pripremili povratnički video za njega, pretpostavljam da će imati većeg značaja nego kada je otišao. Interesuje me šta su pripremili za njega.

3. Treća borba je bila između Fandanga i Adam Rosea. Još jedna kratka i nebitna borba. Fandango je pobijedio nakon Last Dance poteza. Borba je trajala malo više od dvije minute. Teško bi neko povjerovao da je ovaj Fandango pobijedio Chris Jericha na Wrestlemaniji. Agresivnost Adam Rosea i njegovo iskaljivanje na Rose Budse se nastavlja.

-Dusty Rhodes je najavljen za sljedeći Raw. Vjerovatno u cilju da unaprijedi priču između Stardusta i Goldusta. WWE je od 2012. pripremao rivalitet između ove braće, i odgađali su to od Wrestlemanije 28, pa i 29 i 30. Tada su fanovi uistinu bili zagrijani za rivalitet između njih dvojice, međutim kada izgleda konačno WWE možda to želi napraviti, fanovi su već ohladili od toga. Možda je prekasno za njihov rivalitet, a pošto će Wrestlemanija 31 biti prepuna što se tiče borbi, vjerovatno će neke otpasti. Ja bih iskreno radije da otpadne ova borba, nego očekivana borba između Miza i Mizdowa.

4.1 Tag Team Turmoil je uslijedio, i ovo je trajalo nešto više od sat vremena, dakle više od pola SmackDowna. Bryan i Reigns su prvi ušli u ring, a za njima tim Miza i Mizdowa. Nema se mnogo toga za reći ovdje. Borba je trajala dvije minute i u potpunosti je bila usredotočena na napete odnose između Reignsa i Bryana. Svidjelo mi se što su odradili s njima, obojica želeći da dokažu drugom da su bolji, a i Miz je radio to isto s druge strane s Damienom. Ono što mi se nije svidjelo, je što su Miz i Mizdow izgubili za dvije minute. Ovo je moglo trajati duže i mislim da je svakako i trebalo. Bryan je pinao Miza nakon Running Kneea za pobjedu.

4.2 Sljedeći tim su bili Tag team prvaci Usosi. Ovo je već bila jako dobra borba. Dobila je odličnu minutažu od 18 minuta i sva četvorica su ovo dobro iskoristili. Opet ima ono ALI… Ne sviđa mi se što je WWE pokušavao da ispriča ovdje. Bryan je bio mnogo agresivan u ringu, a i van njega, te je kažnjavao jednog od braće Usosa udarcima nogom. Reigns je izašao i odbranio svog rođaka Usoa odgurnuvši Bryana. WWE je predstavio Bryana kao agresivnog pozitivca koji želi pobjedu pod svaku cijenu, a Reignsa kao respektabilnog borca koji pokazuje suosjećanje s povrijeđenim protivnikom. Da li WWE želi da zaboravimo da je ovaj isti Reigns mlatio svoje rođake do besvijesti dok je bio član Shielda? To je radio na sedmičnoj bazi u 2013. godini sa Ambroseom i Rollinsom, ali konkretno sada ima problem s tim. Shvatam da je tada bio negativac a sada pozitivac, ali nije realno da neki lik ovako okrene ploču nakon nešto manje od godinu dana. WWE je pogriješio ovdje. Reigns ionako izgleda više kao agresivni tip nego kao suosjećajni tip. U svakom slučaju, Bryan je natjerao Usoa da preda borbu nakon Yes Locka, i on i Roman su išli dalje.

4.3 Matadoresi su bili sljedeći, ali nakon zadnje borbe, zaista se ovdje nema šta reći. Bryan je ponovno uzeo pobjedu nakon što je natjerao člana Matadoresa da preda nakon približno tri minute.

4.4 Slater i Titus su sljedeći izašli, i nakon jedne minute bivaju eliminisani. Reigns je sam sebe ubacio u borbu i konačno uzeo pobjedu za svoj tim nakon Speara nad Slaterom. Titus nije dobio ni sekundu prilike ovdje.

4.5 Nadolazeći tim Ascensiona je bio sljedeći. Cilj je bio progurati Reignsa i Bryana dalje, ali su opet željeli da Ascension izgleda jako. Tako su Victor i Connor uništavali Reignsa i Bryana van ringa i tako prouzrokovali diskvalifikaciju nakon tri minute. Sljedeći tim koji je izašao su.. Kane i Big Show. WWE je ovo dobro odradio, ali i dalje nisam u potpunosti siguran da li je tim Ascensiona budućnost ove divizije. U ringu se nisu nešto puno dokazali, a niti ne shvatam šta su njihovi likovi? Po videu koji prikazuju za vrijeme njihovog ulaza, valjda ima nekakve veze s iluminatima, ali se još toga nisu dotakli.

4.6 Bryan i Reigns su bili devastirani nakon 5 borbi i Ascensionovog napada. Big Show i Kane su ovo iskoristili i kažnjavali su obojicu. Međutim pri kraju borbe se pokazalo da Kane i Show ne mogu koegzistirati i tim Authoritya je pucao po šavovima. Ovo su već efikasnije iskoristili Roman i Daniel, te je Bryan uzeo pobjedu nakon što je Reigns odradio Spear, a kasnije Daniel Running Knee Showu. Ovo je trajalo približno deset minuta. Poštujem Big Showa i Kanea, ali se u zadnje vrijeme previše njih dvojica guraju u prvi plan. Pogotovo Big Show. WWE ima i drugih krupnih boraca, tako da se stvarno ne moraju oslanjati uvijek na Kanea i Big Showa kada im takav zatreba. Pogledajmo Luke Harpera. Čovjek ionako nema šta drugo raditi. Uglavnom, Bryan i Reigns su pokazali poštovanje jedno drugom i slavili zajedno za kraj SmackDowna.

WWEu je falilo dosta boraca zbog turneje, ali je ovo uprkos svemu moglo bolje. Sviđa mi se ideja Tag Team Turmoila, i sviđa mi se koja joj je svrha bila, ali je imala mnogo nedostataka. Prvenstveno, samo su dvije borbe na showu trajale duže od pet minuta, i to su obje borbe bile dio Turmoila. Miz i Mizdow su dobili premalo vremena. Bila je loša ideja stavljati Matadorese i Slatera & Titusa poslije Usosa. Kada su već Reigns i Bryan savladali Tag Team prvake nakon onakve borbe, ove naredne dvije borbe su bile samo bespotrebno smaranje. WWE je trebao krenuti od lakših borbi protiv Matadoresa i SlaterGatora, do težih protiv Miza & Mizdowa, Usosa i onda Ascensiona pa konačno Kane i Big Show. U svemu tome moram pohvaliti Bryana i Reignsa koji su sjajno odradili svoje uloge, te i Usose koji su protiv njih dvojice pružili sjajnu borbu. Što se ostalog tiče, ništa posebno. Još jedan SmackDown za zaborav. Kada bih ocjenjivao ovo, dao bih showu 4/10, i to samo zbog Reignsa, Bryana i Usosa.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*