Bound for Glory 2019 recenzija

Impact je imao svoj Bound for Glory PPV prošle nedjelje. Evo koja su naša razmišljanja o onome što se dogodilo (i kako se dogodilo) na showu. Da li je Impact našao pravi put kojim može ići dalje?

Call Your Shot Gauntelet – Pobjednik dobiva priliku za titulu po izboru

Ako postoji neki meč kojeg možete preskočiti na ovom cardu onda je ovaj. Nije bilo loše, no nije bilo ni dobro. Bilo je ono što najčešće očekujete od over the top royalea. Bilo je nekoliko jako zabavnih spotova. Joey Ryan se pojavio i izveo svoj repertoar shtickova, Kylie Rae je dobila pop večeri, i još par dobrih stvari. Kao i dobar izbor pobjednika. Eddie Edwards je jedan od najzabavnijih ljudi u kompaniji. Sada može ići na glavnu titulu, može i na X-Division titulu zbog priče u kojoj se trenutno nalazi. Jako me zanima što će izabrati.

Taya Valkyrie (c) vs Tenille Dashwood – Impact Knockouts Championship

Najdulja Knockout prvakinja će dodati još dana na trajanje svoje vladavine nakon što je obranila titulu. Nakon što je probala varati, i što je Tenille odbila varati (što me zanima kako će dalje ići). Nisam siguran da mi se sviđa odluka o pobjednici, ali jedna stvar je prilično jasna. Dok su se ove dvije žene trudile dostaviti jedan wrestling meč, bilo je vidljivo koliko je Taya bolja hrvačica nego Tenille (od koje svi čekaju da napokon napravi iskorak, no ništa od toga). Bilo je zabavno, wrestling meč sa zanimljivom pričom ispričanom u ringu.

The North (Ethan Page i Josh Alexander) (c) vs Rich Swann i Willie Mack vs Rhino i Rob Van Dam – Triple Threat Tag Team meč za Impact World Tag Team Championship

Jednu stvar moram pohvaliti. Impact je izgubio dva turbo jaka tima i opet je postavio vrlo jaku postavu za tag tim meč na Bound for Glory. Imao sam velika očekivanja od ovoga meča, i dok ih nisu do kraja ispunili, dostavili su jedan zabavan meč u kojem su svi sjajno radili. Moram priznati kako ne razumijem prilično nasumičan RvD heel turn, no ajde, sve ostalo u meču je bilo zadovoljavajuće pa im dajem priliku vidjeti kuda ću ići s tim. Pošto nisam siguran da želim gledati RvD vs Rihno. Nadalje, North te Mack i Swann su jako dobri timovi. I jedni i drugi su me kupili.

Michael Elgin vs Marufuji

Znao sam kako će Elgin dobiti, pošto je on Impactov čovjek i pošto se show održava u Americi. Ta odluka mi nije smetala. Ono što mi je mrvicu smetalo je što nisu imali još deset minuta. Momci su dostavili vraški dobar meč, a da su dobili još minutaže mislim da bi imali još bolji meč. Meč japanskog stila u kojem su i Elgin i Marufuji pokazali jako puno i dokazali zašto su hvaljeni u wrestling zajednici.

Jake Crist (c) vs Ace Austin vs Tessa Blanchard vs Daga vs Acey Romero – Intergender ladder meč za Impact X Division Championship

Kakav je ovo meč bio. Dosta sjajnih (i ponešto opasnih) spotova, jako dobro ispričana priča u čemu. A nakon meča možemo pričati samo o jednom – Tessa Blanchard je zvijezda. Ne smetaju me intergender mečevi, štoviše, mislim kako itekako mogu pokazati žene kao ravnopravnima. Da, Tessa je dobila ponešto batina od muških kolega, ali ih je bogme i podijelila. Pogotovo kada je pred kraj došao oVe da joj pokvari dan. I u konačnici jesu, pošto su je omeli dovoljno da je na kraju Ace Austin palicom udari u uzme joj titulu ispred nosa. Ne samo da je ispala jaka, ispala je kao babyface koje su pokrali. Isto tako je Acey Romero iskoristio priliku koju su mu ukazali dan prije, kada su ga službeno dodali u meč. Najbolji savjet kojeg vam mogu dati – pogledajte ovaj meč. Meč večeri.

Moose vs Ken Shamrock

Na papiru je ovo bio meč koji me ne zanima. No Impact je kroz program napravio dobre stvari da su stvorili neki interes. Sam meč mi nije bio baš nešto, em zbog pozicije na cardu, em zbog godina koje Shamrock ima. Premda mu se priznati kako je izgledao sjajno, i kako se Moose potrudio da u par momenata izgleda kao milijun dolara. Malo overbookiranja, no u konačnici Moose koji dobiva. Zabavno, ali zaboravno.

Brian Cage (c) vs Sami Callihan – No Disqualification meč za Impact World Championship

Odmah ću ovo ispucati. Meč nije ispunio moja očekivanja. Zašto? Zato što su postavili priču s kojom je bilo gotovo nemoguće ispuniti očekivanja. Da li sam razočaran s onime što sam dobio. Ni najmanje. Imali smo jedan vraški meč u kojem su ispucali mnoge stvari iz hardcore repertoara, u kojem je Callihan izgledao kao sadist, a Cage kao čovjek željan osvete. I u kojem je u konačnici Cage dobio meč i osvetio ženu. Jako dobro, i dok mislim kako je Callihan zaslužio titulu, napravili su sjajna posao tijekom carda da otpišu oVe koji mu nije mogao doći pomoći. A Cage je imao problema s ozljedama i trebalo mu je ovako nešto da pokaže koliko je dobar. Plus, osvetio je ženu. Wrestling je zbilja jednostavan kada se dobro napravi, a Impact je to ovime pokazao.

Zaključak: Imao sam visoka očekivanja po pitanju kvalitete mečeva, a Impact ih je ispunio. Ladder meč je meč večeri kojeg bez problema mogu svakome preporučiti, još dva meča koja su bila mrvicu udaljena od top ešalona te jako kvalitetan tag tim meč. Dodajte na to kako je ostatak carda bio zabavan i imate jedan prilično dobar PPV. Odličan čak.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "Bound for Glory 2019 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*