BoSJ 28 & WTL 2021 – Dan 10 recenzija

Zašto kombinirana recenzija? Jer su oba showa bez komentatora. I jer smo jako blizu finala.

Master Wato vs BUSHI

Ivan Sučić: Solidan opener, ali ništa van toga. Prošli kroz signature poteze i Wato kupi dva boda.

Yoshinobu Kanemaru vs Robbie Eagles

Ivan Sučić: Bolje nego sam očekivao, ali ništa spektakularno. Obojica su se fokusirali na nogu protivnika i toga se držali kroz skoro cijeli meč. Selling je mogao biti malo bolji s Eaglesove strane, doduše hrva undercard meč protiv Kanemarua tako da ga ne mogu previše kriviti. Očekivano Eagles uzima 2 boda.

YOH vs El Phantasmo

Ivan Sučić: Meč s dva identiteta. Jedan je odlična tehnička egzibicija koja je bila divota za gledati. Drugi je Phantasmo mora napraviti stoj na rukama u ringu koji nema ikakve veze s ičim. Da je meč bio kraći i da su se fokusirali samo na ovaj prvi dio vjerojatno bi bio jedan od boljih mečeva turnira. Yoh kupi dva boda i ozbiljno gazi prema finalu.

SHO vs Taiji Ishimori

Ivan Sučić: Otvorili su tako da je Taiji legao za Shoa prije nego ga je uhvatio u rollup za skoru pobjedu. Od tog su samo eskalirali varanje i BC trikove dok Taiji ipak nije skupio pobjedu. Sve što sam htio/očekivao. Nadao sam se Shou u finalu, ali s ovim gubitkom mislim da je jasno da tamo neće biti.

El Desperado vs Ryusuke Taguchi

Ivan Sučić: Nakon uvodnih nekoliko minuta koje su bile čisto trošenje vremena dobili smo MOTN. Akcija je bila 99% u ringu i 99% čista, van uvoda stvarno nisu imali prečaca u meču. Dva hrvača koja daju svoj maksimum da se vidi tko je bolji, više od toga i ne treba za turnir. Ako imam jedan prigovor to je da je Taguchi bio kombinacije komičnog i ozbiljnog, volio bi da je bio stalno ozbiljan, ali što je tu je.

Hiromu Takahashi vs DOUKI

Ivan Sučić: Da je ovo bilo na undercardu ne bih imao nikakvih problema s mečom. Ovako kako je smo dobili prilično generičan i, što je najgore, možda najpredvidljiviji main event turnira za sada. Nema nikakve šanse da Douki uzima Hiromuu dva boda ovako blizu finala i tako je i bilo.

Bullet Club (Yujiro Takahashi & EVIL) vs Suzuki-gun (Minoru Suzuki & TAKA Michinoku)

Ivan Sučić: Slika govori tisuću riječi. BC kerefeke, uplitanja, smor. Barem je bilo kratko. MiSu ima još jedan dan da uhvati barem 2 boda.

Yuji Nagata & Tiger Mask vs LIJ (SANADA & Tetsuya Naito)

Ivan Sučić: Izgleda da su se Tiger i Yuji čuvali za kraj turnira. Ili barem za bolje protivnike. Nije ovo bilo ništa specijalno, ali za standarde koje je stariji tim postavio tokom WTL-a ovo je bilo uživancija za gledati. LIJ uzima dva boda i ponavljam, bilo bi tragikomično gledati Naita u borbi za tag titule na WK-u.

Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma) vs Dangerous Tekkers (Zack Sabre Jr. & Taichi)

Ivan Sučić: Tekkersi su se potrudili maksimalno da izvuku nešto iz ovoga. Strah me misliti što bi bilo da su uzeli dan za odmor jer je ovo bilo prilično slabo. Čak i za “prođimo signature spotove i završimo” tip meča ovdje nešto jednostavno nije kliknulo. GBH ostaje na jednoj pobjedi.

Bullet Club (Chase Owens & Bad Luck Fale) vs Guerillas of Destiny (Tama Tonga & Tanga Loa)

Ivan Sučić: Sližbena NJPW stranica se odlučila da meč rezimira gornjom slikom, a ne nečim što se zapravo dogodilo u ringu. Pametnom dosta. Očekivano GOD uzima 2 boda.

Hiroshi Tanahashi & Toru Yano vs TenCozy (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima)

Ivan Sučić: Kada sam pomislio da barem ne može gore NJPW mi da ovo. Najljepše što mogu reći je da je ovo bio najkraći meč dana. A i tada nije bio dovoljno kratak. Yano i Tana kupe bodove.

CHAOS (Hirooki Goto & YOSHI-HASHI) vs United Empire (Great-O-Khan & Aaron Henare)

Ivan Sučić: Na iznenađenje nikoga MOTN za WTL. Problem je što ni ovo nije nešto što bi okarakterizirao kao dobro. Prolazno ili možda gledljivo, ali daleko od dobrog. Nisu išli puno dublje od toga da prođu signature spotove i odrade nekoliko zgodnih kontri, ali je barem bilo neke brzine i živosti. Ako se ne varam CHAOS tim ovom pobjedom praktički potvrđuje nastup u finalu.

Sveukupni dojam:

Ivan Sučić: Dok je WTL ove godine generalno gubitak vremena za svih (primarno meni) ne čudi me slab dan. Od BoSJ-a sam ipak očekivao malo više. Juniori nisu imali posebno loš dan, ali isto tako teško da bih ijedan meč preporučio. Ne pomaže ni to što se predzadnji dan prije finala odradio skoro kao house show.

Be the first to comment on "BoSJ 28 & WTL 2021 – Dan 10 recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*