Best of the Super Juniors 27/World Tag League 2020 finale recenezija

CHAOS (Toru Yano, SHO and Robbie Eagles) vs. Bullet Club (Bad Luck Fale, Chase Owens and Taiji Ishimori)

Ivan Sučić: Kratki spotfest, nemam prigovor ali ni posebne riječi hvale.

Danilo Otašević: Brzo, kratko i zanimljivo. Jeste bio spotfest, ali je meni bio prilično zanimljiv za početak večeri. Solidno, za mečeve ovakvog tipa.

6/10

Kazuchika Okada, Hiroshi Tanahashi and Toa Henare vs. The Empire (Will Ospreay, Great O-Khan and Jeff Cobb)

Ivan Sučić: Iznenađujuće dobro za undercard tag meč, svatko je dobio vremena i prostora da pokaže što zna. Svidio mi se i post meč napad na Okadu i Tanahashija, solidan build prema WK-u i potencijalnom tag meču prije toga.

Danilo Otašević: Suvi prosek. Lepo su odradi hot tag Okada-e, svi su imali po malo vremena da pokažu šta znaju i to je manje više to. Čist build za WK.

5/10

Los Ingobernables de Japon (Shingo Takagi and SANADA) vs. Bullet Club (EVIL and Yujiro Takahashi)

Ivan Sučić: Kratko i neuvredljivo, iako ne vidim baš svrhu ovog meča s obzirom da smo imali isti u turniru. Svidjelo mi se što je Sanada barem pokazao nekakav žar protiv Evila, šteta što kasni malo s tim. Dobivamo Cobb vs Shingo što svakako podržavam.

Danilo Otašević: Ovakav anemozitet prema EVIL-u odjednom nema smisla kako god da okrenete. Ceo meč se vrteo oko toga i iako je bilo kratko, bilo je mnogo neubedljivo. Već su se susreli u ringu od kada je EVIL postao heel, a tek je sad „proradio“ SANADA. Još jednom su prikazali kako dobijamo Shingo/Cobb na WK i jedva čekam to da vidim.

3/10

Kota Ibushi and Master Wato vs. Los Ingobernables de Japon (Tetsuya Naito and BUSHI)

Ivam Sučić: Predjelo za WK i kao takvo je bilo i više nego u redu. Kratka interakcija Kote i Naita nakon meča mi je bila puno zanimljivija od onog što se događalo u ringu.

Danilo Otašević: Rekao bih da je ovo bilo ok. Nisu mnogo šta uspeli da prikažu u samom meču, ali je bilo tu i tamo nekih zanimljivosti. Tu pre svega mislim na Naito-ovo prozivanje Tenzan-a. Prisustvo BUSHI-ja i Wato-a je baš izgledalo suvišno kako su koncipirali meč.

6/10

World Tag League 2020 Final: FinJuice (David Finlay and Juice Robinson) vs. The Guerrillas of Destiny (Tama Tonga and Tanga Loa)

Ivan Sučić: Htio sam da nadmaše meč koji su imali ranije u turniru i u tome su uspjeli. Odlično. Podsjetilo me na mečeve Revivala i American Alphe u NXT-u. Jako jednostavna face vs heel struktura odvedena u savršenstvo. Čak mi nije ni smetalo uplitanje BC-a u meč i overbookani finish jer je sve do toga bilo praktički bez greške. I više nego dostojno finale za ovaj turnir.

Danilo Otašević: Dva najkvalitetnija tag tima u celom NJPW. Može li ovde da bude greške? Mogu samo da kažem da je moglo da bude malkice bolje. Tu pre svega mislim na booking završnice u maniru standardnog BC meča. Što se same akcije tiče tu je sve bilo bez greške. Napeto od početka do kraja. Juice Robinson mi je bio favorit što se ovog meča tiče. Jako kvalitan meč i podržavam izbor pobednika.

9/10

Best of the Super Juniors 27 Final: Hiromu Takahashi vs. El Desperado

Ivan Sučić: Nevjerojatno. Ako je do sada bilo ikakve sumnje da Desperado može biti jedan od nositelja junior divizije, više je ne smije biti. Savršenstvo od meča sa svih mogućih gledišta. Imali su možda i najimpresivniji Canadian Destroyer koji sam do sada vidio. Desperadovo nonštalantno skidanje maske još bolje nego prošlo. Definitivno MOTN, vjerojatno među 5 najboljih mečeva ove godine. Kapa do poda obojici.

Danilo Otašević: Brate slatki. Ne mogu da se oporavim od ovog meča. Nisam verovao da će Despy uspeti da napravi ovako dobar posao. Čovek je nenormalno kvalitetan, komotno može da sam vodi Jr. diviziju. Nisam imao predstavu, ovaj meč mi je baš otvorio oči što se njega tiče. Ceo meč je imao strukturu jedne jako dobro sročene drame: ekspozicija, zaplet, kulminacija, peripetija i rasplet. Šokantno. Malo je reći svaka čast za obojicu, ovaj meč zaslužuje neke veće pohvale koje ja ne umem da dam. MOTY kandidat, ako je uopšte i trebalo to da se naglasi.

11/10

Be the first to comment on "Best of the Super Juniors 27/World Tag League 2020 finale recenezija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*