Best of NXT 2015 Part 2 – Demon unutar Finn Balora

Nastavljamo s ‘Best of NXT 2015’ epizodama. Nakon što je prošli tjedan prikazan prvi od dva dijela koji je prikazao Owensov put do glavnog rostera, ovaj tjedan se pak fokusiramo na Finn Balora i njegov put prema NXT tituli. Rich Brennan i Corey Graves su u studiju kao i prošli tjedan.

 

Krećemo s videom o Finn Baloru i njegovoj karijeri prije WWEa. Finn Balor je proveo većinu svoje karijere u Japanu i tamo zaradio veliko poštovanje fanova te ga je to dovelo ovdje gdje danas je, u NXT. Na Takeover: Unstoppableu Finn Balor pobijedio je Tyler Breezea i tako zaslužio svoj meč za NXT titulu protiv tadašnjeg prvaka Kevina Owensa. Kasnije, WWE je najavio kako ćemo na WWE Networku imati live događaj iz Japana pod nazivom ‘Beast in the East’. Balor je to vidio kao odličnu priliku da iskoristi svoj shot na titulu te je izazvao Owensa na meč ondje. Owens je morao prihvatiti te su se njih dvojica sukobili u Tokyu ispred tisuća i tisuća ljudi. Nakon dvadeset minuta borbe, Finn Balor je u veoma dobrom meču osvojio NXT titulu i to je za njega bio ogroman trenutak, pogotovo gledajući da se to dogodilo u Japanu gdje je podigao svoju karijeru na velike razine.

Prebacujemo se na dosad nikad viđeni meč između Apolla Crewsa i Tye Dillingera koji se dogodio na AT&T Stadiumu gdje će se održati ovogodišnja WrestleMania. Nismo vidjeli cijeli meč, nego samo završne minute i Apollo Crews je ostvario pobjedu sa Standing Moonsaultom.

Slijedi promo video o svim curama koje su trenutno u NXTu i na koje Bayley treba paziti ako misli zadržati NXT Women’s titulu.

Zatim idemo na ono što je obilježilo NXT u 2015. godini, a to je smrt Dustya Rhodesa i Dusty Rhodes Tag Team Classic njemu u čast. Triple H i pojedini wrestleri progovorili su o tome kako je Dusty Rhodes bio stvarno poseban čovjek i da NXT ne bi bio gdje je danas da njega nije bilo. Kratko su prikazani rezultati svih mečeva na tome turniru kojeg su osvojili Finn Balor i Samoa Joe.

Prikazani su svi wrestleri koji su svoju WWE karijeru započeli u NXTu i prešli na glavni roster. Neki od njih su Kevin Owens, Nevile, Tyler Breeze te naravno Sasha Banks, Becky Lynch, Charlotte…

Prikazan je 8-Man Tag Team meč koji se dogodio u Brooklynu, Enzo, Big Cass & Hype Bros vs Jordan, Gable, Dash & Dawson. Taj meč nije bio dio Takeovera, nego je sniman prije samoga showa kao dio epizode NXTa koja se prikazala tjedan dana kasnije. Meč su osvojili Enzo, Big Cass i Hype Brosi.

Za kraj, prelazimo na ono najsvježije što se dogodilo u NXTu, a to je priča između Finn Balora i Samoe Joea. Kao što rekoh, njih dvojica su osvojili Dusty Rhodes turnir. Zbog toga, Joe je tražio od Balora meč za titulu. Iako je Balora to prihvatio, Regal nije. Održan je Battle Royal gdje je Apollo Crews pobijedio i dobio meč za NXT titulu, a Joe je bio izbačen. Crews nije uspio pobijediti Balora jer se Corbin upleo u meč i izazvao diskvalifikaciju. Joe je doletio u ring i izgledalo je da će pomoći Baloru, ali ga je ipak napao! To je označilo heel turn za njega. Njih dvojica su se sukobili na Takeoveru u Londonu i Balor je uspio zadržati titulu.

 

To je to što se tiče NXT iz 2015. godine! Nadam se da su vam se svidjeli naši pregledi tih događaja koje ćemo nastaviti i ove godine. Idući tjedan na redu nam je dodjela prvih ikada NXT nagrada. Slično je kao Slammy Awards, princip je isti, no mi se možemo nadati da će sama realizacija biti bolja. Večeras NXT snima novi set epizoda u Full Sailu.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Best of NXT 2015 Part 2 – Demon unutar Finn Balora"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*