Best of NXT 2015 Part 1 – Owensov put do vrha

Dobro došli na posljednji pregled NXTa ove godine! Zadnji je dan u godini, svi smo možda umorni od svih ovih blagdanskih poslova i napora, no idemo dalje! Ovotjedna epizoda NXTa donosi nam prvi dio pregleda cjelokupne godine. Pa idemo vidjeti što su to pripremili za nas.

 

Rich Brennan i Corey Graves su u studiju.

Kevin Owens napravio je svoj NXT debi na [R]Evolutionu. Tada je kompletno razorio CJ Parkera u nekoliko minuta, a njegov tada još uvijek prijatelj, Sami Zayn, je bio sretan zbog njega. Na tome istom showu u Main Eventu, Sami Zayn je osvojio NXT titulu po prvi puta. To je za njega bio ogroman trenutak u karijeri, no što je trebala biti fantastična noć za Zayna pretvorila se u noćnu moru. Kevin Owens, kojeg Sami zna još iz mladih dana, brutalno je napao Zayna nakon meča napravivši mu Apron Powerbomb. To je bio početak rivalstva koji je prilično obilježio 2015. godinu.

Zayn je nakon ovoga otišao na odmor par tjedana zbog problema s leđima, no kada se vratio, htio je Kevina Owensa. Regal je najprije dao Zaynu meč protiv Owensa, no taj meč nije trebao biti za titulu. Ipak, Owens je zatražio da taj meč bude za titulu, inače će neće boriti. Pošto je Zayn htio meč protiv Owensa, morao je staviti titulu na liniju kako bi se taj meč ostvario.

Njih dvojica sukobili su se na prvom Takeoveru u 2015. godini, Rivalu. I iako to nije bio brz i energetičan meč kakvog smo možda očekivali od ove dvojice, Owens i Zayn su ispričali odličnu priču tokom tih 20 minuta i pružili nam klasik. Owens je uspio osvojiti NXT titulu kada je sudac moram zaustaviti meč jer Zayn više nije imao snage, a Owens ga je brutalno lupao šakama, laktovima i radio mu svakojake poteze, kao da mu Zayn nije nitko i ništa. Tako je ispunio svoje obećanje gdje je rekao kako će osvojiti NXT titulu samo dva mjeseca nakon debija.

Ovo je stvarno bilo nešto posebno. Nisam očekivao da će njih dvojica odmah stupiti u rivalstvo, a još manje sam očekivao da će Owens na tako brutalan i čist način osvojiti NXT titulu, samo dva mjeseca nakon debija. Meč je bio super i ispričali su jednu odličnu priču tokom meča, a Owens je pokazao zašto je on zadobio toliku hvalu kao negativac za vrijeme svojih Indy dana. Ovo bi se nastavilo dalje prema sljedećem Takeoveru, no tada bi Zayn zadobio ozljedu i otišao na odmor na nekoliko mjeseci. Nadam se da ćemo vidjeti još više ovoga jer imaju nevjerojatnu kemiju zajedno.

 

Na Unstoppableu u petom mjesecu, trebao se održati Triple Threat meč između Balora, Itamija i Breezea i pobjednik bi išao na tadašnjeg NXT prvaka Owensa. Ipak, Itami se prije meča ozlijedio i nije mogao nastupiti u meču. WWE je tu ozljedu odigrao na parkiralištu prije samog Takeovera, a za tu ozljedu se tereti nitko drugi nego Kevin Owens. Balor i Breeze su ipak imali meč i Balor je taj meč uzeo te tako dobio priliku suočiti se protiv Owensa za NXT titulu.

 

Nikada prije viđen meč između Cesara i Nevillea na Arnold Classicu u Columbusu prikazan je ovdje. Doduše, nije cijeli prikazan, ali u NXT DVDu koji će uskoro izaći bit će u cijelosti. Ovdje su prikazane zadnje minute meča. Ne mogu komentirati meč dok ga ne vidim cijelog, no vjerujem kako su ova dvojica pružili odličan meč.

 

I sada napokon dolazimo do onoga za što je NXT nekako najviše hvaljen, a to su žene! NXT je stvorio kvalitetnu diviziju žena koja konstantno pruža odličan meč za odličnim mečom, a o tome smo samo mogli sanjati prije dvije godine u WWEu! Ipak, NXT je uspio skupiti mnogo talentiranih cura na jedno mjesto, ali što je najvažnije, dali su im priliku da se pokažu i nisu se pokajali. Djevojke su pokazale kako i on mogu imati odličan WRESTLING meč te kako i one mogu ispričati priču u ringu.

Ovdje je prikazan završetak Ironman meča između Bayley i Sashe Banks na Respectu! Čovječe, ove dvije cure su nadmašile sve što se dosad postiglo u ženskom wrestlingu općenito. Imale su dva fantastična meča, bile su Main Event većeg događaja i dobile su 30 minuta na raspolaganje. Stvorile su jedno odlično rivalstvo koje će se zasigurno pamtiti još dugo, dugo vremena. Njih dvije su iskoristile priliku koju su dobile i pokazale su kako svi oni koji podcjenjuju žene i ženski wrestling su u krivu. Ovo rivalstvo je stvarno promijenilo ženski wrestling i odvelo ga na više razine.

 

Prikazan je video o Samoi Joeu koji je ranije ove godine napravio svoj NXT debi. Zatim su prikazali završetke njegovog meča s Baronom Corbinom u Brooklynu. Drago mi je da je Samoa Joe u NXTu i još mi je draže što je postao negativac jer mu ta uloga nekako bolje pristaje.

 

Prikazali su video gdje je Sami Zayn prihvatio Cenin otvoreni izazov za US titulu na Rawu u Montrealu. To je ujedno bila i noć kada je Zayn ozlijedio rame, točnije tijekom ulaska u ring. Bio je to odličan trenutak i zasigurno jedan od boljih Raw trenutaka ove godine.

 

Za kraj, podsjetili smo se na jedan prilično iznenađujuć trenutak koji se dogodio na Elimination Chamberu, a to je Owensova pobjeda nad Cenom. Bila je to čista pobjeda koju je malo tko očekivao, no svi smo ostali iznenađeni nakon ovoga. Meč je bio jako zabavan i bio je to jedan od ukupno tri meča ove dvojice. Nažalost, Cena je osvojio ostala dva meča, tako da je ovo bila propuštena prilika za Owensa. Ovime završavamo prvi dio ovoga specijala. Vidimo se idući tjedan na drugom dijelu.

 

 

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "Best of NXT 2015 Part 1 – Owensov put do vrha"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*