Battleground 2016 preview

WWE Battleground sljedeći je Pay-Per-View u kalendaru te prvi PPV nakon drafta koji se dogodio u utorak. Kako su se stvari odvile u ovih nekoliko tjedana i koji su to mečevi najavljeni za PPV, saznajte u nastavku.

 

Shield Battleground

Dean Ambrose (c) vs Seth Rollins vs Roman Reigns – Triple Threat meč za WWE titulu

Na Money in the Banku Seth Rollins je uspješno povratio WWE titulu u svoje ruke pobjedivši Romana Reignsa, ali samo na kratko jer to slavlje pokvario Dean Ambrose koji je te iste večeri i osvojio i unovčio Money in the Bank kovčeg te tako postao WWE prvak. Iduće večeri na Raw-u, Seth Rollins i Roman Reigns borili su se za pravo borbe protiv Ambrosea na Battlegroundu, no taj meč je završio bez pobjednika, tako da je Shane McMahon stvorio Triple Threat meč između trojice bivših članova Shielda. U međuvremenu je Roman Reigns zaradio suspenziju i nismo ga vidjeli od toga Raw-a, dok su Dean Ambrose i Seth Rollins nastavili svoju priču nakon koje je uslijedio meč za WWE titulu između njih dvojice na zadnjem Raw prije Battlegrounda. Meč je završio na kontroverzan način, ramena obojice su bila na podu i sudac je proglasio meč neriješenim tako da je Ambrose ostao WWE prvak. No, samo dan kasnije, na SmackDownu gdje se ujedno odvio i draft, Dean Ambrose je još jednom branio tiitulu protiv Rollinsa, ali ovaj puta je uspio odbraniti titulu. Ambrose je zatim draftan u SmackDown, dok su Rollins i Reigns draftani na Raw.

 

20160704_Battleground_MizYoung_2--edce70fb4c1390055f1b5dad404ad1ae

The Miz (c) vs Darren Young – Meč za Intercontinental titulu

Već duže vrijeme, Bob Backlund pokušava učiniti Darrena Younga odličnim (ponovno), a to je donekle i uspio kada je prije dva tjedna Darren Young osvojio Battle Royal i tako postao novi izazivač za Mizovu Interkontinentalnu titulu. Miz još uvijek ne shvaća Younga kao legitimnog izazivača i nekoliko se puta našalio na njegov račun, ali Younga uza sebe ima velikog učitelja u Bobu Backlundu koji mu je čak dao svoj Crossface Chickenwing zahvat za finisher te bi Miz mogao biti u nedjelju u opasnosti. Je li Backlund uspio napraviti Younga ponovno odličnim saznat ćemo u nedjelju ako Young uspije osvojiti titulu.

 

20160704_Battleground_RusevRyder--5c46fac18e0f9d35afd07ac3127df3ca

Rusev (c) vs Zack Ryder – Meč za United States titulu

Zack Ryder bio je jedan od pobjednika u eliminacijskom ‘tim USA vs tim World’ meču na Danu nezavisnosti, a onda je par dana kasnije pobijedio Sheamusa na SmackDownu i najavio kako će krenuti u lov za US titulu. Ovaj se meč trebao dogoditi na Raw-u prije dva tjedna, ali je iz nekog razlog odgođen. Umjesto meča, Rusev je tada prihvatio Ryderov izazov i tako je stvoren ovaj meč. Već smo ranije ove godine na WrestleManiji vidjeli kako je Ryder sposoban iznenaditi nas kada je osvojio IC titulu, a hoće li se ista scena ponoviti i ovdje te hoće li Ryder uspjeti uzetii i US titulu pobjedviši Ruseva?

 

BKQ52lZ

Kevin Owens vs Sami Zayn

‘They’re destined to do this forever.’ citat je koji savršeno opisuje ovo rivalstvo. WWE ovaj meč prodaje kao njihov posljednji u dugo vremena, ali svi znamo kako će se Owens i Zayn u svojim karijerama još mnogo puta susresti. Ovo će biti samo još jedan meč u njihovoj ogromnoj kolekciji. Dok Sami Zayn i dalje pokušava izvršiti osvetu nad Owensom, Owens i dalje pokušava dokazati kako je je on bolji od njega.

 

20160627_Battleground_CenaAmoreCassAJGallows--cc51195da647af4ee7c80d57364c7eed

John Cena, Enzo Amore & Big Cass vs The Club

AJ Styles je na kontroverzan način pobijedio Johna Cenu na Money in the Banku, naravno uz pomoć Cluba. Club je zatim pokrenuo trend #BeatUpJohnCena koji je i danas aktivan. No, bilo je i ljudi koji su odlučili stati na stranu velikoga Johna Cene, a to su bili Enzo Amore i Big Cass. Njih dvojica su par puta spasili Cenu od batina, Cena je prihvatio njihovu pomoć jer je napokon shvatio da sam ne može i tako je WWE dobio razlog stvoriti ovaj six man tag za Battleground. U međuvremenu, na WWE draftu, The Club se razdvoio te je Styles otišao na SmackDown, dok su Anderson i Gallows otišli na Raw. To znači da njih dvojica više neće biti puno od pomoći Stylesu. Hoće li se trend #BeatUpJohnCena ostvariti u ovome meču ili će Cena udružen s Enzom i Cassom uspjeti uzvratiti udarac Clubu?

 

20160630_Battleground_NewDayWyatt--55f22a12b28b6f86bc6bceff3bff8b6f

New Day vs The Wyatt Family

Wyatt obitelj napravila je svoj povratak prije par tjedana. Izbivali su iz ringa jer je Bray pretrpio ozljedu prije nekoliko mjeseci. No, New Day ih je dočekao pri njihovom povratku, no to je samo bio loš potez s njihove strane. Wyatt su krenuli igrati mozgalice s New Dayom, s tim da je Xavier Woods jedini shvatio koliko je ozbiljna ta situacija s Wyattima. Prije par tjedana Wyatti su pozvali New Day na borbu u njihovom compoundu, što je New Day prihvatio i na Raw-u su zatim prikazali brutalnu borbu između te dvije frakcije koja se dogodila u noćnim satima na livadi. WWE je idući dan najavio kako će se ta dva tima suočiti na Battlegroundu u six man tag meču. U međuvremenu, prilikom drafta, WWE je razdvojio Wyatte te su Bray i Rowan otišli na SmackDown dok je Strowman otišao na Raw. Što će to značiti za budućnost Wyatt obitelji i hoće li uspjeti pobijediti u ovome meču ili će New Day pokazati da nisu samo komedija?

 

20160714_Battleground_SashaCharlotteDanaMystery--7e64a28a089a668c7816915fb1b8b122

Sasha Banks & ??? vs Charlotte & Dana Brooke

Sasha Banks napravila je svoj povratak nakon Money in the Banka i odmah je postavila svoj cilj – osvojiti WWE Women’s titulu. No, stvari baš nisu išle kako je ona htjela i kao što možete vidjeti, na PPV-u neće dobiti priliku za titulu. Bila je sve to mudra igra od strane Charlotte i Dane. Charlotte je rekla da ako Sasha pobijedi Danu Brooke, dobit će meč za pojas. Sasha je to učinila ne jednom, nego dva puta u samo nekoliko dana, ali Charlotte na kraju nije pristala na to. Umjesto toga, izazvala ju je na tag team meč gdje će si morati pronaći partnera. Tko će biti Sashin partner, hoće li to biti netko iz NXT-a ili netko tko je već na glavnom rosteru?

 

20160630_Battleground_BeckyNata--a30255640af0c0d78c21c947d732d840

Becky Lynch vs Natalya

Na Money in the Banku Natalya i Becky su ujedinile snage protiv Charlotte i Dane Brooke, ali su izgubile taj meč nakon malih nesložnosti. Nakon meča, Natalya je iz nekog razloga napala Becky i ostavila je na podu. U idućim tjednima smo vidjeli napade s jedne i druge strane i WWE je donio odluku da će se njih dvije sukobiti u jedan na jedan meču na Battlegroundu.

 

20160711_Battleground_RandyOrton_jericho--6b2b491508bcb5abd65659c06aced357

Highlight Reel s Randy Ortonom

Randy Orton suočit će se s Brock Lesnarom na SummerSlamu za mjesec dana, stoga je vrijeme da se Viper vrati u WWE i pokaže tko je glavna faca ovdje. Očekujte koji RKO outta nowhere, no to je otprilike to.

 

20160722_Battleground_UsoBreezango--09a32829655e2aa2fc752207f69b8f1c

Breezango vs The Usos – Kickoff

Nasumičan tag team meč koji je dodan jučer preko wwe.com. Pošto su oba tima na SmackDownu, WWE je odlučio testirati ih i vidjeti tko je bolje te su zato svoje mjesto dobili na Kickoffu.

 

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Comment on "Battleground 2016 preview"

  1. Nice pictures 🙂 I see what you mean about the cool calmness that he caurptes.I really like the picture of the console table with the two wood stools underneath and the vase with branches in the foreground :-)Thanks for sharing :-)Kelly @ DesignTies

Leave a comment

Your email address will not be published.


*