Analiza potencijalnih uspjeha hrvača koji su prebačeni na SmackDown

Superstar shake-up je iza nas. Dogodilo se dosta promjena, mnogo hrvača promijenilo je brandove. U ovome članku fokusirat ću se isključivo na one koji su prešli s Rawa na SmackDown ili došli iz NXT-a, poredati ih po tome koliko tko ima šanse za uspjeh i vidjeti tko će zapravo imati najmanje, a tko najveće šanse da postigne nešto.

#11 R-Truth

R-Truth je netko tko je u svojoj karijeri doživio svega. Imao je onaj solidan tim s Johnom Morrisonom prije gotovo 10 godina. 2011. je bila njegov vrhunac karijere kada je imao main event program sa Cenom što nije baš prošlo tako dobro. Tijekom 2012. je bio u zanimljivom tandemu s Mizom gdje su jednim dijelom također bili dio main eventa no to nije potrajalo dugo jer su ih Cena i Rock zgazili. I to je otprilike to. Lagano je postao jobber da bi danas bio to u potpunosti. A još uz to ga i predstavljaju kao nekoga tko ima mentalni poremećaj jer ne zna na kojem je brandu ili u kojem meču sudjeluje. Tako da je on daleko najslabiji dolazak ovdje. I vjerojatno se njegov status u kompaniji neće promijeniti. Tu i tamo će se pojaviti na TV-u, ali to će biti da izgubi. Ne vidim baš da će uložiti nešto truda u njega.

#10 Absolution (Mandy Rose & Sonya Deville) 

Izgledalo je na početku kako bi uz Paige mogli uspjeti na Rawu, ali je Paige prestala hrvati i oni su ostali izgubljeni. Sada se Paige potpuno odijelila od njih jer je postala GM, a njih dvije su ostale tu same. S obzirom da Riott Squad na SmackDownu nije postigao apsolutno ništa, ne vidim kako bi i ove dvije bile u ikako boljoj poziciji. Pogotovo ako uzmemo u obzir da su tu sada i IIconics i Asuka. Netko mora biti i jobber divizije.

#9 The Club (Luke Gallows & Karl Anderson)

Ja bih volio staviti ih na veće mjesto ove liste. Ali jednostavno ne vidim da će WWE gurnuti ih prema titulama. U zadnje vrijeme su dobili nešto više pažnje na Rawu, ali to je samo zato jer su bili u kombinaciji s Balorom. I to je to. Ovdje su sami, imaju Stylesa s kojim se vjerojatno neće upariti, tako da uz Bar, Sanity, Bludgeone, New Day i Usose, nisu baš u vrhu po važnosti. I vjerojatno će tako ostati osim ako Vinceu ne pukne nešto u centrali.

#8 SAnitY (Eric Young, Killian Dain & Alexander Wolfe)

U NXT-u su imali solidan uspjeh, ne tako primijećen ili značajan kao neki ostali timovi koji su došli iz NXT-a, ali nisu bili neuspješni ili zapostavljeni. No, baš takvi poput njih se moraju brinuti kako će biti tretirani na glavnom rosteru. Još pogotovo kada imaju ovakav gimmick koji je osjetljiv i s kojim WWE ne zna baš raditi. Ako im se posreći i ako budu imali brz start na početku, bit će dobro. Ali ako WWE ne bude odmah znao što će s njima, neće biti dobro. A kao pojedinci mislim da imaju još manji postotak mogućnosti uspjeha. Premda bi se i o tome dalo diskutirati, ali to kada/ako se raziđu.

#7 The Bar (Cesaro & Sheamus)

Otkako su spojeni, vrtjeli su se oko titula na Rawu. I baš iz toga razloga mislim da će im WWE dati možda malo i oduška ovdje, s obzirom da je ova divizija već puna, a tko zna, možda bi ih mogli razdvojiti u skorije vrijeme? Premda su oni meni u redu zajedno, pašu si po stilu i dobro rade kao par. Mogli bi osvojiti titule, postoji mogućnost, premda ja mislim kako će ih WWE sada staviti malo u nešto drugo čisto iz toga razloga što su cijelo vrijeme bili povezani s titulama i u mečevima za iste.

#6 Jeff Hardy

Jeff bi mogao imati solidan dio karijere na SmackDownu sada kada nije uz Matta. Ako ga nisu planirali stopiti s Mattom u njegovom gimmicku, onda je i bolje da su ga prebacili. Jeff je solidan kao US prvak, može imati zabavne mečeve, s odličnim hrvačima čak i jako dobre. No, mislim da mu je upravo US titula plafon. Što se tiče te vladavine, pretpostavljam da neće dugo trajati. SmackDown ima dosta mid-card ljudi koji su mlađi od Hardyja i koji čekaju da budu stavljeni u lov na titulu. Stoga, mislim da će Jeff preživjeti Ortona, ali da dalje od toga neće. Premda bi nam trebala neka duža vladavina s US titulom jer su vladavine u zadnje vrijeme užasno kratke. Ali pretpostavljam da će već Almas ili netko drugi biti u liniji za sljedećeg izazivača, a samim time i osvojiti pojas.

#5 Big Cass

U jednom trenutku razmišljam jesam li stavio Cassa prenisko na ljestvici, a u drugom jesam li previsoko. Premda po prvim dojmovima mislim da je jasno kako će Cass biti predstavljen kao prilično važan igrač na brandu. Čim se vratio, očigledno je bilo da WWE ima u planu nešto napraviti s njim i da se realizacijom toga plana kreću istog trena. E sad, ima jedan problem – Cass nije baš dobar kao pojedinac. On je bio zanimljiv u timu s Enzom…kada je imao hot tag i razbacivao ljude. I to je to. Ostalo je malo tužnija priča. WWE će ići maksimalno s njim, ali mislim da će shvatiti kako je tako velik push ipak malo prevelik zalogaj za Cassa i onda ga brzo vratiti za 2-3 nivoa niže. Nemam ništa protiv njega, ali neka se on drži mid-carda i sve je u redu. Tek kada me uvjeri da on ima nešto zbog čega zaslužuje biti gdje ga WWE planira staviti, onda može. Do tada smatram da je Cass jedan prosječan (ako i takav) hrvač koji nema dovoljno dobrih predispozicija da bude nešto veće od nižeg sloja mid-cardera.

#4 Andrade ‘Cien’ Almas w/ Zelina Vega

Priznat ću, možda sam mrvicu subjektivan ovdje, ali mislim da Almas ima dosta potencijala za uspjeh na SmackDownu. Sjećate se kad je debitirao u NXT-u i kada je u prvih godinu dana ostavio loš dojam? Nije imao dobre mečeve, publika ga nije voljela iako je bio pozitivac, cijelo je vrijeme gubio itd. A onda je došao heel turn. I onda mu se pridružila Zelina Vega. I onda je sve krenulo uzbrdo za Almasa. Postao je NXT prvak, imao je upečatljivu vladavinu u kojoj je imao taj genijalan meč s Garganom o kojem svi govore. Uz to je još imao i odličnih mečeva s Drewom, Blackom i ostalima. I odjednom su ga svi počeli obožavati, a duo njega i Vege postao je svačiji omiljeni akt. I to s pravom. Upravo iz toga razloga mislim da Andrade definitivno može i hoće uspjeti na SmackDownu. Na početku ga treba staviti u neki meč koji će pokazati široj publici koji ga nisu gledali u NXT-u koliko je dobar. Tada mu treba dati US titulu, a ako to bude uspješno, onda bismo mogli čak početi pričati o WWE tituli. Svi smo znali da je La Sombra fantastičan. Samo mu je trebalo godinu dana da nešto klikne s njim u WWE-u. A sad kada WWE zna tajni recept za njegov uspjeh, imaju sve potrebne konce u rukama.

#3 Asuka

Očigledno je kako će biti važan faktor u diviziji i baš me zanima kada će joj dati titulu u ruke. To može biti vrlo brzo, a mogu mudro sačekati i ostaviti malo ljude u nepredvidljivoj situaciji. S druge strane, znate onu klasičnu WWE booking šablonu s ljudima koji su (bili) neporaženi – kada jednom izgube, odmah krenu gubiti na tjednoj bazi? Mislim da će to ovaj puta izbjeći Asuku jer ona je ipak u nešto drugačijoj situaciji nego je bio Rusev tamo 2015.

#2 The Miz

Oh, koliko magije s ovim čovjekom mogu napraviti? Svi znamo što se čeka kada Miz dođe na SmackDown. Naravno, feud s Bryanom. Dok je Miz prije prvog shake-upa bio na SmackDownu i kada su on i Bryan imali onaj segment na Talking Smacku o kojem se dosta dugo pričalo, svi smo zamišljali kako bi dobro rivalstvo između njih bilo, a kako bi u meču pokidali. Ali mislili smo da se to neće dogoditi. A sada kada je Bryan opet vraćen imamo razloga za veselje. Taj feud može biti nešto najbolje što će se desiti u dosta dugo vremena i ja navijam za to da WWE to uradi što bolje. A nakon toga Miz sigurno neće biti zapostavljen, on je tijekom 2016. dokazao da treba biti na visokoj poziciji i WWE ga sigurno neće maknuti s toga. Miz će sigurno biti jedan od onih koji bi mogao vratiti kvalitetu SmackDownu koju je imao 2016. godine.

#1 Samoa Joe

Možda neki nisu svjesni koliko je Samoa Joe dobar, ali da, ne da je samo dobar, on je fantastičan. Ozljede su ga spriječile na main rosteru da pokaže sve što može, ali čovjek u svakoj prilici koju je do sada imao pokazao se itekako kvalitetnim performerom. Otkako se vratio prije tjedan i pol, imao je tri promoa i sva tri su bila najbolji dio tog showa na kojem su se dogodili. Barem po meni. A koliko sam uspio pročitati i po mnogim drugima. To dokazuje njegovu kvalitetu na mikrofonu. U ringu nije kao u najboljim godinama, ali i ne može biti. No, još uvijek je itekako kvalitetan i može imati odličan meč. A sada zamislite što bi donio meč između njega i Stylesa. Magija bi to bila. A što bi tek donijela njegova vladavina s WWE titulom? Sada možemo samo zamišljati, ali ja se toplo nadam da će ga ozljede zaobići i da će postati WWE prvak jer ovaj čovjek to zaslužuje. WWE ga očito smatra ključnim igračem, mislim da ga nisu bez razloga prebacili na SmackDown. Čvrsto sam uvjeren da točno znaju što planiraju s njim.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

4 Comments on "Analiza potencijalnih uspjeha hrvača koji su prebačeni na SmackDown"

  1. Napravite isto i za RAW

  2. Napravite isto i za Raw

  3. Ako budem bio u prilici tijekom tjedna, napravit ću. 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published.


*