AJPW Prime Night 2021 – recenzija

Ryuji Hijikata & SUSHI vs Seigo Tachibana & Takayuki Ueki

Hijikata i Tachibana započinju meč s kratkim chain wrestlingom, a onda ulaze SUSHI i Ueki te nastaje prava komedija od hrvanja. Ueki sa svojim gimmickom policajca dosta usporava meč sa svojim comedy stilom, ali onda ponovno ulazi Hijikata. Nekoliko stiff udaraca Hijikate, dolazi do toga da Ueki taga Tachibanu koji nekako stvari izjednačava. Kraj je vrlo brzo nakon toga došao. Hijikata taga SUSHIa unutra, gdje SUSHI prima pin, te Tachibana uzima pobjedu za svoj tim.

Evolution (Dan Tamura & Hikaru Sato) & Shotaro Ashino vs TOTAL ECLIPSE (Hokuto Omori, Koji Doi & TAJIRI)

Započinju Ashino i Doi. Dečki otvaraju high speedom, ali ubrzo ulaze Sato i Omori. Omoriju bježi koncentracija i svađa se s Tamurom, tako da Sato preuzima vodstvo u ringu. Tamura čisti ring, a onda dobijamo nekoliko ofenzivnih poteza Omoria, međutim Tamur je svjež i spreman. Tamur nakon Powerbomba pinuje Omoria za pobjedu.

TOTAL ECLIPSE (Jake Lee, Kuma Arashi & Yusuke Kodama) vs Jun Saito, Masanobu Fuchi & Rei Saito

Fuchi je 67-godišnjak. On i Jake Lee su malo imali chain wrestlinga, a onda nakon nekog vremena Jake Lee hvata ga za vrat i podiže u zrak. Tu nastupaju braća Saito. Dok je jedan napadao Leea, drugi je uspio uzeti tag od Fuchia. Malkice ofenzive su osjetili Saito momci, pogotovo uz Double Chokeslam nad Kodamom. Nažalost po njih to i nije dugo trajalo pa je Arashi nakon Diving Sentona pobjedio.

AJPW World Junior Heavyweight Title Match
Izanagi (c) vs Super Crazy

Ovo je bio title meč. Nije mi se svidio. Znam da trebam uzet u obzir da oba imaju preko 40, ali ovo nije bilo dobro. Na početku meča Izanagi ima kontrolu nad mečom, pogotovo zato što mu UTAMARO puno pomaže, ali meč je bio užasno spor. Kada je Super Crazy dobio malo pozornosti meč je postao malo bolji. On vraća stvari na početak, ali UTAMARO se stalno miješa i onesposobljava sudca. Izanagiju to baš i ne ide u korist jer je imao Super Crazya na podu, ali nije imao tko odbrojavati. Nedugo zatim Super Crazy ima nekoliko highfliying poteza, i pobjeđuje nakon što je promašio Moonsault, ali uspijeva kontrirati pin Inazagija i osvaja AJPW Junior titulu.

Black Menso-re & Koji Iwamoto vs NEXTREAM (Atsuki Aoyagi & Rising HAYATO)

Uh, za sada meč večeri ali imamo još dva meča. Aoyagi i HAYATO iz NEXTREAMA su neka AJPW verzija SHO i YOHa. Jako dobar meč. Puno brži i fluidniji od prošloga. Iwamoto je imao nekoliko lijepih poteza pogotovo sekvencu Takedowna i G2S/Springboard Suplexa. Za završnicu Aoyagi pogađa Moonsault, iz kojeg Black Manso kickouta, ali onda Aoyagi pogađa 630 Splash i pinuje ga.

Kento Miyahara, Suwama & Zeus vs Ryuki Honda, Shuji Ishikawa & Takao Omori

Čudan meč. Cijelo vrijeme su Honda, Ishikawa i Omori imali malu prednost. Kento i Suwama su se cijelo vrijeme prepirali, pa je Miyahara slučajno udario Suwamu, te je izbio brawl između njih dva. Za to vrijeme Zeus sam čisti ring i preuzima vodstvo. Chokeslam na Hondi, ali Honda kickouta. Nakon toga Zeus radi Suplex Powerslam i pobjeđuje.

Naoya Nomura vs Yuma Aoyagi

Ovo je Nomuri bio prvi meč nakon skoro 2 godine. Uspješno su nam prezentirali njegov ring rust, Aoyagi je na svaki Nomurin potez imao odgovor. Aoyagi je vodio veći dio meča, a taman kada je Nomura dobio malo prednosti Aoyagi glumi povredu samo kako bi zadobio bolju poziciju nad Nomurom. Bilo je i nekoliko lijepih poteza kao Elbow Drop, DDT na apron, dva Diving Splasha Nomure, kao i sekvenca gdje se Aoyagi ustaje nakon što je primio Superplex, zadaje German Suplex, ali ipak prima Spear na kraju. Aoyagi završava Nomuru sa giljotinom.

Sveukupni dojam: Uz jedan dobar meč i jedan solidan, ne mogu reći da je ovo bio baš neki must see show. Bilo je lijepih stvari, ali većina toga je bila nekakav filler.

Be the first to comment on "AJPW Prime Night 2021 – recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*