AEW Revolution 2020 predviđanja

AEW večeras ima priliku ispisati novu stranicu svoje povijesti s još jednim PPV-om. Osam mečeva ima na cardu pa idemo vidjeti kako koji meč stoji.

SoCal Uncensored vs The Dark Order (Kickoff)

Bit će ovo bez sumnje jedan solidan preshow meč koji bi mogao dobro zagrijati publiku. AEW nikada ne može pogriješiti s tag divizijom, kakav god meč da sastave, tako da će ovo biti samo još jedan u nizu zabavnih tag mečeva u AEW-u. Pretpostavljam da TDO uzima pobjedu.

PAC vs Orange Cassidy

Ovaj je meč sklopljen tek na ovotjednoj epizodi AEW-a kada je Cassidy konfrontirao PAC-a nakon njegovog meča i poraza od Omege. Iako je meč tako kasno sklopljen, on ne treba nikakav build ni poseban hype. Cassidy će imati svoj prvi pravi meč za AEW, a PAC mu je više nego savršen protivnik za to jer dok Cassidyja svi obožavaju, PAC-a s druge strane publika mrzi u onom pravom ispravnom smislu jednog negativca, tako da bi ovo zapravo moglo biti mnogo bolje nego što mislimo da će biti. Pretpostavljam da će PAC uzeti pobjedu kako bi vratio malo momentuma nakon poraza od Omege. Cassidyju poraz neće naštetiti jer ima takav gimmick da mu jednostavno to u ovom trenutku nije bitno.

Darby Allin vs Sammy Guevara

E ovo je jedan meč dvije zvijezde koje su se proslavile i izgradile isključivo pod okriljem AEW-a i zato je ovaj meč vrlo interesantan. Mislim da će sasvim dobro kliknuti i da bismo mogli dobiti jedan prilično dobar meč. Baš kao i prethodni meč i ovaj meč ima snažno izražen polaritet budući da je Guevara izvrsno izgrađen heel u sklopu Inner Circlea, a svi smo vidjeli kakvu je Allin dobio reakciju pri povratku. Što se tiče pobjednika, zaista nisam siguran. Inner Circle treba imati barem jednu pobjedu na ovom PPV-u ako ne i više, premda mislim da bi Allinu ovdje pobjeda bolje sjela.

Dustin Rhodes vs Jack Hager

Iako je zapravo jako fino izgrađen meč (bilo je dosta dobrih tučnjava, pogotovo ova na zadnjem showu), ne očekujem puno od njega u nekom wrestling smislu, premda bi ih mogao izvući dobar storytelling. Ako igdje Inner Circle treba uzeti pobjedu na PPV-u, onda je to ovdje. Hager ovo mora uzeti i vjerujem da hoće.

MJF vs Cody

Super feud, super build (naknadno sam malo škicnuo na propuštene detalje). Ovaj meč možda s wrestling strane neće biti odličan, ali ako gurnu psihologiju i storytelling u prvi plan, onda bismo mogli dobiti nešto vrlo, vrlo dobro. Sad već postaje floskula kada kažem da je heel-face dinamika sjajna i ovdje, ali tako je. Codyja svi vole, a MJF-a svi vole mrziti i to je to. To će se tako mainfestirati na ovom meču i mislim da bi mogli ići nekom old skul rutom do vrlo dobrog meča. Vidjet ćemo. Pretpostavljam kako MJF uzima pobjedu ovdje jer iako je Cody izgubio na prošlom PPV-u, ugrabio je pokoju pobjedu na tjednim epizodama. Mislim da je MJF-u potrebnija pobjeda kako bi se etablirao.

Nyla Rose (c) vs Kris Statlander – AEW Women’s titula

AEW-u je ženska divizija još uvijek slaba točka i iako ovaj meč nužno neće biti loš, nema nekog builda ni hypea. Osjeća se baš da je publika manje zainteresirana za ovo nego za ostale mečeve. No, mislim da će cure dati sve od sebe da izvuku maksimalno. Rose ovo uzima jer nema smisla da već izgubi titulu.

Hangman Page & Kenny Omega (c) vs Young Bucks – AEW Tag Team titule

E ovo je meč za koji sam možda i ponajviše zainteresiran, a za to je najviše “kriv” ovaj sitdown intervju sa zadnje epizode gdje su toliko savršeno postavili podlogu za meč da je nemoguće da bude išta manje od odličnoga. Toliko vjerujem u ovaj meč. S jedne strane imamo Buckse koji recimo to tako prijateljski ulaze u meč, a ne kako bi napakostili Pageu kako to Page tumači, a s druge strane imamo upravo Pagea i Omegu koji nisu bili na istoj stranici tijekom tog intervjua jer je sada Omega između dvije vatre – ima svoje dobre stare frendove Buckse s kojima želi održati bratski odnos, a ima svog tag partnera s kojim brani titule, no koji očito ima nešto protiv Bucksa i ne shvaća ovaj meč tako olako. Savršena priča, a i meč bi mogao biti, ako ne savršen, onda bar odličan. Ako Omega i Page puknu, onda imamo pobjedu Bucksa, ali mislim da Bucksi ovdje neće uzeti titulu.

Chris Jericho (c) vs Jon Moxley – AEW titula

Još jedan meč koji možda u wrestling smislu neće biti odličan, ali bi priča to mogla izvući. Imali su sjajan feud tako da stvarno imaju na nečemu graditi meč i osloniti se na storytelling radije nego na wrestling. Njihovi WWE meečvi nisu baš na dobrom glasu, ali ovo je drugačija situacija iz više razloga. Obojica su puno više motivirani nego što su bili tada (pogotovo Moxley) i ovaj puta imamo nekakav ulog na liniji, a to je najvrjednija nagrada u kompaniji. A možemo spomenuti i to da su odlični prijatelji van ringa, tako da će definitivno kemije biti. Samo se nadam da neće otići u nedogled i da meč neće trajati predugo. E sad, što se tiče pobjednika, možda izgleda malo rano da Jericho izgubi titulu (iako je prošlo mnogo vremena zapravo, no odličan je reign bio pa vrijeme proleti), no s druge strane, predobro su gradili Moxleyja da bi on sada ovdje izgubio. Imaju priliku stvoriti sjajnu underdog situaciju za Moxa, samo se nadam da neće pretjerati s nekakavim overbookingom na kraju koji bi mogao upropastiti meč. U konačnici, reći ću da pobjedu uzima Moxley.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "AEW Revolution 2020 predviđanja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*