AEW Rampage Beach Break (28/01/2022) Recenzija

Kulminacija dva meča za titulu, Moxov put ka vrhu i kako je sin wrestling legende učinio oca ponosnim i nastavio njihov legacy sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji!

Jon Moxley vs Anthony Bowens (3.5⭐)

Definitivno nastavljaju onu priču koju sam pominjao u prošloj recenziji da je Mox predstavljen kao da se pomalo muči i da je taj ‘ring rust’ tu, jer su i komentatori često isticali tokom meča. Bowens je imao baš dosta ofanzive i izgledao je sjajno naročito u egzekuciji samih poteza.

Nista specijalno, ali bilo je izuzetno dinamično posebno pri samom kraju. Mox pogađa Paradigm Shift i odnosi pobjedu. Segment poslije meča me je baš nasmijao. Bryan koji gleda meč na TV-u pogleda u kameru pa u TV zatim opet u kameru i uputi smješak koji govori „on misli da može protiv mene“. Nyla i Soho najvaljuju svoj meč na Dynamite-u. 

Brock Anderson& Lee Johnson vs FTR (3.5⭐)

Potvrda da jabuka ne pada daleko od stabla. Brock je bio odličan, sve što je radio imalo je smisla i svaki potez je djelovao izuzetno uvjerljivo. Vidi se da je taj wrestling gen odradio svoje i da Brock gaji old school wrestling stil. Pomoglo je što je na spram sebe imao likove koji su također štovatelji istog.

Shorty Lee je jedini odskakao od ovog narativa, jer je primarno high flyer, ali je uspio da se uklopi u sam koncept meča i pogodi svoje spotove izuzetno glatko. Jako dobar meč i dokaz da FTR može plesati bukvalno sa bilo kim i učiniti da to izgleda jako pristojno za oko.

Thunder Rosa – Mercedes Martines videopaket (3.25⭐)

Bez potrebe ovo razvlače, ali se čini da ćemo dobiti meč na sljedećem Ramapage-u. Želio bih da bude što kraći feud, iako mislim da će djevojke odraditi dobar posao u ringu, iz razloga što želim gledati Rosu u AEW Women’s title meču, jer je i više nego spremna da dethron-uje Britt.

Andrade-Darby segment (3.5⭐)

Zabavan segment, pogotovo način kojim Andrade oslovljava Darby-a ‘aaa this KID’. I dalje forsira da je Sting njegov šef i da ga želi otkupiti od njega što je Darby-u bilo urnebesno. Allin je vjerovatno zadnji čovjek kome pare igraju važnu ulogu, što mu je i pojasnio, te nakon pokušaja prisiljavanja da potpiše ugovor poslužuje se igračkom iz Stingovog ‘džepa’.

Nisam bio zainteresovan za cijelu AHFO priču, ali čini se da ova dinamika između Darby-a i Andrade može dodati novu notu samoj priči. Bilo bi interesantno za vidjeti neki meč koji bi Andrade-ovom pobjedom prisilio Allina da postane njegov asistent i čini se kao da idu baš u tom smjeru.

Jade Cargill vs Julia Hart TBS championship meč (N/A)

Jade dobija Undertaker streak gimmick gdje joj nakon svake pobjede iskace nova grafika na kojoj piše novi neporaženi rekord. Jako kratak meč i klasičan Jade arsenal usporuče, što ne mogu reći da je bilo vrijedno pažnje. Nadao sam se da će sada kao champ početi da pruža nešto duže i kompleksinije mečeve, ali izgleda da je samo obogatila squash mečeve sa par novih taunt-ova. Vidjećemo hoće li se Taker WM gimmick pretvoriti u Goldber neporaženi run.

Jurassic Express vs Private Party AEW tag team championship meč (3.75⭐)

Za očekivati je meč ispunjen high spotovima kad pogledate imena u ovom meču. Jungleboy-ov mid air Canadian destroyer nikad ne prestaje da impresionira, s tim da je ovaj put bio jos impozantiji, jer ga je pogodio u vidu kontriranja Gin & Juice finshera.

Jurassic Express su fighting champs i to u punom značenju tog izraza. Uspjevaju da odbrane titulu nakon pogađanja finishera i uspješnog pina. Odmah nakon meča Gunn Club ili tačnije rečeno Ass Boys napadaju šampione i daju nam preview za sljedeći tag title meč.

Ukupni dojam (7/10⭐)

Solidna epizoda uz nekoliko dobrih mečeva sa različitim tipovima hrvanja i konceptima. Sve u svemu preporuka da se pogleda, ako želite vidjeti dobru in-ring akciju.

Be the first to comment on "AEW Rampage Beach Break (28/01/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*