AEW: Rampage #16 (19/11/2021) recenzija

Još uvek sabiramo utiske u vezi sa prethodnim PPV-om, pa nema boljeg mesta za to od Rampage-a. Ova epizoda je izgledala kao preludijum Dynamite-u, sa kraćom retrospektivom dosadašnjih događaja. Da li je ova epizoda uspela u tom nauku? Pročitajte u nastavku.

Billy Gunn vs. Darby Allin

Meč je najavljen na Dynamite-u i od starta sam bio skeptiačan. Nisam imao prilike da gledam Gunn-a od kada se priključio promociji, i iskreno, bolje je. Više problema je ovde bilo prisutno. Pre svega, Billy Gunn nije odradio ni jedan validan wrestling potez. Ofanziva se svela na neartikulisano bacakanja u i van ringa, sa povremenim provociranjem Sting-a. Nebitno kako ste pozicionirani na card-u, to ne sme da se dešava. Druga stvar, očito je bilo da će se rivalstvo nastavati, čak i pre napada Gunn Club-a nakon meča. Mislim da je to kranje nepotrebno. Allin izlazi iz jakog meča sa MJF-om i potrebne su mu pobede da bi vratio svoj kredibilitet. Ipak, ne treba tražiti pobede po svaku cenu. Nije postojala teoretska šansa da Gunn odnese pobedu. Jednostavno, ako dovoljno pratite ovu promociju, znaćete da se ne igraju sa svojim win-loss rekordom. I za kraj, treća i možda najkatastrofalnija greška je sam finiš. Nakon što je Darby uspeo da odradi par poteza, odradio je i svoj finišer. Nije uspeo da odradi čak ni 1 count. Stvarno nemam komentar. Od svih ljudi u ovoj promociji, faking Billy Gunn no-sell-uje Darby-jev finišer. Kao šlag na tortu dolazi to da Darby PONOVO radi isti finišer i uspeva da odnese pobedu. Bukvalno ništa nema smisla. Ili je trebao da kick-out-uje ponovo (uopšte ne vidim potrebu zašto su se odlučili i za prvi kick-out) ili je trebao lepo da primi pin posle prvog. Mnogo volim Darby-ja, pa meč dobija pomalo neobjektivnu ocenu, ali sve u svemu meč je bio užas. Od booking-a do rvanja.

3/10

Već sam spomenuo, ali ajde opet. Rivalstvo se nastavlja, Gunn sinovi napadaju Sting-a i Darby-ja nakon meča. Pretpostavljam da ovo vodi nekom Sting meču. S obzirom na Sting-ove godine, koristio bih ga isključivo u bitnim mečevima sa dobrom pričom, poput rivalstva sa Team Taz-om. Nadam se da prenagljujem sa zaključcima i da grešim, ali vreme će pokazati.

Sećate se priče kako Danielson želi da ponizi Cabana-u u njegovom rodnom gradu? Još neko želi da ponizi još jednog stanovnika Čikaga. Reč je o QT-u. Izaziva CM Punk-a na meč sledeće nedelje. Dugo ga nije bilo i čekao se trenutak kada će se ponovo pojaviti. Nisam njegov fan, ali ako uspeju lepo da uklope sa njegovim trenutnim feud-om sa MJF-om, nemam problem sa tim.

Sky i Page su najavili da ćemo ponovo gledati pripadnike ATT. Još uvek sam indiferentan prema njima, ali ako meč bude poput onog prethodnog, biće jako zabavno.

AEW TBS Title Tournament Quarter Final Match: Jade Cargill vs. Red Velvet

Još jedno dugo rivalstvo. Velvet ima problema sa Jade još od njenog debi-ja. Pošto nisam pratio promociju neko vreme, ne znam da li su se na neki način nadovezali na tu priču. Video sam da su imali neki segment sa tortom prošle nedelje, ali bolje što to nisam gledao. Meč je bio sasvim solidan za standarde jednog novaljije. Još uvek se vide problemi sa sell-anjem i nije izvela preterano veliki broj poteza, no meč je funkcionisao. Velvet je niža i brza i stvarno je odradila majstorski posao za nju. Sasvim pristojan meč. Interesuje me kako će se Jade snaći sa ostalim ženama na turniru. Sada čeka pobednika meča Rosa/Hayter.

6/10

Kad smo već kod Rosa-e, imala je kraći promo gde na španskom vređa Hayter. Taj meč nas očekuje u sledećoj epizodi Dynamite-a.

CM Punk je, normalno, prihvatio QT-ev meč i ponovio po 1000 put da nema nikoga opasnijeg od CM Punk-a u Čikagu.

Adam Cole and Bobby Fish vs. Jurassic Express (Jungle Boy and Luchasaurus)

Main event je bio solidan, no mislim da nije u potpunosti ispunio sva moja očekivanja. Pre svega zbog samog finiša. Struktuiran je poput klasičnog JE meča. Jungle Boy krene, heel tim uspe da ga izoluje, hot tag Luchasaurus i na kraju Jungle Boy odnosi pobedu. Mnogo puta smo do sada to videli, tako da nemam šta pametno da kažem što se toga tiče. Cole i Fish su sjajno funkcionisali zajedno. Njihova hemija je maltene svima poznata i lepo se nadopunjuju. Fish malo precenjuje sebe. Tu pre svega mislim na dive koji je odradio. Izgledalo je kao da može ozbiljno da se povredi. S obzirom da je na zalasku svoje karijere, nema potrebe za tim. A sada, malo o finišu. Cole u nekom trenutku priziva Bucks-e da im se pridruže. Vrlo brzo nakon toga, pojavljuje se i Christian Cage. Uspeva da rastera Bucks-e, ali i Adam Cole-a. Adam Cole samo zgroženo gleda kako Jungle Boy lagano rešava njegovog tag partnera. Malo čudan booking. Nije ga per se ostavio, ali face tim mu nije dozvolio da se vrati. Da li ovo vodi nekom heel turn-u? Ne bi me čudilo, ali me svakako interesuje. Priča između Cole-a i Jungle Boy-a nije još uvek gotova i sve upućuje da će u skorije vreme imati singles meč. Dream match, ako mene pitate.

7/10

Ukupni utisak:

Zabavna, ali u isto vreme i nebitna epizoda. Koliko god prvi meč bio loš, nije mi pokvario sveukupni utisak o ovoj epizodi. Iako je bila zabavna, nisam fan nekih odluka. Nećete ništa prpustiti ako ne odgeldate ovu epizodu.

6/10

Be the first to comment on "AEW: Rampage #16 (19/11/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*