AEW: Late Night Dynamite 22/9/2020

Jedno vanredno javljanje što se AEW-a tiče sa novom epizodom „Late night“-a. Tri meča smo imali prilike da gledamo u ovoj, vrlo kratkoj epizodi. Ništa posebno se ovde nije desilo, tako da ako kojim slučajem nemate vremena, ovu epizodu možete slobodno da preskočite (iako je prvi meč bio sjajan po mom skromnom mišljenju). Svi mečevi su bili nešto što možete da gledate na „Dark“-u, čak su se i svi rvači ovde uglavnom pojavljivali na tom programu. Chris Jericho je bio na komentatorskoj poziciji uz Excalibur-a, Jim Ross-a i Tony Schiavone-a i dao je veću dinamičnost ovom programu.

Scropio Sky vs. Ben Carter

Kao što rekoh klasičan „Dark“ meč, ali uz to jako kvalitetan. Carter je neko ko se uglavnom tako i pojavljivao. Nisam upoznat sa njim, ali u ovom meču se pokazao izvanredno. Kao da ima 22 godine iskustva, a ne toliko godina. Ovo je imalo sve aspekte dobrog meča, „high flying“ momente uz povremene tehničke poteze. Ni sam ne znam koliko su poteza uspeli da izvedu za jako kratko vreme. Sky je otvorio sa jednim „crossbody“-jem, uz fenomenalni „knee strike“ i nekoliko „dropkick“-ova. Nakon toga je Carter preuzeo vođstvo i zaista je izgledao neverovatno, posebno sa te atlestke strane. Carter je odradio sjajan „running SSP“. Pred kraj meča su odlično prestavili to da su obojica „tu negde“ jer je Sky imao nearfall sa „fishermen buster“-om, a Carter sa „frog splash“-om. Veoma sam zadovoljan ovim mečom. Sky se mnogo lepo pokazao kad god sam imao prilike da ga gledam od kada se odvojio od SCU, a Carter je maestralno odradio ovaj meč (posebno kad uzmemo u obzir njegove godine). Jako kvalietan meč i jedini gde sam u potpunosti uživao.

9/10

Brandi Rhodes vs. Anna Jay

Kada vidim da se Brandi rva, nevezano na kom programu, uvek moram da se malkice psihički pripremim. Nije tajna da nisam veliki fan booking-a ženske divizije i smatram je indirektnim (ako ne i direktnim) krivcem za to. Kada uzmemo u obzir i koliko je loša u ring-u, bude mi još odvratnije. Primera radi, njen glavni potez je „spear“. Ništa čudno klasičan potez, ali nije klasično da od svih poteza koje je izvela u ovom meču, on izgleda najgore. Gledam ovaj meč i razmišljam: „Ko bi mogao s njom da izvuče dobar meč?“ i nemam odgovor na to pitanje. Ovde je Brandi imala agresivniji pristup nego inače očigledniji su svi njeni nedostaci. Pored već spomenutog spear-a uradila je vrlo pristojan „ddt“ na apron-u i to je to što se poteza tiče. I ona šutiraj, udaraj i tako do sutra. S druge strane, Anna Jay je samo dva puta uradila „sleeper hold“. Ne mora nužno da bude problem kada imamo ovalko mali broj poteza u meču, ali ovde je nažalost bio. Uno/Grayson su se umešali u meč kada je Brandi imala „clean win“ posle „kick“-a u glavu jer Brandi ne sme „clean“ da izgubi. Podrazumeva se. Jay je posle toga hvata u „sleeper“ i to je to od meča. Baš, ali baš lošnjikav meč. Nije bilo katastrofa, to moram da priznam i svidelo mi se što je Jay uzela pobedu. Sem toga ništa.

4/10

Matt Sydal vs. Shawn Spears

Uf, što sam bio u dilemi kako da ocenim ovaj meč. S jedne strane odlično su predstavili obojicu pre svega što se tiče njihovih najboljih karakteristika. Spears-a kao brawler-a i Sydal-a kao high flyer-a. S druge strane, meč mi nije imao preterano zanimljiv tok. Hemija je bila očigledna između njih dvojice, ali gledao sam bolje od obojice. Moram da napomenem komentar Jericho-a kada je opisivao Sydal-a: „metaphysical philosophical stuff“. Ovo je jedan od najboljih komentara od kada pratim kečere i automatski dobija ocenu više. Sam meč je bio sasvim pristojan, nakon odmere snage (koju je naravno Sydal izgubio), krenuli smo da gledamo odličnu hemiju u ring-u. Spears je svim snagama pokušavao da navuče Sydal-a na C4 („death valley driver“), a Sydal je bio u odbrani. Tu smo imali prilike da vidimo jedan jako lep „leg lariat“ i konstantni pokušaji „shooting Sydal press“-a. Zanimljiv je bio segment ispred ring-a kada je Spears seo da odmori, a Sydal se zatrčao i uradio jedan „dropkick“. Na kraju Spears ipak izvodi C4 i na moje veliko iznenađenje uzima pobedu. Vrlo pristojan meč, iako mi se čini da su obojica mogli da pruže malo više.

7/10

Kraća epizoda „Dark“-a sa pristojnim mečevima. Manje više su mi sva očekivanja ispunjena. Pored samog programa smo imali nekoliko najava za ovonedeljnu epizodu Dynamite-a. Program nije imao promo materijal (sem jednog promo-a koji neću da komentarišem), tako da neću da dajem ocenu celoj epizodi. Sve u svemu, zabavnih 45 minuta.

Be the first to comment on "AEW: Late Night Dynamite 22/9/2020"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*