AEW Fyter Fest recenzija

All Elite Wrestling dostavio je još jedan event o kooperaciji s CEO-om pod nazivom Fyter Fest koji je ujedno bio i parodija neuspjelog Fyre Festa prije nekoliko godina. Što nam je novoga i zanimljivoga donio ovaj event pročitajte u nastavku.

SCU vs. Best Friends vs. Private Party (Kassidy & Quen)

Alen Butumović: Stvarno super zabavan meč vrijedan pozicije na glavnom dijelu showa, ali možda je i okej da su ga stavili na Buy In da malo zagrije publiku prije službenog početka. Sva tri tima su bila impresivna, a mislim da su Private Party imali prilično zapažen performans koji je publika s oduševljenjem prihvatila. Također, ovo je bio meč koji je pokazao kako AEW ima itekakvu tag team diziviju koja će sasvim sigurno nastaviti pružati ovakve mečeve i u budućnosti. Post-meč s Dark Orderom nije bio ništa posebno, i dalje me nisu kupili po pitanju njih. ***1/2

Kristijan B: Najbolji meč na preshowu. Jako zabavan i vrlo kvalitetan meč. Private Party su mi se jako svidjeli sa svojim inovativnim tag team potezima, dok su SCU i Best Friends bili standardno dobri. Sama završnica mi se jako dopala, dok post segment s Dark Orderom i nije.

Vedran Karlić: Bolje nego što sam očekivao, jako mi se svijelo što su sve uspjeli ugurati u meč i napraviti ga zanimljivim.

Allie vs. Leva Bates

Alen Butumović: Trebalo je kraće trajati pa da Allie ovo uzme na lakši način od ovoga. Sam meč mi nije bio tako grozan kako se piše po internetu, ali nije bio ni dobar. **

Kristijan B: Ovo mi se nije svidjelo. Sviđa mi se gimmick od Leave Bates, te se nadam da će ga nastaviti unaprijeđivati. Allie je bila solidna.

Vedran Karlić: Slab meč, odlična priča za dalje.

Michael Nakazawa vs. Alex Jebailey Hardcore meč

Alen Butumović: Bilo je zanimljivo i zabavno, a kad tome pridodamo brutalni German na glavu i back body drop na one stvari, dobijemo jedan okej meč koji se bazirao na komediji, što je sasvim u redu s obzirom na to tko je bio u meču. **3/4

Kristijan B: Još jedan zabavni meč, ovoga puta između Nakazawe i Jebaileya. Pomalo smiješam, i pomalo brutalan meč. Bilo je neokliko dobrih spotova, ali ništa više od toga.

Vedran Karlić: Gledajte. Jebailey nije hrvač, ali je entuzijast. Napravio je svoj fighting game turnir CEO po uzeoru na wrestling i dao mu takvu notu. I kada pogledate kakav je meč odardio morate mu skinuti kapu. Napravio je neke sjajne poteze, primio neke bumpove i najvažnije od svega – zabavio me.

Christopher Daniels vs. CIMA

Alen Butumović: Prilično dobro, očekivao sam možda malo više vremena da će dobiti za opening meč, ali svejedno su uspjeli dosta toga nagurati i stvoriti jedan sasvim solidan meč za početak show. Budući da CIMA za koji tjedan ima meč s Omegom, nije me iznenadila njegova pobjeda ovdje, bila je sasvim očekivana. ***1/4

Kristijan B: Početak meča bio je malo lošiji u odnosu na kraj, ali sve ukupno nije bilo loše. Solidan opener, s vrlo dobrom podlogom za naredne mečeve.

Vedran Karlić: Dva čovjeka od preko 40 godina su imali sprint dio meča. I odradili jako dobar posao. Vrlo dobro.

Nyla Rose vs. Riho vs. Yuka Sakazaki

Alen Butumović: Jako dobar meč, čak i malo bolje nego što sam očekivao. Dobru su priču ispričale, Rose je bila prilično dominantna na početku ali su se Riho i Sakazaki udružile da je zajedničkim snagama uspiju prizemljiti. Na kraju je i jedna od njih uzela pobjedu, a to je bila Riho. Dobar performans za sve tri, bilo je stvarno impresivnih near fallova i a publika je se oduševljenjem sve popratila. ***1/2

Kristijan B: Ovo je meč kojega sam jako iščekivao, ponajviše radi Riho i Yuke Sakazaki. Svidjela mi se dominacija Nyle Rose, ali isto tako kratko partnerstvo Yuke i Riho kako bi zaustavili Nylu. Fantastičan posao su odradile sve tri, a jako mi se svidio i post meč segment gdje je Nyla ispala pravi heel, Riho tweener, a Yuka Sakazaki face.

Vedran Karlić: Jako dobra priča u meču, gdje je Rose bila veća nego dvije druge cure zajedno. I to što su ove na kraju morale surađivati svako malo kako bi je uklonile. Bolje nego sam očekivao.

Hangman Page vs. MJF vs. Jimmy Havoc vs. Jungle Boy

Alen Butumović: Bilo je jako dobro, premda su stvarno ušli brzo i eksplozivno u meč da mi se čak malo kraj činio previše hladnim i površnim. Imali su super meč sve do one sekvence između MJF-a i Hangmana, tada mi je malo meč splasnuo i kraj je bio prilično sporiji u odnosu na početne minute. Svejedno, meč je odradio svoj cilj a to je da se prikupi još malo momentuma za Pagea čija je pobjeda ovdje bila sasvim očekivana. ***1/2

Kristijan B: Očekivao sam više od ovoga meča. Nije bio loš, ali nije mi se svidio. Očekivan nastavak rivalstva između MJF-a i Hangman Pagea. Page je očekivano pobjedio, i sada korača velikim koracima prema All Outu i AEW World tituli.

Vedran Karlić: Mislim kako su odradili prilično dobar posao da pokažu tri čovjeka u meču, pošto je bilo gotovo sigurno kako će Page uzeti meč (sve ostalo bi bilo glupo u ovako ranoj fazi). Nisu me oduševili, ali nisam ostao ni ravnodušan. Dobar meč.

Cody vs. Darby Allin

Alen Butumović: Na granici između jako, jako dobrog i odličnog meča, ali ipak neću dati četiri zvjezdice. Malo je bio spor meč u većini dijelova, ali to je do toga što su takvom rutom odlučili ići, tako da se struktura meča poklapala s tempom. Codyjeva dominacija bila je koliko-toliko dobra, ali mi se znatno više svidjela psihologija gdje je Allin stalno ciljao na Codyjevu ozlijeđenu ruku i kad god bi ga ovaj stavio u neki zahvat ili slično, Allin bi samo zavrnuo ruku i problem je bio riješen. Odličan selling je tu Cody također imao. I naravno, moram spomenuti taj Coffin Drop kojeg imate prilike vidjeti u GIF-u ispod. Izgleda prilično brutalno, zar ne? Stvarno opasan bump koji je na kraju dobro završio. Svidjelo mi se što Allin na kraju nije primio poraz nego je meč završio neriješeno jer su prešli limit od 20 minuta. Allin je ovim mečom stvarno mnogo postigao i o njemu se u zadnje vrijeme dosta priča, tako da je on jedna od onih brzorastućih zvijezda u wrestlingu danas. Također, tu je bio i post-meč gdje se pojavio Shawn Spears, WWE gledateljima poznatiji kao Tye Dillinger, i udario Codyja po glavi stolicom, nakon čega je Codyju krenula krv i saznalo se da ima čak 12 šavova, ali na svu sreću nije zadobio potres mozga ili išta slično. Opasan spot koji je očigledno malo pošao po krivu, ali na svu sreću, uspjeli su izbjeći neke veće ozljede i posljedice. ***3/4

Kristijan B: Čini mi se da što god je Cody napravio na Darbyu, nije ostavilo posljedice na njega. Meni se meč jako svidio jer je bilo nekoliko brutalnih poteza, kao što su pad iz ringa nakon što se Darby zaletio u stup ringa, te Coffin Drop na apron. Jako dobro ispričana priča, i zanima me kuda ovo dalje vodi. Nisam očekivao da će meč završiti Time Limit Drawom, a još manje da će Shawn Spears napasti Codya poslije meča. Spot u kojem Shawn udara Codya stolicom nije prošao kako treba, jer je Cody zadobio 12 šavova, ali na sreću sve je prošlo jako dobro, a Shawn je postao još veći badass.

Vedran Karlić: Priča ovog meča je bila sjajna Allin je radio samo jednu stvar, ciljao na ruku protivnika i pokušavao preživjeti. I to je i napravio. Cody nije uspio u 20 minuta slomiti žilavog protinivka, kada bi ovo bio MMA i kada bi išlo na bodove onda bi Cody dobio. Ali nije. Cody je sjajno odradio ulogu negativca, Allin underdoga, a kraj u kojem Spears udara Codya mi je bio dobar izuzev udarca u glavu. To nam ne treba.

Kenny Omega, Matt Jackson & Nick Jackson vs. The Lucha Bros. & Laredo Kid

Alen Butumović: Još jedan od onih mečeva na koje se nema što oduzeti ili dodati nego reći kako smo dobili upravo ono što smo očekivali – brutalno dobar spotfest šestorice brutalno dobrih i zabavnih hrvača koji su radili svakakve ludorije tijekom čitavih 20 minuta. Čista zabava i na kraju krajeva, fantastičan meč. ****1/2

Kristijan B: Što očekivati kada su u meču Lucha Brosi, Young Bucksi, Laredo Kid i Kenny Omega? Naravno spotfest. Jako zanimljivih 20-ak minuta, uz nekoliko fenomenalnih spotova. Očekivana pobjeda The Elitea.

Vedran Karlić: Jako mi se svidio omaž fighting game zajednici, kako u obliku obleke u kojoj su Young Bucksi i Omega došli (Street Fighter inspirirana), te Shoryuken spota u meču. A sam meč je bio očekivano sjajan i zabavan spotfest.

Jon Moxley vs. Joey Janela – Non-sanctioned meč

Alen Butumović: Možda ću ići najdalje s ocjenom od svih, možda zato jer sam veliki Mox fan i jer sam samim time pristran, a može i ne zbog toga, ali meni je ovaj meč bio apsolutno fantastičan. 20 minuta čiste hardcore akcija s brutalnim spotovima i sjajnom atmosferom. Baš čitam komentare po internetu na nekim drugim portalima i većina komentara naravno govore kako je meč bio izvrstan, ali ima par ludi već koji sada traže dlaku u jaju kako bi rekli kako ovaj meč nije dobar pa se sada već preispituje koliko su opasne bile one ploče s bodljikavom žicom, zatim neki govore kako je meč bio odviše siguran itd. Iskreno, ne razumijem takve komentare jer što više tražiti od jednog meča s ovom stipulacijom? Možda su neki očekivali meč totalno u CZW stilu, ali postoji razlika ipak između AEW-a i CZW-a. Ovo je bio profesionalno odrađen, brutalan i nadasve odličan meč. Potezi i spotovi su bili fantastični i raznovrsni. Nije bilo nekog praznog hoda nego su sve izvodili dosta fluidno, a da se ipak osjeti neka psihologija. Izrazi lica nakon svakog brutalnog spota bili su predobri. A sad da se osvrnem na nešto drugo, a to je da je ovim Mox pokazao da sve što je govorio u onom podcastu s Jerichom nisu samo prazne riječi nego činjenice jer Mox je ovakav meč oduvijek htio odraditi u WWE-u, ali nije imao dopuštenje. Stoga je morao u ovom meču svoje riječi i dokazati, a to je po meni itekako uspio. I on i Janela pokazali su da imaju muda odraditi velike bumpove, da im nije problem pasti kroz bodljikavu žicu ili biti pribijen leđima i nogama na pribadače. Jednostavno vrhunski meč u kojem sam uživao. A onda je post-meč bio samo točka na i. Omega je brutalno pretukao Moxleyja kako bi mu vratio za Double or Nothing, a Mox je na sve to odgovorio smiješkom. I sad vi ne budite zainteresirani za taj meč. ****3/4

Kristijan B: Nisam fan Joey Janele. Gledao sam njegove mečeve i nije me nešto oduševio. Hype za ovaj meč i nisam nešto imao, međutim Joey i Jon su me razuvjerili i pokazali zašto bi me trebalo biti briga za ovaj meč. Zadnji Non sactioned meč koji sam gledao bio je između Gargana i Ciampe na NXT TakeOveru, i nije bio ni približno brutalan kao ovaj. Stolica sa bodljikavom žicom, stolovi, ljestve, ploče s bodljikavom žicom, pribadače i još mnoštvo oružja koje su koristili pridonijeli su da ovaj meč bude vrhunske kvalitete. Jako dobro odrađen post meč segment, gdje je Omega napao Moxleya, i tako mu se osvetio za onaj napad s Double or Nothinga.

Vedran Karlić: Meni je ovo više bio kao neki ispušni ventl da pokažu što Moxley i Janela mogu nego što mi je bio dobar meč. Uživao sam, ali ovo nije moj stil. Dobar meč, još bolji trenutak na kraju kada je Omega došao vratiti milo za drago.

Ukupni dojam:

Alen Butumović: B-level show s kvalitetom mečeva jednog A showa. Nema podcjenjivanja važnosti showa, išlo se apsolutno do kraja. Uživao sam u showu i svakako ga preporučujem.

Kristijan B: Slab hype je bio za ovaj show, ali nakon pogledanog mislim da AEW uvijek dostavi više nego što zapravo treba. Jako dobar event, s zabavnim i vrlo dobrim mečevima.

Vedran Karlić: Vrlo dobar event. Pružio je par jako dobrih mečeva, pružio je razvoje priča, ili nove priče, u svim mečevima, nastavio se na DoN i dao razloga očekivati idući događaj. AEW je vruć.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "AEW Fyter Fest recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*