AEW: Dynamite/The Crossroads (03/03/2021) recenzija

Dugo iščekivani Shaq meč i debi Jade Cargill. Povratak Tully Blanchard-a u ring nakon 14 godina. Finale ženskog eliminator turnira. Jako dobar build za PPV. Jel je nedostajalo nešto ovoj epizodi? Mislim da jeste. Nisam imao utisak da je ovo go home epizoda pred PPV, verovatno zbog mnogih mečeva koji nisu vezani za isti. Promo materijal je bio dobar, iako je na momente bilo po malo nepotrebno. Nije mi se svidelo što se ni Mox ni Omega nisu pojavili u ovoj epizodi (sem video paketa), čini mi se da je to bila velika greška. No, epizoda je bila strašno zabavna, na momente maestralna.

Shaq and Jade Cargill vs. Cody Rhodes and Red Velvet

Mnogo, mnogo, mnogo bolje nego što je imalo prava da bude. Shaq je bump-ovao, što je plus i nisam to očekivao. Velvet je bila MVP i uspela je da predstavi Cargill kao kredibilnog i jakog protivnika, iako je bilo očevidno da je zelena u ringu. Možete da pretpostavite šta je ovde bio problem. Cawdy. Uspeo je da izvede da izgleda nenormalno jako, a izgubio je meč. Uradio je Shaq-u lariat na dva stola i to je bio momenat večeri. Loš je trenutak bio za to. Mnogo bi bilo bolje da se to desilo nakon ili pred kraj meča nego ovako. Velvet i Jade su bile u ringu još nekoliko minuta, ali je interesovanje posle bilo usko usredsređeno na Shaq-a. Uz sve te kritike, kao što rekoh, bilo je mnogo bolje nego što je bilo ko očekivao. Ekstremno zabavan početak večeri.

7/10

Death Triangle (PAC and Rey Fenix) vs. D3 and John Skyler

Mnogo kratak i zabavan squash meč. Ne znam zašto su se odlučili za Fenix-a i PAC-a, ali izgledali su ubitačno.

/

Jericho-u treba da se uruči nagrada za sve što je uradio u svojoj dugoj karijeri. Iz krajnje nepristrasne perspektive mogu da kažem da je našao način kako da konstantno bude zabavan, a da se ne ponavlja. Šta su smislili ovoga puta? Pres-konferenciju. MJF i on su odgovarali na pitanja „novinara“ (između ostalog Conrad Thompson i Eric Bischoff). Jericho-ov izraz lica kada se pojavio Bischoff je bio „priceless“. Uz sve te pohvale, opet mi je nejasno zašto su uključivali Bucks-ove roditelje u ceo ovaj feud. MJF i Jericho su #1 contender-i obrni okreni. U jednom trenutku se pojavljuju i Bucks-i i kreće brawl. Interesantno je da su MJF i Jericho ostavili ostatak Inner Circle-a da se sami bore. Sigurno se priča na tome neće završiti. Odličan build za njihov meč.

Build za Mox/Omega meč je bio u vidu video paketa. Pored Tony Schiavone-a i Jim Ross-a, pojavio se i Atushi Onita, tvorac ovog gimmick meča. Lepa retrospektiva njihovog celog feud-a, iako bih više voleo da se neko od njih dvojice pojavio.

FTR (Cash Wheeler and Dax Hardwood) and Tully Blanchard vs. Jurassic Express (Luchasaurus, Jungle Boy and Marko Stunt)

Još jedan meč u kategoriji mnogo bolje nego što sam očekivao. Tully Blanchard je godište mog oca, mada u ovom meču to nije tako izgledalo. Očekivao sam da neće da radi nikakve bump-ove, mada su me odmah razuverili. Još jedna legenda koja se večeras pojavila je J J Dillon. Jako lep detalj. Što se Tully-ja tiče, potezi mu jesu bili malkice usporeni, ali je sell-ovanje bilo perfektno. Svi u ovom meču su čisti profesionalnci, pa ne čudi što su napravili ambijent da može da izgleda dobro. MVP ovog meča je bio Jungle Boy, vidi se da planiraju da rade nešto sa njim u skoroj budućnosti. Što bi rekli ameri, bio je „on fire“. Dupli dropkick pa german suplex u intervalu od 20 sekundi. Fenomelano. Način na koji se meč završio je bio blago rečeno jadan. Shawn Spears se vratio, prerušen u kamermana i „koštao“ Express pobede. Prilično sam zadovoljan kako je ovo izgledalo.

7/10

Paul Wight aka Big Show se konačno pojavio. Pored najave za novi Dark program, rekao je da će na Revolution-u saznati ime novog člana njihovog roster-a. Napomenuo je da ta individua ima HoF karijeru. Vidim da su spekulacije već uveliko krenulo o tome ko bi to mogao biti. Neka moja intuicija kaže da će to biti Christian. Drago mi je da je Paul u AEW-u. Odluka jeste bila iznenadna, ali smatram da će se dobro uklopiti u roster. Njegovo mentorstvo će mnogim mladim nadama dobro doći.

AEW Women’s World Title Eliminator Tournament Final: Nyla Rose vs. Ryo Mizunami

Prva epizoda Dynamite-a gde mi je ženski meč MOTN. Nisam bio upoznat sa Ryo do ovog turnira, ali pokazala se spektakularno, ne samo u ovom meču. Nyla Rose je delovala harizmatično pored nje. Gde ćete veće pohvale? Prvi deo meča je imao comedy vibe i nije mi smetalno, čak je predstvilo pravo osveženje od strukture Nyla-inih mečeva. Drugi deo je bio krcat dobrim rvanjem. U jednom trenutku sam se uplašio da neće pobediti count out-om (jer je tako savlada Aja-u Kong), no to se nije desilo. Nyla je po prvi put, barem čega se ja sećam, predstavila i svoj atleticizam, što je bilo još jedno osveženje. Ne mogu, a da ne pomenem sumanuto dobar superplex koji smo videli pred kraj meča. Finale je opravdalo svoju bitnu ulogu u ovom turniru. Nadam se da će ovo biti početak „nove ere“, gde ćemo sve više i više gledati dobro žensko rvanje. Svaka čast.

8/10

Hikaru Shida je predstavila trofej pobednici. Nakon toga smo gledali kraći brawl izmenju njih dve. Ovaj meč ima potencijala da bude najbolja odbrana ženske titule do sada.

Poslednji segment između Sting-a i Team Taz-a. U jednom trenutku su ovi promo segmenti počeli da mi budu dosadni, ali nakon powerbomb-a su bili sve zanimljiviji i zanimljiviji. Kulminacija njihovog feud-a je konačno pred vratima. Sting je imao verbalni sukob sa Ricky Starks-om, koji se završio jednim lepim scorpion death lock-om. Ubrzo zatim, pojavljuje se i ostatak Team Taz-a. Brian Cage ponovo pokušava da odradi powerbomb nad Sting-om, ali ga ovaj put Darby sprečava. Jeste da su ponovili neke delove iz njihovih prethodnih susreta, ali ovo je meč kome se najviše radujem.

AEW TNT Title #1 Contendership Face of the Revolution Ladder Qualifying Match: Pres10 Vance vs. Max Caster

Rekoh u prošloj recenziji da je ovaj meč random i tako na kraju bi. Uz to, skoro 2/3 meča je bilo pod reklamama. Ni jednog ni drugog ne cenim nešto posebno kao rvače, pa sam uz to bio totalno nezainteresovan. Kraj mi se svideo. Jack Evans je „koštao“ Pres10-na meča jednim udarcem u glavu. Caster je izgledao poprilično zbunjeno, ali smo posle videli da ga je Hardy „potplatio“ zbog one priče oko osvete nad svim pripadnicima Dark Order-a. Ubedljivo najgori meč večeras.

4/10

Još jedan video paket, ovoga puta za Kip/Miro vs. Orange/Chuck meč. Miro je imao jedan kraći promo gde je pričao o nekim kilometrima na bugarskom. Zaista se nadam da će ovo ličiti na nešto.

Matt Hardy and Marq Quen vs. Adam Page and John Silver

I za kraj, još jedan meč u nizu vezan za Hardy/Page feud. Ovo mi je delovao kao jedan od mnogobrojih tag mečeva koje gledamo u NJPW-gu. Svidela mi se priča. Hardy nije hteo direktno da se sukobi sa Page-om, već je on išao na Silver-a, a Quen na Page-a. Zabavan meč, posebno se Silver lepo pokazao jer je i on tehnički gledano u feud-u sa Hardy-jem. Bolje da je ženski meč bio main event nego ovo.

6/10

Nakon meča Hardy, Private Party i TH2 napadaju Page-a i Silver-a. Izlazi ostatak Dark Order-a da ih brani, ali vrlo brzo se pojavljuju svi učesnici casino tag team battle royal-a. Zanimljiva slika za završiti ovu epizodu.

Ukupni utisak:

Kritike sam već sve izložio. Objektivno gledano, bilo je ovde mnogo boljeg nego lošeg, ali bih ipak više voleo da smo gledali više promo materijala nego video paketa. Shaq, Jade i Tully su se pokazali mnogo bolje nego što smo svi očekivali i build za Bucks/MJF and Jericho, Sting/Darby vs. Team Taz i Hardy/Page je bio sjajan. Jako kvalitetan epizoda i jedva čekam da vidim šta će se sve desiti na PPV-u.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/The Crossroads (03/03/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*