AEW Dynamite pregled (9/10)

Druga epizoda Dynamite je iza nas i generalno opet su pozitivna mišljenja o njoj. Možda ne toliko pozitivna kao u prvoj epizodi, no nekada je i to stvar percepcije. Ja ću kazati da je meni ova epizoda bila možda mrvicu bolja nego prva.

Razloga za to je bilo nekoliko. Prva stvar je bila to što smo imali bolji meč nego što smo imali u prvoj epizdi. The Young Bucks vs Private Party je meni čak bio najbolji meč ovog tjedna. Gledali smo jako dobar meč u kojem su ispričali nekoliko priča. Od one u ringu gdje je prilično jasno kako su Bucksi bolji tim, no da su uz svu svoju borbenost Isiah Kassidy i Marq Quen napravili prvo veliko iznenađenje koje je ova kompanija imala. Isto tako su pokazali kako je ovo tag tim turnir, ali ne samo grafikom nego i činjenicom da su pojedini timovi koji sudjeluju u turniru bili u prvim redovima tribina gledajući i proučavajući što njihovi potencijalni protivnici mogu napraviti. Jedna sitnica koja je puno dodala.

Druga i treća stvar vezane su uz jednu osobu, a tko drugi doli – Chris Jericho. Njegov promo, kada je predstavio svoju novu ekipu nazvanu Inner Circle bio je pokazatelj onoga što fanovi traže već godinama od konkurentske kompanije – neskriptirani promo. Da se razumijemo, neće svaki takav promo biti zlato. Zbilja neće, ovisit će o tome koliko je netko dobar za mikrofonom. Ali ćemo imati ovakve situacije, gdje će oni koji su dobri na mikrofonu zvučati kao milijun dolara. I gdje će sve zvučati drugačije, neće svi govoriti iste stvari kada ima isti ljudi pišu promoe. Svako će imati svoj ja gdje će moći na drugačiji način izraziti sebe, a samim time i svog lika. Isto tako, način na koji je Jericho ugasio ‘we the people’ povike bio je fantastičan.

Isto tako je bilo vrlo jak kraj samog showa u kojem su Jericho i Sammy Guevara dobili Adama Pagea i Dustin Rhodesa. Segment u kojem su se pojavili Cody, kojeg su prošlog tjedna napali, kada su se pojavili Santana i Ortiz. Tu je bio dolazak MJF-a i prilično jasne aludacije na to da će izdati Codya. Pa zatim Bucksi, te u končanici Darby Allin koji je dobio meč i postao prvi izazivač. Njegovo spuštanje skejtom je bilo izvanredno razvijanje lika. Stvar je da su u ovom segmentu svi izgledali dobro, barem na jedan trenutak, što su svi tamo bili smisleno. Što smo dobili naznake mnogih priča za dalje. I što smo dobili dvije prilično jake frakcije na samom početku showa.

Neće biti sve pohvale. Ostatak showa bio je slabiji, što je i dalje bolje nego prosječni RAW na kojeg ste navikli zadnjih par godina. Tu su bila četiri meča koja su bila redom dobro i smisleno postavljeni, nisu bili dosadni, ali nisu bili nešto što ćete pamtiti. Drugim riječima, zadovoljavajući TV mečevi. Uz sve to, AEW je prilično jasno pokazao koja im je ideja i direkcija. Moram kazati da se veselim idućoj epizodi. A svaki show koji to postigne je napravio dobar posao.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "AEW Dynamite pregled (9/10)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*