AEW Dynamite pregled (26/2/2020)

Show smo otvorili s 30-minutnim Ironman mečom između dva višemjesečna rivala PAC-a i Kennyja Omege. Moram odmah reći kako mi je meč bio debelo ispod očekivanja i da je u mom slučaju podbacio. Užasno mi se dopala odluka da meč otvori show, moram priznati kako nisam to očekivao, ali činilo se kao super odluka. I prvih 15-ak minuta meča sve je išlo kako treba – odlični spotovi, kul nearfallovi itd. No, onda PAC odlučuje diskvalificirati sebe tako što udara Omegu stolicom i time Omegu stavlja u prednost. Zašto bi to itko sebe išao stavljati u nepovoljnu situaciju točno na polovici meča, pogotovo ako vidiš da je Omega tvrd orah i da je prije toga bilo deset nearfallova u meču? Odmah je PAC vratio rezultat na 1-1 jer je Omega bio potresen od udarca stolicom, ali svejedno, time nije ništa naročito postigao, vratio se u početno stanje, a zapravo je potrošio sebi vrlo bitnih nekoliko minuta. Tako da mi se to činilo jako bezveznom odlukom, pogotovo kada Omega uz sebe van ringa ima Buckse. Nakon toga je uslijedio i ref bump koji je nastavio niz bezveznih booking odluka. Isto tako mi nije jasno kako sudac nije diskvalificirao Omegu kada je ušao u ring uz pomoć Bucska prilikom sudčevog odbrojavanja. To je ilegalno koliko znam. I onda smo došli u završnicu gdje je PAC gotovo čitavo vrijeme držao Omegu u Brutalizeru kako bi ga dobio, no Omega je uspio izdržati. Bilo je očito da će ići u overtime i PAC ga je zapravo čitavo vrijeme držao u nekoj čudnoj, po meni vidno oslabljenoj verziji Brutalizera, ali dobro, to toliko nije bitan ni tako utjecajan detalj pa im to neću zamjeriti. Nakon završetka regularnog dijela meča, sudac je opet stradao, najavljeno je kako će ići u produžetke i to je uskočila sutkinja koja je nastavila suditi meč. Meč je još potrajao oko minutu, a Omega je na kraju dobio.

Sve skupa, moram priznati da sam razočaran jer je ovo mogao biti super meč. Naravno, ne želim samo spominjati loše stvari jer je bilo i dobrih (spot sa stolom, PAC-ov Falcon Arrow s aprona itd.) ali loše booking odluke su učinile meč napornim za gledanje. I još je PAC izgubio uz sve te silne smicalice, što zapravo nije dobro jer je nakon ovoga najavljeno kako će na Revolutionu imati meč s Cassidyjem s kojim je imao solidnu konfrotnaciju nakon meča. Izgleda da bi mu onda lakše pao čist poraz nego ovakav poraz. Sve skupa, nije mi se svidio meč.

Zabavan tag meč u kojem je Jurassic Express pobijedio Inner Circle uz pomoć Darbyja Allina koji je na kraju meča omeo Guevaru kada je ovaj htio na prljav način uzeti pobjedu. Završnica meča je bila vrlo uzbudljiva i napeta i mada mi se ne sviđa što imamo drugi meč za redom na showu koji završava na nečist način, upad Allina je odrađen na kul način i onaj njegov ‘slideshow’ s onim karticama nakon meča bio mi je baš fora.

Best Friends su uz pomoć Orange Cassidyja uspjeli pobijedi Butcher and the Blade. Meč je bio solidan iako mi se činio kao priličan filler za go-home PPV, ali je definitivno najboljim dijelom meča bila interakcija Cassidyja i Bunny. Iako mi se ne dopada što je i treći meč za redom na ovom showu završio uz nekakvo upadanje sa strane, odnosno overbooking. No, Cassidy je Cassidy i njemu se oprašta. Cassidy sa zečjim ušima na glavi je sve što trebate vidjeti danas i sutra i svaki ostali dan u životu, vjerujte mi.

Okej ženski F4W meč iako mi je čudno što su na go-home epizodu stavili ovaj meč, a ne dodatno buildali meč za Women’s titulu između Rose i Statlander pošto taj meč i nema neki hype jer je praktički stvoren tek prošli tjedan. Ovaj je meč eventualno mogao služiti da saznamo novog izazivača tek nakon Revolutiona, ali onda su tada i trebali staviti ovaj meč, nakon PPV-a. Sve skupa, nije bilo tako loše, Shida je uzela pobjedu, što mi je sasvim ispravna odluka.

Fantastičan sit-down intervju s Jimom Rossom i Pageom, Omegom i Bucksima kao gostima. Definitivno najbolji dio showa i dobro su me nahypali za ovaj meč. Sjajno konstruiran razgovor. Prvo su krenuli s međusobnim hvaljenjima jer svi znamo da su svi u istoj ekipi i da je ovo na neki način prijateljski meč (bar što se tiče Bucksa i Omege), ali kako je razgovor išao dalje, Page je postao sve nervozniji pa je onda eksplodirao jer smatra da mu Bucksi žele oduzeti ovih 5 minuta slave koju ima s tag titulama odmah na početku. Genijalan mi je bio Omega koji je u cijelom razgovoru bio suzdržan jer ne može govoriti ništa protiv svog partnera s kojim i drži titule, a ne može govoriti ništa protiv svojih frendova Bucksa. Page je na kraju poludio i otišao. Stvarno izvanredan segment, zaista, zaista odlično. Jedva čekam vidjeti kako će sve funkcionirati, hoće li tim Omege i Pagea puknuti tijekom ili možda čak prije meča, kako će se Omega ponašati u meču itd itd. Super stvar.

Ako sam išta mrzio kod potpisivanja ugovora u WWE-u je to kada jedan od potpisivača nekim slučajem ne potpiše ugovor jer izbije brawl ili nešto slično. Tako da se i ovdje dogodilo, samo što nije bilo potpisivanje ugovora nego vaganje. Jericho se na kraju nije izvagao iako je to nekako glavni cilj bio. Svidjelo mi se zapravo to što nisu ovdje napravili potpisivanje ugovora nego vaganje da bude malo drugačije. Ali van ove završnice s tučnjavom, glupo je ispalo. Prvo upravo zbog toga što se vaganje nije odvilo do kraja, a drugo što je sve bilo nekako neozbiljno. Jericho je krenuo s klasičnim vrijeđanjem publike, onda se malo furao na Naita pa je deset minuta skidao sve sa sebe i onda je nastao brawl koji je bio jako dobar i koji je definitivno učinio segment donekle smislenim. Ali ja bih radije da su imali nekakvo sučeljavanje na mikrofonu ili nešto slično jer je to po meni jedina stavka koja je falila ovom feudu, a njih dvojica su sjajni na mikrofonu i sigurno bi ispalo bolje nego što je ovo ispalo. Sve skupa nije bio loš segment jer smo dobili i dodatnog builda za Dustin vs Hager i za Guevara vs Allin, ali čini mi se da je realizacija koncepta malo promašena. No dobro. Svejedno sam zainteresiran za meč.

Najbolji dio showa definitivno je bio sit-down intervju s Rossom. Dva tag meča su bila zabavna. Početni meč je definitivno razočarao (izgleda da sam u manjini jer sam vidio više pohvala nego kritika), a zadnji segment je bio polovično dobar. Ne baš najbolja go-home epizoda po meni.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "AEW Dynamite pregled (26/2/2020)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*