AEW Dynamite pregled (2/10) – Otvaranje iz snova

Dugo očekivani trenutak u kojem AEW Dynamite kreće sa emitiranjem je po mnogima (s potpunim pravom) nazvan wrestling revolucijom. Napokon su pojavila kompanija koja puni dvorane od preko 10 tisuća ljudi, koja ima veoma zanimljiv roster i koja je dobila jaki TV ugovor. No sve to ne znači ništa ako ne dostave, a ako mene pitate, u prvoj epizodi su dostavili. Štoviše, ići ću tako daleko i kazati da je upitno da li je u zadnjih 5 godina bio RAW il SD koji je bio bolji nego ova epizoda.

Zašto je ovaj show bio tako dobar? Zato što je bio wrestling show za fanove wrestlinga, ne za indoktrinirane WWE fanove. Zato što smo dobili pet mečeva, od kojih je samo jedan bio slab, a i taj je bio slab zato što je ispričao prilično jednostavnu priču, koju su ispričali i komentatori meča prije njenog početka (a da ne kažem kako je bio užitak slušati komentatore koji se ne deru za svaku sitnicu). Zato što smo imali promoe koji govore nama, kada netko gleda u kameru i obraća se meni kao gledatelj, a ne gdje neki nasumični novinar drži mikrofon i blijedo gleda osobu koja njemu govori. Imali smo priče koje su imali smisla, i koje su se krenule nastavljati jedna na drugu unutar iste epizode, uz prilično jasne najave kako za iduću epizodu tako i za budućnost. Kao i činjenica da ne moraju svi biti na svakom show. Priče koje su se krenule isprepletati kao pletenice, a najvažnije od svega – nisam imao dojam da itko vrijeđa moju inteligenciju. Ovo je bio wrestling show za fanove wrestlinga. Sve ono što su godinama tražili napokon su i dobili.

Show su otvorili Cody i Sammy Guevara, no prije toga, dobili smo kratak promo paket kako bi ljudi upoznali se sa njima. Meč je bio prilično zabavan i dinamičan, u kojem smo vidjeli dio atleticizma kojeg Sammy donosi, Codya koji slučajno udara svoju ženu, Brendi koja pomaže mužu u meču (gdje su jasno pokazali kako Cody i Brendi nisu baš kompletno face tim). Za otvoriti prvu epizodu ovo je bio odličan meč, a kada je Sammy pružio ruku Codyu nakon meča, kako bi mu čestitao na pobjedi, meni je prva stvar pala na pamet kako kupuje vrijeme za nešto. A to nešto je bilo dolazak Jericha. No moj instinkt će se pokazati točan nešto kasnije.

Riho s titulom.

MFJ i Cutler su imali najsalbiji meč na showu, no to je meč koji je još prije dva tjedna podigao mnogo prašine, uz jednostavne objave vezane uz Dungeons & Dragons. MJF je održao vraški promo prije meča i u kratkom vremenu dobio svog protivnika. I tu je onaj dio gdje kažem kako je priča bila glavna. Cutler se vratio wrestlingu nakon pet godina izbivanja, ispričali su odličnu priču kako je zažrđao i zagrizao više nego što može prožvakati. No isto tako, ovo je sjajno za dalje, pošto sada može krenuti se truditi svim silama kako bi se negdje u budućnosti mogao osvetiti za ovaj poraz. Wrestling bookiranje 101.

U međuvremenu smo imali dvije mini konfrontacije tag timova, kao najavu za tag tim turnir koji kreće idući tjedan. A nakon toga su PAC i Page dobili pozornicu. Odradili su jedan solidan moderan meč koji je imao kraj iz prošlog stoljeća. Ometeni sudac, PAC udara protivnika nogom u bolno mjesto, sudac ne vidi. Finisher pa sumbision za pobjedu. Jednostavno, a efektivno. Pogotovo pošto su to napravili na način da sudac nije ispao budala pošto je bio u poziciji gdje nije mogao vidjeti. Također nešto gdje se program može nastaviti, a istovremeno pokazuje kako je PAC spreman napraviti štogod je potrebno za pobjedu, i kako bi ubrzo i on mogao prema tituli kako trenutno ima 2-0. Pobjede i porazi igraju ulogu!

Nyla Rose i Riho su imali jedan meč koji neće biti za svakoga. Istovremeno mi je bio vraški dobar, ali i pomalo čudan za gledanje zbog očigledne razlike u kilaži. Riho je izgledala kao da njeni potezi ne mogu baš puno napraviti, dok je Rose izgledala kao zvjer puštena s lanca, spremna rastrgati. To su u meču i pokazali, i igrali su jako puno na tu razliku. Te se u konačnici to isplatilo. Riho je u kratkom roku počela dobivati simpatije, ponajprije zbog te razlike u gabaritima, te je u konačnici dobila titulu nakon što se borila i preživjela sve što je Rose napravila. Nyla nije bila zadovoljna te je nakon meča krenula u osvetu, koju je zaustavio Kenny Omega. Nije bila zadovoljna pošto joj je ovo još jedan poraz, što znači da bi neko vrijeme mogla biti van slike za titulu.

Yap, on. I izgledao je važnije nego bilo kada dok je bio Swagger.

I za finale smo imali meč koji je vrlo brzo prestao biti meč. Bucksi i Omega vs Jericho, Santana i Ortiz. Spori početak je prekinulo overbookiranje kada se pojavio Moxley i napao Jericha. Meč se nastavio, baš kao i rješavanje razmijerica oko ringa. Tu smo vidjeli Omegu kao Cleanera, kao i razbijanje jednog staklenog stola što je dovršilo njihov današnji sukob. Uz takav rasplet bilo je jasno kako s čovjekom manje Bucksi nemaju šasne. Premda su se borili, u konačnici nije bilo dovoljno. Meč je bio dobar, no ono nakon meča je bilo odlično. Prvo je došao Cody vratiti milo za drago Jerichu. Zatim je došao Guevara kako bi osvetio poraz (tu je onaj dio gdje sam rekao da se moja intuicija pokazala točnim, Sammy se udružio s Jerichom). A tko će doći pomoći Codyu nego njegov stariji brat. Snage su izgledale izjednačeno, no Jericho je imao asa u rukavu te se odjednom pojavio Jack Hager kao novo potpisani član rostera. Tu su Jericho i ekipa poslali jasnu poruku i lako moguće kako smo dobili stable. Prilično dobar razlog za uključiti se idući tjedan.

Otvaranje iz snova za AEW Dynamite.

About the Author

Vedran Karlić
Glavni urednik, ljubitelj video igri, sporta i matematike.

Be the first to comment on "AEW Dynamite pregled (2/10) – Otvaranje iz snova"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*