AEW Dynamite pregled (19/2/2020)

Ispričavamo se na dugotrajnom izostanku pregleda Dynamitea, no evo, uhvatio sam vremena za pogledati i recenzirati sinoćnju epizodu koja je već na papiru izgleda prilično dobro.

Show smo otvorili battle royalom u kojem se borili 10 timova za pravo borbe protiv Tag Team prvaka na Revolutionu. Ono što mi se nekako najviše dopalo je to pravilo meča da ako je jedan član tima eliminiran, da nije i onaj drugi automatski eliminiran također, nego se on može i dalje boriti. Meč je trajao dosta dugo, gotovo 20 minuta, stoga je imao nekih svojih malih problema i rupa, pogotovo pri kraju kada je ostalo malo ljudi, ali generalno ovo je bio iznadprosječno zabavan battle royal koji je opet pokazao raznolikost AEW-ove tag divizije i po pitanju gimmicka i po pitanju stilova. Bilo je stvarno zanimljivih i atraktivnih poteza, neke priče su se stvorile ili napredovale, tako da ono, meč je ispunio sve ono što je trebao. Zadnje minute su bile jako kul s Jacksonom kao underdogom protiv Santane i Ortiza, ali i Guevare kraj ringa koji je neprestano zadavao probleme Jacksonu, ali je ovaj na kraju uspio uzeti pobjedu za Bucske koji će sada ići na Revolution. Možda malo previše običan odabir, ali ne sumnjam da će bilo koji meč s Bucksima biti odličan.

Kris Statlander pobijedila je Shannu u solidnom meču. Obje su cure izgledale poprilično okej u ringu i publika je cijelo vrijeme bila unutra. Povezano s ovim, Nyla Rose je nakon ovog meča imala intervju povodom osvajanja Women’s titule. Nije bila zadovoljna reakcijom publike i nepravdom koja ju okružuje pa je krenula jadikovati, ali se na stage vratila upravo Statlander koja joj je odlučila stati na put, a nakon toga i Big Swole. Sudci i zaštitari su ih onda rastavili kako ne bi došlo do tučnjave. Generalno dobar segment, Rose je zapravo imala jako dobar promo, gotovo pa me oduševila. Imamo sada zanimljivu situaciju u ženskoj diviziji i vidjet ćemo kako će se sve rasplesti.

Jeff Cobb imao je svoj debi za AEW u meču protiv Jona Moxleyja. Imali su oni već jedan susret u NJPW-u, a ovaj je bio podjednako dobar iako je bio odrađen u bitno drugačijem stilu. Jako mi se sviđa ova priča oko Moxa gdje je on underdog cijelo vrijeme, svaki dio tijela mu je u zavojima i svaki tjedan dobiva nekog novog protivnika koji mu nanosi dodatnu štetu. Leg work Moxa je bio jako lijep, pogotovo s nekoliko onih counter zahvata koje je odradio. I završetak je bio jako kul, Mox je ovo dobio na čistu sreću i intuiciju jer je uhvatio Cobba nespremnog. Post-meč je također bio fantastičan jer smo vidjeli toliko toga – od Dustinovog dolaska da spasi Moxa, preko povratka Darbyja Allina uz ogromnu reakciju publike, pa sve do odličnog stand offa i kratkog brawla Moxa i Jericha. Sve je bilo super odrađeno.

Nakon što smo u battle royalu saznali tko će izazvati za Tag Team titule na Revolutionu, u sljedećem smo meču saznali i tko će ih braniti. Prvaci Kenny Omega i Hangman Page branili su i obranili titule protiv Lucha Brosa. Meč je bio izvanredan, energičan, pun super akcije, baš onako pravi TV meč. Nemam ni trunke zamjerke, trajalo je točno onoliko koliko je trebalo da ne dođe do forsiranja nearfallova u završnici, a da se pritom uspije izgraditi jedna vrlo uzbudljivi stretch. Pobjedu prvaka sam očekivao.

U main eventu smo po prvi puta u AEW-u dobili i steel cage meč. I napokon je jedna kompanija odlučila poslušati prijedloge svih onih wrestling fanova koji imaju imalo mozga u glavi, a to je napraviti potpunu reformu steel cage meča i promijeniti pravila. U ovom meču nije se moglo pobjeći izlaskom iz kaveza, ali što je najvažnije, vrata se nisu mogla iskoristiti kao izlazak. Morao si pobijediti pinom ili submissionom. I to je nekako poanta ovog meča, zar ne? Da budeš zatvoren u tom kavezu sa svojim protivnikom i da ne možete nikuda pobjeći nego da se morati jednostavno suočiti s njim i pobijediti na regularan način, a ne nekakvim bježanjem. U ovom meču sukobili su se Cody i Wardlow kao sljedeća stanica i prijetnja za Codyja koju mu je pripremio MJF na putu do Revolutiona. Meč je zaista bio jako dobar. Od onih izvrsnih interakcija Arna Andersona i MJF-a van ringa, preko odlično uklopljenog krvarenja koje je nažalost krenulo tijekom reklama tako da su možda tu jedino malo fulali, pa sve do onog završnog i predivnog moonsaulta kojim je Cody uzeo meč. Wardlow je bio dobar, odlično je odradio ulogu ogromnog čudovišta koje ima misiju da uništi Codyja, no na kraju nije uspio. Prijeko potrebna pobjeda za Codyja prije Revolutiona. Sjajan booking.

Sve skupa, dobili smo jedan fantastičan show sa stvarno kvalitetnim mečevima. Nije bilo nekih posebnih segmenata, ali ima još jedna epizoda do Revolutiona, tako da je ovdje bio fokus na mečevima i to opravdano. Super epizoda.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Komentatorski stol - Šuma

Leave a comment

Your email address will not be published.


*