AEW Dynamite pregled (15/7/2020) – Fight for the Fallen

Evo i pregleda posebnog izdanja ovotjednog Dynamitea koji je nosio naziv Fight for the Fallen. Prošle godine je AEW također imao Fight for the Fallen, ali u obliku posebnog eventa, no ove godine su to odlučili integrirati to u posebnu epizodu Dynamitea.

Show smo započeli mečom za TNT titulu između Codya i Sonnya Kissa. Prilično nezanimljiv i traljav meč bez neke značajno vidljive strukture. Malo su se nešto na početku valjali i onda je totalno nasumično Kiss izveo Cross Rhodes što mi apsolutno nije imalo smisla, a nakon toga su samo krenuli redati poteze. Bilo je okej stvari, pogotovo Codyjev Cross Rhodes na kraju koji je bio super izveden, ali sve u svemu, u najbolju ruku prosječan meč. Rezultat nikada nije bio u dvojbi, Cody je očekivano zadržao titulu.

U sljedećem meču su se sukobili FTR i Lucha Bros. Ovo mi je prvi meč FTR-a koji gledam u AEW-u, tako da me jako zanimalo kako će biti. I ispalo je upravo onako kako sam i očekivao, jako, jako dobar meč. Znatno bolje od prethodnog meča. U idealnim uvjetima oni bi imali i još bolji meč, ali za nešto više od 10 minuta, ovo je bilo super. Odličan miks stilova, prljava igra FTR-a, minimalistički potezi, vrlo naglašena psihologija, a s druge strane imamo razmahane Lucha Brose. Bilo je dosta stiff udaraca, što su pokazala i Daxova krvava prsa. Odličan završetak također, baš onako u stilu FTR-a, kada se činilo da će Lucha Brosi uzeti pobjedu, Dax je skinuo Fenixovu masku i smotao ga u small package za pobjedu. Zadovoljan sam svime. Nakon meča, dobili smo solidnu konfrontaciju Elitea i FTR-a.

Sljedeće što smo dobili je Inner Circle. Iskreno nije mi se svidio “Demo God” dio, odnosno spominjanje svega toga oko ratinga. Već sam u Komentatorskom stolu rekao kako mi se nije svidjelo ono što je Jericho napisao na Twitteru, pa mi se tako nije svidjelo ni ovo što je rekao ovdje, iako je to ovdje kao trebala biti nekakva fora, svejedno, nula bodova. Da je NXT ovo napravio, vjerojatno bi ih publika razapela i govorila kako su patetični. No, od dolaska Cassidyja, segment je baš postao super, Jerichovo vrijeđanje OC-a je bilo prezabavno i onda onaj ključan trenutak, a to je prolijevanje soka od naranče po Inner Circleu, jednostavno predobro. I fora s ručnikom na kojem je bio Cassidy je isto bila kul. Tako da ono, segment je krenuo stvarno bezveze, ali čim je Jericho krenuo govoriti o Cassidyju i čim se ovaj pojavio, postalo je znatno bolje.

Sljedeće što smo dobili je meč Jurassic Expressa i Elitea. Bio je ovo jedan vrlo energičan i izuzetno zanimljiv meč. Stvarno odlična highflying akcija čitavo vrijeme, super potezi, možda su malo pretjerali s onim silnim arm dragovima koje su radili u nekim doslovno nemogućim situacijama, no to su neke sitnice koje ne treba gledati. Ono što još moram pohvaliti je ono što se hvali svaki puta kada se dogodi, a to je Jericho za komentatorskim stolom. Možda to ljudi ne shvaćaju, ali dosta je pridonio ovom meču time što se potpuno uživio u meč i stvarno sjajno sve odrađivao, pogotovo ono kada je rekao da mu je Omega od sada najbolji hrvač kada je sredio čitav Jurassic Express. Elite je očekivano dobio. Ono što također treba napomenuti je to da je Omega napao Marka Stunta i nakon meča, što je potpuno netipično i neočekivano od njega, ali me užasno zaintrigiralo za dalje. Baš me zanima hoće li ovo dovesti do nekog zaokreta u njegovu karakteru i hoćemo li dobiti nekog agresivnijeg, brutalnijeg Omegu.

Nightmare Sisters pobijedile su Kenzie Paige i MJ Jenkins u vrlo kratkom i zaboravnom meču. Možda postoji neka priča oko ovoga meča, ali meni kao neutralnom promatraču koji baš nije upućen u žensku diviziju je ovo odviše izgledalo kao nepotrebni filler. Možda bolje da su ovo vrijeme dali main eventu.

Nyla Rose predstavila je svoju menadžericu, a to je Vickie Guerrero. Vickie je imala solidan promo i ovo se čini kao potencijalno solidna kombinacija, iako nisam siguran što točno da mislim o ovoj odluci, ali svakako treba dati vremena i prilike, pa možda ispadne nešto izvrsno.

I za kraj, dobili smo meč za AEW titulu između prvaka Moxleyja i Briana Cagea koji se trebao dogoditi još na Fyter Festu, ali zbog Moxove nemogućnosti da se pojavi, dogodio se sada. Bio je ovo prilično dobar meč, iako mislim da oni mogu to puno bolje. Moxov dio je bio sasvim dobar, odnosno taj arm work je u nekim dijelovima bio baš brutalan. Ono što mi je falilo je ona Cageova žestina, brutalnost, ona silna bacanja iz nemogućih pozicija, malo mi je toga bilo premalo u ovom meču, iako mislim da nisu išli tom rutom u potpunosti, što je okej. Bio je onaj jedan odličan German na barikadu i onaj obični suplex na stolicu, to moram spomenuti. Selling je mogao biti malo bolji, pogotovo jer Mox nije toliko prodao leđa koliko je možda trebao u pojedinim trenutcima. Jericho je opet bio vrhunski na komentatorskom mjestu. E sad, kraj je upitan, ali baš jako upitan. Neću reći kako je ovo loša odluka jer iz ovoga mogu izvući solidnu priču, ali da Cageu ovo šteti, definitivno da. Ovo je bio njegov prvi baš ono veliki meč u AEW-u i izgubiti na ovakav način za takvu mašinu je možda malo prejeftino. Iako ono, Taz je jednostavno htio zaštititi svoga klijenta, nije htio da ga Mox onesposobi do kraja, no onda se postavlja pitanje kako je netko poput Cagea uopće došao u tu poziciju da se ne može izvući iz jednog zahvata. Malo smrdan kraj definitivno koji može biti popravljen u nadolazećim tjednima, ali nisam baš oduševljen kako su ovo izveli. Allinov povratak bio je super i baš me interesira meč njega i Cagea.

Sve skupa, show je imao puno pozitivnih i jako dobrih stvari. Zadovoljan sam main eventom, six-man tagom, tag mečom i polovinom Jericho-Cassidy segmenta. Ono čime nisam baš bio oduševljen je početni meč, filler ženski meč i završetak main eventa. No, sve u svemu, jako zabavna i dobra epizoda.

About the Author

Alen Butumović
Dugogodišnji urednik ProHrvanja koji prati svašta pomalo, od Japana i WWE-a pa sve do određenih indy kompanija.

Be the first to comment on "AEW Dynamite pregled (15/7/2020) – Fight for the Fallen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*