AEW: Dynamite/New Year’s Smash Night Two (13/01/2021) recenzija

Posle dve nenormalno dobre epizode, bilo je za očekivati da će kvalitet ove epizode biti slabiji. I ne mogu da ih krivim. Vrlo dobra epizoda. Očekivao sam da će neke stvari biti malo drugačije realizovane i smetao mi je određen broj stvari, ali bilo je jako zabavno (posebno main event).

Eddie Kingston vs. PAC

Konačno PAC u akciji. Nakon nekoliko nedelja, konačno gledamo ovaj meč. Standardno solidno odrađeno. U potpunosti priliči kvalitetu jednog dobrog tv meča. Od početka se videlo koliko je PAC bio energičan i euforičan. To uvek poboljšava kvalitet meča. Jedina stvar koja mi je zasmetala je bio nedostatak „volje“ kod Kingston-a. Čak je i nekoliko poteza loše izgledalo (ne usuđujem se da kažem botch jer objektivno nije, ali čudno su izgledali). Očekivana pobeda PAC-a i nadam se da time završavamo ovaj feud.

7/10

Nakon meča se pojavljuje Archer i ponovo preti PAC-u. Uf, jedva čekam da vidim ovaj meč.

Chuck Taylor vs. Miro

Kratko i ultimativno nebitno. Jasno mi je da su morali da nađu Chuck-u nešto da radi dok se Trent ne vrati, ali zar je nužno da ovako nešto gledamo? Chuck je bio ubedljiviji početni deo meča, da bi se to vrlo brzo preokrenulo. Game over i to je to. Sada je zvanično Chuck „batler“. Na prvi pogled deluje idiotski, ali imam poverenja u AEW.

/

Kenny Omega and The Good Brothers (Karl Anderson and Doc Gallows) vs. Danny Limelight and The Varsity Blondes (Brian Pillman Jr. and Griff Garrison)

Više su mi bila zanimljiva dešavanja pre meča nego sam meč. U suštini najavljen je meč Kenny i Young Bucks, ali su se umesto Bucks-a pojavili Brothers-i. Očekivao sam ovako nešto pred „Hard to Kill“. Nisam čak ni znao ko je Limelight, ali odlično se pokazao u samom meču. Ostatak je bio baš suv prosek. Anderson i Gallows su izgledali baš slabo, sem „Magic Killer“-a su samo učestvovali u nekoliko brawl segmenata. Kao što rekoh, jako mi je zanimljivo da li su Bucks-i još uvek sa Omega-om.

5/10

Nakon meča se pojavljuje Mox. Opet ogroman brawl, ovog puta uz njega su Lucha Bros. Verovatno su oni sledeći kandidati za tag titule. Ako bude, makar i približno, kao njihovi prethodni susreti, biće sjajno.

FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) vs. Jurassic Express (Jungle Boy and Marko Stunt)

Nisam sigurno jedini ko nije fan Marko Stunt-a. U mečevima ovakvog tipa ne mogu da ga posmatram kao kredibilnog protivnika, a na njega je bačen akcenat u toku trajanja čitavog meča. Zabavan je on za nekoliko spotfest poteza, ali sem toga ne vidim ništa posebno. Što je još najgore, Tully je morao da se uključi da bi FTR pobedio. Razumem da gledam kečera, ali ovo je mnogo nerealno. Meč je bio prilično simpatičan. Kao što rekoh, svodio se na spotfest poteze Stunt-a i bilo je zabavno za gledanje. Pošto se ovaj feud, nadam se, završio, interesuje me šta je sledeće za FTR.

6/10

NWA World Woman’s Title Match: Serena Deeb (c) vs. Tay Conti

Jedan sasvim kvalitetno odrađen ženski tehnički meč. Nisam bio nešto posebno impresioniran, ali ovo je uradilo ono što je i trebalo. Obe žene su izgledale dominantno u svojim sferama. Tu pre svega mislim na Tay. Svetla je budućnost čeka.

6/10

Promo time:

Još jednom su nagovestili potencijalni sukob između Hardy-ja i Private Party. Za sada ovo ide odlično.

Dark Order još uvek pokušava da učlani Adam Page-a. Zakazan je meč za sledeću nedelju gde će Page nakon meča reći da li se priključuje Order-u. Mogu samo da zamislim koliko ovo može da bude dobro ako se kvalitetno odradi.

Inner Circle je imao sjajan promo segment. Odlučeno je da će se sada takmičiti u tag vodama. Još uvek se nagoveštava potencijalni sukob, ali vrlo suptilno. Sledeće nedelje najavljen meč između tri tag team-a Circle-a (MJF/Jericho, Santana/Ortiz i Sammy/Hager) koji će utvrditi koji tim je „zvaničan“ predstavnik Inner Circle-a.

I na kraju smo imali jednu malu katastrofu zvanu Waiting Room. Gost je bio Cawdy, ali ništa nije uspeo da izgovori jer se pojavila Jade Cargill. Opet klasika, jako loš promo gde traži meč. Red Velvet upada i verovatno imamo meč između njih dve. Pojavila se Rosa na ekranu i zakazan je meč između nje i Baker na sledećem specijalu u februaru. Ovo je toliko bilo cringe i to u najgorem smislu te reči.

AEW TNT Title Match: Darby Allin (c) vs. Brian Cage

Meni se ovo svidelo. Vidim da mnogim fanovima ovo neće da „legne“, ali ja sam uživao. Darby Allin je objektivno najbolji u ulozi „daredevil“-a i osobe koja se nikad ne predaje. To je ovaj meč oslikao maestralno. Kako je Cage zafrljačio Darby-ja u jednom trenutku, mislio sam da je slomio kičmu. Kvalitet samog rvanja nije bio mnogo dobar, ali pošto su išli na senzaciju i spektakl, to je odlično odrađeno. Očekivano pojavio se i Sting da odbrani Allin-a od napada Ricky Starks-a. Kraj mi je bio iznenadan i pomalo glup, ali kad se sve sabere i oduzme, uživao sam a to je najbitnije.

8/10

Ukupni utisak:

Rekoh u početku, slabija epizoda od prethodne dve, ali ni najmanje loša. Prvi i poslednji meč sjajni, ostatak šaren. Promo segment uglavnom dobar (sem Waiting Room). Lepi feud-ovi u najavi i odlično odrađen toplo/hladno odnos Bucks-a i Omega-e. Sasvim korektna epizoda.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/New Year’s Smash Night Two (13/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*