AEW: Dynamite/New Year’s Smash Night One (06/01/2021) recenzija

Jak početak godine što se AEW-a tiče. Ovonedeljna epizoda Dynamite-a je bila prilično dobra i pre svega zabavna. A tek kraj. Naježio sam se. Neke stvari su bile prosek, neke čak i ispod proseka, ali kad samo pomislim u kakvom smeru cela priča oko Omega-e može ode, mozak mi eksplodira.

The Young Bucks (Matt and Nick Jackson) and SCU (Christopher Daniels and Frankie Kazarian) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster) and The Hybrid2 (Angelico and Jack Evans)

Zabavan početak večeri. Svidelo mi se što su uspeli da pored evidentnog rivalstva između face i heel timova predstave i rivalstvo unutar face tima. Nisam fan potencijalne odluke da razbiju SCU, ali sve više i više mi se čini da polako idemo ka tome. Svaki tim je izgledao moćno i uspeli su da izvedu nemali broj svojih tag poteza. Acclaimed mi je jako iritantan duo (i ne mislim u pozitivnom heel smislu), ali im je napredak iz nedelje u nedelju očigledan. Pozitivno sam iznenađen kako se ceo meč odvio jer obično nisam fan mečeva sa velikim brojem učesnika.

8/10

Wardlow vs. Jake Hager

Očekivano. Big guy vs. big guy. O ovakvim mečevima nema puno šta da se kaže. Umeju da budu zabavni, a umeju da budu i strašno naporni. Drago mi je da mogu da kažem da je ovaj meč upao u tu prvu kategoriju. Koliko sam razumeo rivalstvo unutar redova Inner Circle-a je konačno gotovo i mogu da nastave dalje. Šta je to dalje? To ćemo tek videti. Drago mi je što je Wardlow ovo dobio.

7/10

Cody Rhodes vs. Matt Sydal

Ne samo da je ovo bio standardni Cawdy meč, već je ovo bila čista promocija rijaliti programa. Snoop je bio ovde. Čak je uradio i potez (ako se ono može nazvati potezom). Što se samog meča tiče, previše mi je bilo jednodimenzionalno. Kao što sam već negde napisao, imam osećaj da dobar deo kečera mora da se spusti na neki nivo da bi mogao da ima „pristojan“ meč sa Cawdy-jem. Retko kad čovek uradi nešto novo i to je veliki problem. Nije bilo loše, ali ne mogu ni da preterano hvalim meč koji sam X puta video.

6/10

AEW Woman’s Title Match: Hikaru Shida (c) vs. Abadon

Zašto smo ovo morali da gledamo? Retko šta ovde može da se okarakteriše kao meč. Jako mali broj poteza je ovde izveden. Nije čak bilo ni zabavno kao šou. Razmišljao sam se o liku Abadon i svim tim nebuloznim ujedima i veštačkom krvi. Ovaj meč je mnogo bolje mogao da funkcioniše kao cinematic meč. Čak bih rekao da je to bilo nužno jer u suprotnom deluje jako jadno kao ovde. Vidno je da nisam zadovoljan, ali s obzirom da nisam imao nikakva očekivanja, prošlo je pristojno.

5/10

Promo time:

Vratio nam se Mox. Imao je odličan promo o Omega-i i načinu na koji je dobio titulu. Mox-a ćemo videti još jednom večeras, ali o tome nešto kasnije.

Trent je navodono povređen i neće biti tu 4-5 meseci. Videli smo u backstage-u kako Chuck Taylor zakazuje meč sa Miro-om za sledeću nedelju. Konačno da Miro radi nešto.

FTR još uvek napada Express. Ovog puta je na udaru bio Marko Stunt nakon legendarnog sukoba sa Brodie Lee Jr.-om. I taj meč je zakazan za sledeću nedelju.

Tay Conti, sada zvanično kao član Dark Order-a, preti aktuelnom NWA ženskom prvaku i još jednom imamo najavu za sledeću nedelju.

Za kraj, još jedan hint saradnje između Darby Allin-a i Sting-a. Darby i Brain Cage su se merili (ni najmanje mi nije bilo smešno). Opet klasična priča, Taz preti, Sting izlazi i brani situaciju. Nadam se da ćemo konačno sledeće nedelje da vidimo nešto povodom ovog. Ova priča se vrti još od 02.12. prošle godine. Vreme je da nešto saznamo.

AEW World Title Match: Kenny Omega (c) vs. Rey Fenix

Sjajan meč. Očekivao sam da će njih dvojica da imaju dobar program, ali nisam verovao da će da bude ovako spektakularan. Još jedna stvar koja mi se mnogo svidela je da je meč bio čist. Nismo imali uplitanje bilo koga pa su mogli da pokažu šta znaju i umeju bez intervencija. Spektakularna odbrana titule. Iskreno svima preporučujem da odgledaju ovaj meč. Barem ja nisam naviko da gledam ovakve mečeve na nedeljnom programu. Svaka čast za obojicu.

10/10

Kakav maestralan kraj nakon meča. Omega je krenuo da napada Fenix-a nakon završetka meča. Mox se pojavio i krenuo da bije Omega-u. To nije sve. Konačno su se na Dynamite-u pojavili Good Brothers. Odbranili su Omega-u od Mox i brda rvača koji su sedeli sa strane. Čak ni to nije sve. Young Bucks su se pojavili. Svi smo mislili da će biti u sukobu sa Omega-om, ali ne. Drage dame i gospodo BULLET CLUB AEW JE ROĐEN. IDEMO. Završavamo program ovakvim kadrom.

Ukupni utisak:

Imala je ova epizoda uspona i padova, ali je zabava bila zagarantovana. Poslednjih pola sata je bilo čisto savršenstvo. Neverovatan početak 2021 godine. Jedva čekam da vidim šta nas sve čeka.

10/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/New Year’s Smash Night One (06/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*