AEW: Dynamite/Homecoming (04/08/2021) recenzija

Još jedna epizoda Dynamite-a je pred nama. Treći Jericho-ov izazov ga vraća u vreme WCW-ja, Miro brani svoju titulu protiv novajlije, no 1 contendership meč za žensku NWA titulu i utlimativno, dugo iščekivani meč Cawdy-ja i Black-a. Kako se sve ovo odigralo, možete pročitati u recenziji.

Third Labour Of Jericho Match: Chris Jericho vs. Juventud Guerrera

Uvek mi je teško kada moram da kritikujem Jericho-ove mečeve, ali moramo biti objektivni. Ovo nije bilo dobro. MJF je sebi zacrtao cilj da ponizi Jericho-a i u trećem izazovu je upravo to i uspeo. Ponekad mi stvarno nisu jasne booking odluke AEW-a. Jericho je svestan svojih godina i shodno tome je u potpunosti promenio svoj stil rvanja, kombinacijom sporog, metodskog, tehničkog rvanja sa velikim akcentom na psihologiji i priči, uspeo je da svede svoje greške na minimum. Sa druge strane, Juventud se ponašao kao da nije ostario ni dan. I naravno, ishod nije bio dobar. Jericho je retko uspeo da na pravi način sell-uje Juventud-ove poteze (čak i one najosnovnije), samo zbog njegove brzine. Svaki put kada bi se popeo na gornji konopac, delovalo mi je kao da će da se oklizne i slomi kičmu. Doduše, Juventud je majstorski odradio posao u sell-ovanju, ali baš zbog te brzine o kojoj sam pričao, povremeno je izgledao kao da oversell-uje. Flying Judas Effect je na papiru sjajna ideja, ali u praksi je izgledalo pogrešno. Nadam se da će se u narednom meču Jericho pokazati kako treba jer je odradio prilično dobar posao u prva dva (posebno u drugom).

4/10

Sledeći Jericho-ov meč će biti protiv Wardlow-a. Nadao sam se da će biti još neko iznenađenje pre susreta sa MJF-ov, ali i ovo je smislena odluka. Stipulacija je da će MJF biti u uglu svog pobratima sledeće nedelje. Zaboravih da napomenem, MJF je ove nedelje na komentatorskoj poziciji bio suvo zlato. Svaka njegova izjava se može citirati. Brilijantno.

Šta je Andrade ove nedelje uradio? Otkazao je PAC-ov let za SAD. Još uvek nagovara Lucha Brothers da budu u njegovoj službi, ali oni to kategorički odbijaju. S obzirom da Andrade nema ni jednog saveznika koji je ujedno i aktivni rvač, očekujem neki singles meč za All Out. Najverovatnije protiv PAC-a, mada bih najiskrenije voleo da to bude Penta.

Dark Order nije zadovoljan nakon prošlonedeljnih zbivanja, ali još uvek smatraju Adam Page-a prijateljom. No, Page ima drugačije mišljenje. Još jednom se oseća kao razočarenje i smatra da je najbolje po sve da se na neko vreme raziđu. Neki pripadnici Dark Order-a su protiv toga (pre svega Silver), ali se na kraju slažu da će njegovu odluku ispoštovati. Očekivao sam ovakav scenario, mada koliko sam razumeo kolege sa foruma, Page će neko vreme biti odsutan jer želi da se posveti porodici. Drago mi je za njega i očekujem run sa titulom kada odluči da se vrati.

Eddie Kingston, Jon Moxley and Darby Allin vs. Daniel Garcia and 2.0 (Jeff Parker and Matt Lee)

Ne mogu ozbiljno tj. kompetitivno posmatrati meč sa ovakvom razlikom u akterima, no činjenica je da je ovo bio najbolji meč večeras. Isključivo zbog toga što je bio zabavan i dinamičan. Meč se ne razlikuje mnogo od jobber meča, ali je svaki pripadnik face tima imao vreme da pokaže šta zna i ovaj trio je funkcionisao kao celina. Najveće batine je dobio Kingston, ali on je osoba koja može da primi velike batine i da se to ne ogleda mnogo na njegov lik. Pohvaliću i heel tim. Stvarno su se dobro snašli u meču i mislim da ih očekuje svetla budućnost u AEW-u. Mlade snage su uvek potrebne.

7/10

U kratkom video segmentu smo imali rekapitulaciju svih događaja između team Taz-a i Brian Cage-a. S obzirom da je PPV jako blizu, očekujem rematch za FTW titulu tada.

Uf, kakav efikasan promo od Elite-a. Svake nedelje su im promo-i sve bolji i bolji. Rekli su da nisu završili sa Adam Page-om što će kasnije večeras i pokazati.

Christian Cage vs. The Blade

Klasičan meč. Nit smrdi, nit miriše.

5/10

Rivalstvo između FTR-a i Santana-e/Ortiz-a se nastavlja. Obelodanili su Cash-ovu povredu, pa će Dax nastupati solo. Baš me interesuje kako će izgledati ovi mečevi jer sada imaju realan povod za feud.

Britt Baker je imala kraći promo segment sa Red Velvet. Najavljen je meč za prvu epizodu Rampage-a, a recenziju već možete pročitati na našem portalu.

Andrade nastavlja svoj pohod. Uhvatio je Fuego del Sol-a i terao da mu obriše cipele. Nakon što je on to odbio, usledile su batine. Vrlo prost, ali efikasan backstage segment.

Konačno smo došli do završnice priče između Elite i Adam Page-a. Page je probao da nešto kaže, ali vrlo brzo su se pojavili članovi Elite-a i počeli da ga ponižavaju. Omega je tvrdio da Page želi da se priključi „pobedničkoj ekipi“, što je Page negirao i vrlo brzo je došlo do brawl-a, samo što je ovoga puta Page bio sam. Dark Order se pojavio, ali su Evil Uno i Stu Grayson zaustavili ostatak tima da interveniše, nakon onog promo-a od malopre. Pojavio se i Frankie Kazarian, no i on je vrlo brzo eliminisan. Borba nije bila fer, Omega je ponovo pokazao svoju nadmoć i mislim da je ovo lep način da naprave pauzu sa pričom (pošto im je to ideja koliko sam shvatio). Kada se Page vrati, biće najvoljeniji face u kompaniji (ako već nije), što će učiniti njegovu pobedu nad Omega-om spektakularnom. Ovako se drage dame i gospod radi long-term booking.

AEW TNT Title Match: Miro (c) vs. Lee Johnson

Bukvalno niko nije očekivao da će Lee večeras odneti pobedu, no to ih nije sprečilo da odrade jedan solidan meč. Miro je već neko vreme predstavljen kao final boss, no to poprima epske razmere kada se radi o novajliji kao što je Lee. Nije tu bilo nešto naročito dobrog rvanja, ali prikazali su Miro-a kao životinju, a Lee-ja kao hrabrog i talentovanog, što je po svim merilima odlika dobrog meča. Sem povremenog i nepotrebnog no-selling-a sa Miro-ove strane (što je pak, imalo svoju svrhu), nemam nekih većih zamerki.

6/10

U backstage promo-u, Christian je najavio da će biti prisutan narednog petka za debi Rampage-a i da je usko skoncentrisan na Omega-u.

NWA World Women’s Title Eliminator Match: The Bunny vs. Leyla Hirsch

Znate one stare video igre gde, kada nekog udarate, vaša ruka prođe kroz njega ili se desi neki drugi glitch? Otprilike je tako izgledao ovaj meč. Nije bilo nekih osnovnih parametra za normalan meč, a kamoli dobar i to sve zahvaljujući drugarici Bunny. Morao sam da proverim, ona je rvač od 2005te godine, što mu dođe 16 godina. Pošto se meč dešavao nakon TNT meča, mogu slobodno da kažem da je Lee profesionalniji i bolji rvač od nje. Najosnovnije poteze je promašivala, nije sarađivala sa protivnicom, delovala je totalno nezainteresovano… Kao da je sve to radila namerno. Leyla je bila solidna, kao i uvek, i samo zbog nje ovaj meč dobija ovako „visoku“ ocenu.

5/10

Jade Cargill je imala „mnogo sam opasna“ promo.

Malakai Black vs. Cody Rhodes

Na kraju, trenutak koji smo svi iščekivali. Meč je majstorski odrađen, ne na nivou Brodie Lee vs. Cawdy, ali tu negde. Black-ov entrance je bio neverovatan i predstavljen je, od prvog do poslednjeg trenutka, kao mnogo opasan i nadmen heel. Baš kao što i heel treba da izgleda, a u meču je sve to opravdao. Bilo je kratko (što je i bolje), imali su fenomenalan table spot i ponovo Cawdy nije imao odbranu (vrlo slično Brodie meču). Sve je odrađeno kako treba što se samog meča tiče, ALI…

9/10

…više mi je pun kufer Cawdy-jevih šizofrenija. Nije dovoljno što je uvek u nekom jako bitnom feud-u, i to uglavnom sa novim licima u promociji, već su nam potrebne ovako teatralne zafrkancije. Slično je bilo i u pripremi za meč sa Nick Comoroto-om, kada je plakao što je demokratija uspela u Americi, sad se PENZIONIŠE. Mislio sam da ću da povratim, koliko je ono bilo patetično i jadno. U sebi sam pričao sve vreme: „Vrati se Black i pukni ga u glavu. Vrati se Black i pukni ga u glavu.“, što se na kraju i desilo. I sad da ga pita čovek: „Zašto?“, verovatno ne bi imao odgovor. Siguran sam da je neki wrestling portal rekao nešto na ovu temu, ali prosečnog gledaoca rvanja to ne treba da interesuje, već samo ono što se dešava svake nedelje na malim ekranima. Siguran sam da je neko bio fan ovog promo-a, no verujem da velika većina nije. Očajan način da se završi program. Očajan.

Ukupni utisak:

Više mi se svideo promo materijal nego rvanje u ovoj epizodi, ako ćemo realno. Oduševljen sam kako su odradili Page/Elite priču, interesuje me program između Death Triangle-a i Andrade-a, kao i nastavak FTR/Santana i Ortiz rivalstva. Meč sa Mox-om, kao i Cawdy/Black meč su bili jako dobri, ostalo uglavnom traljavo. Očekivao sam više od ove epizode.

6/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Homecoming (04/08/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*