AEW: Dynamite/Fyter Fest 2021 Night Two (21/07/2021) recenzija

Posle još jedno neočekivano duge pauze od sveta profesionalnog rvanja, vraćamo se standardnim nedeljnim recenzijama Dynamite-a. Ponovo su na turneji i ponovo je pun kapacitet publike. Polako se stvari vraćaju u normalu i mnogo mi je drago zbog toga.

Five Labours of Jericho First Match: Chris Jericho vs. Shawn Spears

Veče smo otvorili mečom Jericho-a i Spears-a, prvi od pet izazova sa kojima treba Jericho da se suoči. Ne mogu jasno da utvrdim zbog čega povremeno Jericho-ovi mečevi ne funkcionišu, ali odokativno bih rekao da je problem u izboru protivnika. Ne kažem da je Spears loš rvač, samo nije bio u stanju da odradi kvalitetan meč sa Jericho-om. Nije tome pomogo ni prilično stupidan gimmick. Maltene svaki chair spot je očajno urađen i meč je naglo počeo da opada u kvalitetu u jednom trenutku. Verovatno sam samo očekivao više.

6/10

Ogromno iznenađenje ove večeri je bio Nick Gage. MJF ga je odabrao kao sledećeg protivnika Jericho-a. Koliko god bio impresioniran Gage-om i njegovim mečevima, ne znam kako će to funkcionisati u AEW ambijentu i koliko će Jericho biti voljan da sarađuje sa njim.

Frankie Kazarian vs. Doc Gallows

Uf što je ovo bilo loše. Pokreti Doc Gallows-a u ovom meču su bili na nivou Great Khali-a. Koliko god se Kazarian trudio da meč liči na nešto, nije uspeo u tome. I još na kraju izgubi. Sve manje i manje imam interesovanje za njegov „rat“ protiv Elite.

4/10

Segment nakon meča je miljama iznad samog meča. Pojavljuje se Kenny Omega i zajedno sa kompanjonima napada bespomoćnog Kazarian-a. U pomoć stiže Adam Page. Izjava Don Callis-a me je iskreno nasmejala, kada je zaključio da ne zna da li je Page „drunk or stupid“. U pomoć pristiže i Dark Order (Uno, Grayson, Reynolds, Silver) i najavljen je 10 man tag meč za sledeću nedelju. Lagano se priprema teren za Page vs. Omega, ali ovoga puta za titulu. Ne mogu da dočekam taj dan.

Wheeler Yuta vs. Darby Allin

Prilično solidan i nebitan meč. Yuta je imao vremena da pokaže šta zna, a uz to je pomoglo vraćanju kredibiliteta Allin-u. Meč dobija bonus poene zbog razmene „lazy kick“-ova između Sting-a i Cassidy-ja.

6/10

Nastavlja se priča između Brian Cage-a i Team Taz. Ricky Starks je novi FTW šampion, pa nas verovatno očekuje rematch u nekom trenutku. Za sada još ništa nije najavljeno.

Još jedan sjajan meč je najavljen za sledeću nedelju, FTR vs. Santana/Ortiz. Segment pres konferencije je bio nepotreban, ali sa ili bez toga, ovo je meč koji je jako dugo u najavi i pripremi. Dva tag tima u samom vrhu te divizije u celom svetu profesionalnog rvanja trenutno.

AEW Women’s World Title Match: Dr. Britt Baker D.M.D. (c) vs. Nyla Rose

Mila majko što je ovo bilo loše. Realno su imale bolje mečeve, ne znam šta ovde nije funkcionisalo kako treba. Sporo, naporno, sporo, bez kreativnosti, sporo, prepuno botch-eva, sporo. Nyla Rose je dobila svojih 5 minuta u ženskoj diviziji i nakon ovog meča iskreno mislim da ona ne treba da bude ni na koji način u konkurenciji za titulu. Nek bije jobber-e na Dark-u i idemo dalje. Za bolje nije. Krivo mi je što je ovako očajno izgledala prva odbrana doktorice, ali ima vremena za popravak.

3/10

Još jedno iznenađenje za ovu nedelju. Chavo Guerrero je novi „savetnik“ Andrade-a. Mnogo čudna situacija jer je dobio ovaciju kao klasičan face, a ušao je u „poslovni odnos“ sa heel-om. Priča oko njegovog sukoba sa Death Triangle-om se nastavlja i interesuje me ko će mu biti prvi protivnik od njih trojice. Andrade je izabrao savšren gimmick, sve vreme me je podsećao na lik Miguel Angel-a iz Narcos: Mexico.

Christian Cage nastavlja svoj rat sa Hardy-jem, ovoga puta sa Jurassic Express-om. Najavljen meč za sledeću nedelju.

Orange Cassidy vs. The Blade

Još jedan nepotreban meč. Cassidy se lepo pokazao, Blade je generisao malo heat. Idemo dalje.

5/10

Jericho se vraća Painmaker gimmick-u zbog meča sa Gage-om. Idemo.

IWGP United States Heavyweight Title Texas Death Match: Jon Moxley (c) vs. Lance Archer

Lep main event. Za nijansu slabiji od njihovog Wrestle Kingdom susreta, no svakako dobro. Neizmerno mi je drago što je Archer konačno dobio neki bitni meč. Stvarno mu je to trebalo. I još pobeda nad Mox-om. Eksperimentisali su sa spot-ovima. Zanimljiva je bila upotreba viljuške (nisam to video još od mečeva Abdullah-a) i poslednji spot je bio sjajan. Stvarno jedno dobro odrađen hardcore meč.

9/10

Ukupni utisak:

Uz svu dobru volju, ne mogu da kažem da je ova epizoda bila nešto naročito dobro. Pre bih rekao da sam prilično indiferentan. Samo jedan kvalitetan meč, veliki broj solidno nebitnih mečeva i katastrofalan meč za žensku titulu. Card za sledeću nedelju mi deluje mnogo bolje, pa se nadam i kvalitetnijoj epizodi.

5/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Fyter Fest 2021 Night Two (21/07/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*