AEW Dynamite Fight for the Fallen 2022 – Recenzija

HOOK se okitio zlatom!? Hang Bucks sve bliže ujedinjenju? Iznenađujuća pobjeda mlade zvijezde nad jednim od najboljih hrvača današnjice!? Predstavljene dugo očekivane titule! Sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Jon Moxley (c) vs Rush (4.0⭐)

Pozitivno iznenađen koliko je snažno Rush izgledao duž cijelog meča. Odlično iskorišten momentum nakon prilično dobre predstave na ROH PPV-u. Rana faza meča protiče u klasičnom beatdown-u od strane Rush-a koji koristi prednost stipulacije u njenom punom potencijalu, služeći se svim’ i svačim’ što može nanijeti bol šampionu i donijeti mu ranu prednost već na startu. Strahovao sam da će čitav meč proći u ovakvom tipu makljaže, međutim, to se nije dogodilo te kako je meč odmicao sve više su pružali tehnički potkovaniju predstavu.

Istakao bih King Kong Lariat sekvencu, kojoj je prethodio superplex i razmjena german suplexa te krvoločnih laktova i chopova. Andradeovo mješanje je očekivan potez, ali mi se dopao način na koji su to izveli gdje Rush nije izgledao kao kukavica, čak šta više, kao da mu je i zasmetalo. Straight-jacket piledriver nije egzekuisan na najbolji način, ali svakako prilično cool potez za vidjeti. Naravno Mox uzima meč Bulldog choke-om, ali Rush je zaista sjajno bookan i definitivno postaje jedan od mojih favorita.

Jericho-Mox post meč segment

Moxova faca tokom post meč segmenta je, svakako, vjerodostojan ekvivalent onoga kako sam ja izgledao gledajući isti. Stvarno nisam siguran koliko je ovo ispravna odluka… Radije bih da su nastavili analogijom imanja up-and-coming hrvača u sukobima sa Mox-om (khm Ricky khm), jer zaista tu vidim najbolju efektivnost i iskorištenost situacije u kojoj su se našli odnosno imanja privremenog svjetskog šampiona. Ovaj prelazak Anna-e Jay u JAS služi mi kao još jedna od natuknica totalnog raspada Dark Ordera, mada vjerujem da njoj neće škoditi surađivanje sa Y2J-om.

Kužim da guraju tu “Sports Entertainers vs Pro Wrestlers” stigmu, ali nekako mi je premali hype za istu iako ima potencijala biti jako dobra stvar. Ako ništa, dobar dodir je Moxovo zahtjevanje da Jericho izvuče iz sebe “last survivor of the Hart dungeon” aka Lionheart Chris Jericho personu.

Dante promo

O ne… Zar nismo naučili na Sammy-Tay primjeru da je ovjekovječivanje parova iz stvarnog života na TV-u izuzetno loša ideja!? Čini se da ne. Dante i Skye Blue su sada thing i na TV, tako da možemo početi sa odbrojavanjem koliko brzo će wrestling twitter usmjeriti svoju mržnju spram ovo dvoje mladih i talentovanih hrvača.

Ricky Starks(c) vs Danhausen – HOOK (5.0⭐ za booking)

Još više ovih pre-meč videopaketa sa Rickyem u glavnoj ulozi, molim. Jako me nasmijao Danhausenov pokušaj curse-a, mimikovanjem Starksovog taunta. Zabavan kratki comedy act meč nakon kojeg Ricky zahtjeva ozbiljnijeg protivnika za FTW titulu. Astronomski pop za HOOK-a. Tazovo podrhtavanje u glasu tokom komentarisanja je dokaz koliko je ponosan na svog sina. Zaista savršeno odrađen trenutak i onaj fistbump bivših team Taz-ovca je cherry on top. Prva od mnogih titula oko struka Zgodnog Đavola.

Hobbs-Starks segment

Još jedna u nizu od savršenih booking odluka, double turn Hobbs-a i Starks-a. Nakon, subjektivno, najboljeg face promo-a u zadnjih par mjeseci od strane Ricky-a, Hobbs napada svog brata po oružju. Zaista neočekivan rasplet, ali i vjerovatno najbolja ruta za ova dva izuzetno talentovana i “vruća” hrvača. Vrijeme je da krenu plivati u singles vodama i mislim da, obzirom na okolnosti, imaju mjesto jako visoko na cardu (naročito Starks sada kad’ je face).

Sammy Guevara /w Tay Conti vs Dante Martin /w Skye Blue (2.75⭐)

Meeeeh. Flipy stvari koje stalno viđamo, isfurano mimikovanje i tauntanje, poznata formula koja vodi ka mixed tag meču, nista vrijedno pomena. Od TNT reignova, nijedan Sammy-ev program mi nije interesantan.

Daniel Garcia promo

Čovjek koji ima “Tog kera u sebi”. Pošalji ga natrag u baštu je propaganda koju istinski podržavam. Fakat se nadam da je feud sa Bryanom natuknica za DG transfer u BCC.

Jungleboy promo

Mladi Jack pokazuje da je pokupio par trikova od starog provokatora Cage-a, makar kada su u pitanju uvrede i verbalno udaranje ispod pojasa. Ufff hahaha, kako je ispalio tu rečenicu čija srž je epitet za smrada inspirisan ženskim polnim organom.

Christian ponovo na visini zadatka, iako su zamalo uprskali čitav promo zbog tehničkih problema. Radujem se feud-u iako se iskreno nadam da će Luchasaurus ipak nastaviti sa heel turnom i ponovo izdati JB, te da je ovo prebrzo pomirenje samo dio Cage-ove igre sa psihom.

Young Bucks Cutler cam segment

Hang Bucks je sve bliže. Nekako, čini mi se kao najbolja opcija sa obje strane, iako su stvari značajno drugačije od prošlog puta kada je ova trojka bila na okupu. Uloge su totalno zamjenjene. Sada su Bucksi ti koji su pomalo očajni i u potrebi za podrškom i istinskim prijateljima, dok se Hangman etablirao kao jako dobar svjetski šampion i nezvanični ace kompanije. Biće, zaista, interesantno vidjeti kako će se stvari odviti naročito kada znamo da se bliži Kenny-ev povratak kao i turnir za nove trios titule. Stvorila se ta neka stigma da je AEW najinteresantniji kada je Elite priča središnji dio showa, makar sam ja stekao takav nekakav dojam, tako da očekujem povećan interes za cijeli show kada ova priča doživi svoj vrhunac.

Swerve Strickland vs Tony Nese (2.75⭐)

Nisam siguran da shvatam poentu imanja ovog meča i kako je došlo do feuda, ali čak i da znam svejedno je interes za istim izuzetno nizak. Tony Nese kao hrvač je ekvivalent izuzetno lijepoj djevojci sa 0 personality-a i karizme – zapanjujuće iskustvo na prvu, ali brzo shvatite da nije vrijedno vašeg vremena.

Thunder Rosa vs. Miyu Yamashita (2.75⭐)

Očekivao više, bolje, sigurnije, a dobio sve suprotno. Čak se usudim reći da je meč sa Darka, tačnije snimak istog, bolji od ovog što smo vidjeli na Dynamite-u. U svakom slučaju Miyu je dobila jako dobar tretman u AEW. Rosa mi i dalje ne funkcioniše kao prvak i mislim da su joj dali sasvim dovoljno vremena te da je pravi trenutak staviti titulu na nekog drugog. Na prvu, Toni Storm mi pada na pamet kao adekvatna zamjena.

Bryan Danielson vs Daniel Garcia (4.25⭐)

Samoprozvani sports entertainer je daleko od tog zvanja, u realnosti. Izvrstan storyteling, Bryan je ovog’ puta imao pravog partnera za ples na polju koje mu izuzetno leži. Fokus je bio na Bryanovoj historiji povreda glave što je Garcia koristio duž čitavog meča. Hagerovo uplitanje odrađeno na nešto suptilniji način tako da mi ni to nije pokvarilo dojam. Završetak u skladu sa glavnim konceptom meča, Bryan passout-uje i Garcia uzima skalp jednom od najvećih imena koje je prowrestling imao. Zaista se nadam da je ovo most za Daniel-ov prelazak u BCC.

Ukupan dojam (7.5/10⭐)

Sve u svemu i više nego korektna epizoda čiji je apsolutni highlight HOOK-ovo osvajanje FTW titule. Standardna AEW formula i dalje funkcioniše i daje svoje plodove, gdje na showu imamo prilično dobar wrestling na sedmičnoj bazi, ali i razvitak priča gdje gotovo sve ima smisla u nekoj široj slici. Svakako preporučujem da se odgleda ME, kao i opener te da se uprate vaznije priče koje vode ka All Out kulminaciji.

Be the first to comment on "AEW Dynamite Fight for the Fallen 2022 – Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*