AEW: Dynamite/Fight for the Fallen 2021 (28/07/2021) recenzija

Još kasnim, ali ubrzaću u narednom periodu. Evo još jedne recenzije nedeljne epizode Dynamite-a.

Ten Men Tag Team Elimination Match: The Elite (Kenny Omega, Matt Jacskon, Nick Jackson, Doc Gallows and Karl Anderson) vs. Adam Page and The Dark Order (Evil Uno, Stu Grayson, Alex Reynolds and John Silver)

Veče otvaramo jednim krajnje kvalitetnim opener-om. S obzirom da je AEW dosta konfuzan u predstavljanju Dark Order-a, nisam znao da li da od ovog meča očekujem bandu jobber-a u kombinaciji sa Page-om ili jedan kredibilan tim. Dobio sam od oba pomalo. Bilo je dosta dobrih spot-ova od svakog pripadnika Order-a, ali ni jednog trenutka nisam imao utisak da će zaista da pobede. Jednostavno, kako god ga okrenuli, Elite je nenormalno kvalitetniji tim u svakom smislu te reči. Uz izuzetak Gallows-a i Anderson-a, očekivao sam da niko neće eliminisati pripadnike „glavne trojke“ sem Page-a, što se na kraju i desilo. Od zanimljivih momenata bih odvojio Reynolds-ov superplex, bacakanja Matt Jackson-a od John Silver-a i samu završnicu. U jednom trenutku je Stu Grayson jako loše pao i ne znam da li se zaista povredio ili je ono bio očekivan rasplet, ali dupli count out mi je bila čudna odluka u ovom meču. I za kraj, treba govoriti o stipulaciji o kojoj nisam znao. Da li je bila potrebna? Ne. Da li služi dobro nastavku feud-a između Omega-e i Page-a? Da. Da li mi se sviđa ova odluka? Ne. Budimo realni, niko ne bi smeo da kick-out-uje nakon dva V-Trigger-a i One-Winged Angel-a, no imam utisak da nije moralo do toga da dođe. Nestrpljenje jeste jedna od glavnih odlika fanova profesionalnog rvanja, ali stvarno ne znam čemu ovoliko čekanje sa krunisanjem Page-a kao novog šampiona. U trenutnoj hijararhiji snaga, ne vidim ko bi mogao da skine pojas Omega-i sem njega. Jako zabavan, ali čudan meč iz svih razloga koje sam naveo.

8/10

PAC i Andrade nastavljaju svoje rivalstvo. To je jedina informacija koja vam je potrebna.

Ah, FTW proslava. Kakav klasičan WWE segment. Trubači, muzika, veselje, ponižavanje protivnika… Idemo. Promena šampiona je bila pametna odluka, ali stvarno mi se ne gleda ovo rivalstvo. Brian Cage treba pod hitno da vrati pojas i da krene da radi bilo šta, samo da nema veze sa Taz-ovom ekipom.

Neočekivani obrt u radnji. U ovonedeljnoj epizodi se pojavio Hiroshi Tanahashi da najavi kako izaziva pobednika večerašnjeg meča za US titulu. To je to, Hiroshi je novi šampion.

Santana and Ortiz vs. FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood)

Razočaran sam ovim mečom, ali postoji opravdanje zašto nije funkcionisao. Neki su sa booking strane, neki sa životne, ali najmanje su tu krivi sami rvači.

1) Meč dolazi nakon eksplozivnog i emotivnog opener-a. Publika je još uvek bila pod utiskom, pa je bila tiša nego što je objektivno trebala da bude.

2) Čudan tempo i izbor poteza. Ništa nije išlo Santana-i i Ortiz-u u prilog da bi izazvali neku reakciju i stvorili heat za FTR.

3) I da, na kraju dana povreda. Morali su da ubrzaju i finish je došao niotkuda, brainbuster-om Dax-a. Nije izgledalo kako treba, ali niko ne može ni da ih krvivi.

Opravdanje postoji, no ovo nije bilo ni približno dream match-u koji smo svi očekivali. Biće prilike za popravak. Ne bih voleo na ovome da se završi.

6/10

Konfuzan Britt Baker promo. Malo je ponižavala Nyla-u Rose, ali promo je služio samo da pokaže da je tu.

Isto važi i za sledeći promo tj. Sting/Darby Allin.

IWGP United States Heavyweight Title Match: Lance Archer (c) vs. Hikuleo

NJPW obično ima foru da da rvačima makar jednu odbranu pre nego što im skinu pojas, ali mislim da nije mogao da postoji gori izbor od Hikuleo-a. Sve vam je jasno kada Haku dobije veću reakciju od njega. Nije meč per se bio loš, samo je bio stravično dosadan. Gledao sam pre nepunih pola sata, ali ne mogu da se setim šta je Hikuleo odradio od poteza, već se sećam Haku-ovog „napada“. Završnica je bila dobra u vidu superplex/blackout kombinacija. Nisam bolje ni očekivao i meč je napravio, kakav-takav heat za sledeću US odbranu.

5/10

Ne mogu da verujem da ovo pišem, ali jedva čekam meč između Black-a i Cawdy-ja. Stvarno su sjajno odradili build.

Miro je još jednom probao da bude dramatičan i uputio nepotrebno epski promo njegovom sledećem protivniku, Lee Johnson-u. Ne znam samo koji je parametar za dobijanje meča za TNT titulu, ali nema veze.

Christian Cage and The Jurassic Express (Jungle Boy and Luchasaurus) vs. The Hardy Family Office (Isiah Kassidy, Marq Quen and Angelico)

Više segment nego meč. Jako kratko i ništa se posebno nije desilo. Jungle Boy je u jednom trenutku odjurio za Matt Hardy-jem, pa je meč bio 2 na 3, ali to nije sprečilo face tim da odnese laganu pobedu. Triple suplex je odlično izgledao.

4/10

Julia Hart vs. Thunder Rosa

Manje squash nego što sam očekivao. Hart je imala neku vrstu odbrane, ali nedovoljno da ovo okarakterišem kao normalan meč.

/

Kraći promo Mox-a gde govori kako jedva čeka da se vrati u Japan. I ja jedva čekam Mox.

Second Labour of Jericho No Rules Match: Chris Jericho vs. Nick Gage

Odlično. Imao sam pre meča dva pitanja, koliko će Jericho biti involviran u ceo deathmatch koncept i koliko će dati Gage-u da poludi. Mogu slobodno da kažem da je ovo bio odličan light deathmatch. Nisu se samo fokusirali na spot-ove, već je tu bilo i dobrog „čistog“ rvanja. Spot-ovi su bili neverovatni, posebno kad je Gage sa top rope-a prošao kroz staklo. Strašno. U par navrata mi je bilo neprijatno da gledam. Očekivan ishod meča, ali svaka čast obojici za trud.

8/10

Juventud Guerrera je najavljen kao treći Jericho-ov protivnik. Stipulacija je da mora da odradi potez sa top rope-a. Deluje mi jako zanimljivo.

Ukupni utisak:

Sve u svemu, jedna filler epizoda, ali jako zabavna filler epizoda. Dva sjajna meča i brdo promo-a i segmenta za naredne nedelje. Još uvek sam malo razočaran ishodom FTR vs. Santana/Ortiz meča, ali kao što rekoh, ima vremena za poboljšanje.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Fight for the Fallen 2021 (28/07/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*