AEW: Dynamite/Beach Break (03/02/2021) recenzija

Tek su dve nedelje prošle, a evo nama nove specijalne epizode. Za razliku od većine prethodnih specijala, ni jedna titula se nije branila, ali ne mogu da kažem da ova epizoda nije bila bitna. Uglavnom dobar razvitak priče sa sjajnim main event-om. AEW ima još jednu veličanstvenu saradnju, i to još sa mojom omiljenom promocijom. Svaki fan profesionalnog rvanja treba da se raduje.

AEW World Tag Team Title #1 Contendership Battle Royal: Top Flight (Darius Martin and Daunte Martin) vs. Private Party (Isiah Kassidy and Marq Quen) vs. Jurassic Express (Luchasaurus and Jungle Boy) vs. The Dark Order (Evil Uno and Stu Grayson) vs. The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. The Inner Circle (Chris Jericho and MJF) vs. The Dark Order (John Silver and Alex Reynolds) vs. The Inner Circle (Sammy Guevara and Jake Hager) vs. The Inner Circle (Santana and Ortiz) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster)

Mnogo tela u jednom meču. Povremeno je bilo komplikovano za pratiti šta se sve dešava u ringu, ali je ovaj meč za relativno malu minutažu uspeo da ispriča jako dobru priču. Podsetiću, Young Bucks su došli do konkluzije da ako pobede ovaj meč, oni mogu da biraju ko će im biti protivnik na PPV-u. U to ime su doveli Brothers-e koji su nastavili svoj feud sa Private Party-jem. Lagano se razvija priča o sukobu unutar redova Inner Circle-a. Jericho je „slučajno“ eliminisao Guevara-u, što je kasnije izazvalo dodatne varnice. Dobra fora što je Dark Order eliminisao Jake Hager-a. Sem toga, meč je bio zabavan od početka do kraja. Nisam fan izbora protivnika, skoro svi timovi u ovom meču su bili kvalitetniji. Solidan početak večeri. Ništa posebno zanimljivo, ali strašno zabavno.

7/10

Sting/Darby/Team Taz guraju svoju priču još uvek. Već sam u prethodnim recenzijama pomenuo da mi je cela priča dosadila, ali se svakako radujem meču. Usporili su priču, ali se nadam da će meč to kompenzovati.

Thunder Rosa vs. Dr. Britt Baker D.M.D.

Utisci su mi prilično podeljeni povom ovog meča, ali je svakako bilo mnogo boljih nego lošijih elemenata. Drago mi je što su obe imale prostora da prikažu koji stil im najbolje leži. Početni minuti su bili rezervisani za brawl stil koji Rosa voli, da bi se završilo velikim brojem tehničkih poteza. S obzirom da je ovo jedini kvalitetan feud u ženskoj diviziji, ne mogu da se otrgnem utiska da je ovo trebalo da bude bolje. Kraj mi se nije svideo, što zbog uplitanja Rebel, što zbog samog kraja. Solidan meč, ali očekujem rematch na PPV-u. Na prvu loptu mi deluje nedorečeno.

7/10

Adam Page and Matt Hardy vs. Chaos Project (Luther and Serpentico)

Lepo je ovo funkcionisalo kao razvitak priče između Hardy-ja i Page-a, ali je meč bio katastrofa. Mnogo loše se ovde pokazao Chaos. Kao da im još uvek fali ta tag team harmonija. U suštini, najbolji delovi meča su bili kada je Page uništavao sve pred sobom. Sličan kraj kao i PP/Hardy mečevi. Hardy se tagovao i preuzeo pin nakon što je Page izveo buckshot lariat. Za sada se ništa nije desilo između njih dvojice, ali feud bi mogao da bude zanimljiv, posebno ako uključe tu i Private Party. Loš meč.

3/10

U backstage smo videli nastavak tenzije u redovima Inner Circle-a. Ovoga puta između Jericho-a i Sammy-ja. MJF pravi planove sa ostatkom Inner Circle-a. Po meni, najbolja priča svake nedelje na Dynamite-u.

Ah svadbe u profesionalnom rvanju. Napisao sam prošle nedelje da očekujem nešto inovativno od AEW-a i nažalost nisu dostavili. Desilo se ono što smo svi mogli da pretpostavimo, iako je realizacija bila zabavna. Miro je reflektirao na njegove prethodne „svadbe“ i svidelo mi se što su doveli James Mitchella kao matičara. Očekivano, Chuck Taylor je „izdao“ Miro-a i Orange Cassidy je izašao iz torte. U suštini, ceo ovaj segment je služio da se nastavi priča između Best Friends-a i Miro-a. Pod hitno moraju da nađu neku svrhu Miro-u na programu. Za sada je jako loše.

Nije bilo Cawdy-ja na programu (šok), ali su najavil meč koji, objektivno, ne znam ko želi da gleda. Shaq i Jade vs. Cawdy i Velvet. Što manje pričao o ovom, bolje.

Lumberjack Match: Lance Archer vs. Eddie Kingston

Prošli meč je bio sasvim dovoljan da se završi rivlastvo. Jako dobar singles meč gde su obojica pokazali koliko su vredni. Utisak od prethodne nedelje su pokvarili ovim, u najbolju ruku, prosečnim mečom. Na svemu je bio veći akcenat nego na in ring akciji. Lumberjack-ovi su podeljeni u face i heel timove, pa su jedni sabotirali Eddie-ja, a drugi Archer-a. Ulazili su u ring bez nekog naročitog reda i smisla. Opet se Eddie-jeva „porodica“ mešala u meč, ali ovoga puta sa mnogim heel-ovima (Peter Avalon, Angelico…). Akcija u ringu je bila prosečna. Nisu izveli veliki broj poteza i sve se svodilo na to šta će lumberjack-ovi da urade. Deluje mi kao da smo ovo gledali samo zbog legendarnog 50/50 booking-a. Razočaranje.

5/10

FTR-u je „zabranjeno“ učešće u battle royal-u, pa su malo pričali o tome. Žele meč za titulu, ali se nastavlja priča između njih i Jungle Boy-a. Kidnapovali su Marko Stunt-a. Jako apsktrantna scena moram priznati. Dax/Jungle meč je bio sjajan, pa očekujem dosta od nastavka feud-a.

Jon Moxley, PAC and Rey Fenix vs. Kenny Omega and The Good Brothers (Karl Anderson and Doc Gallows)

Fenomenalan main event. Čak i bolji od onog sa Hard to Kill-a. Ne zna se ko je imao bolju psihologiju. Čak i, na prvo oko, random tag team Fenix-a, Mox-a i PAC-a je funkcionisao besprekorno. MVP meča je bio Fenix. Svaki trenutak koji je proveo u ringu je bio maestralan. Svi imaju svoj istorijat sa Omega-om, pa se on uglavnom sklanjao. Jako dobro izvedena priča. Ulazio je u ring samo po potrebi, kad Brothers-i više nisu mogli sami. Ne znam više šta bih rekao. Odgledajte ovo, nećete se pokajati.

10/10

Ali to nije sve. Pogledajte ko nam se pojavio na Dynamite-u. Pogledajte ko je najavljen za sledeću epizodu. Fan girl u meni je proradio intenzivno. Samo zamišljam na šta bi ličio neki zajednički PPV Impact/NJPW/AEW. Prelepo. Bliži nam se i NJPW Cup. Sada već sigurno nekog možemo tamo da očekujemo iz AEW-a. Mogućnosti se samo otvaraju.

Ukupni utisak:

Ako izuzmemo svadbu i razočaravajuć Archer/Kingston meč, epizoda je imala jako dobru akciju, dobar razvitak priče i fenomenalan main event. Najavljeni su učesnici i za ženski turnir. Kreće uskoro i nadam se da će konačno ženska divizija da se digne na noge. Nema greške sa Dynamite-om, svake nedelje je makar zabavna epizoda.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite/Beach Break (03/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*