AEW: Dynamite (27/01/2021) recenzija

Kada sam pogledao card ovonedeljene epizode, pomislio sam da će biti nešto poput prethodne. Gomila, na prvi pogled, random mečeva i čisto ubijanje vremena do sledećeg specijala. Mnogo bih pogrešio. Iako ovo nije najbolja epizoda Dynamite-a koju sam odgledao, prvi vrhu je. Ne samo da su ovom epizodom pokazali da im je svaki pojedinačni rvač u najgoru ruku vrlo dobar, nego i kako drži pažnja gledaocima širom sveta. Nije stvar samo u tome što je AEW fenomenalna promocija, konceptualno su jako zanimljivi.

Eddie Kingston vs. Lance Archer

Uvek to govorim pa ću reći još jednom. Najviše volim kad program krene mečom. Od svega što smo imali prilike da vidimo ove nedelje, ovo rivalstvo je ubedljivo najduže. Meč je dostavio ono što sam i očekivao, iako je izbor pobednika upitan. Eddie Kingston je prvo otvorio vrlo agresivno kako mu i dolikuje. Vrlo brzo Archer preuzima kontrolu i konačno smo imali prilike da vidimo njega „in his full glory“. Mnogo dugo je bio zapostavljen i nije imao ni jedno adekvatno rivalstvo i konačno je došlo vreme da pokaže šta zna i ume. Tih nekoliko minuta je bila čista perverzija. Ako ste gledali neki Archer meč u NJPW-gu, znate šta možete da očekujete. Izbor pobednika mi se nije svideo, kao što sam već napomenuo, i kraj kao da je bio u režiji WWE-a. Vrlo kvalitetan početak večeri.

8/10

Mox je imao kraći promo gde pokušava da objasni celu konfuziju između saradnje AEW-a i Impact-a. Jako duhovito izvedeno.

Sting i Darby su malo pričali o njihovom meču sa pripadnicima Team Taz-a. Pomalo je bilo patetično, iako se još uvek radujem tom meču.

Inner Circle (Chris Jericho and MJF) vs. The Varsity Blondes (Brian Pillman Jr. and Griff Garrison)

Prvo od mnogih iznenađenja ove večeri. Vole hejteri AEW-a da pljuju Jericho-a, ali ako vam ponestane argumenata, kažite im da pogledaju ovaj meč. Ipak je samo stvar da li želi da se potrudi, ne starost. Zvanični predstavnici IC su imali svoj prvi meč na putu ka tag pojasevima. Za razliku od prethodnog meča, gde je fokus bio uglavnom na MJF-u, ovde je akcenat bio na Jericho-u. I imao je s kim da radi jer je Garrison bio neverovatan. Nisam imao pojma da čovek ima kapacitete za ovakav meč. Sjajno. Završnica je bila jako zabavna. Kombinacija „judas effect“-a i „lionsault“-a. I ne, nije izgledalo kao da će Jericho da slomi kičmu radeći „lionsault“. Vrlo zabavan tag meč, svetla je budućnost za Varsity Blondes gde god završe.

7/10

Ponovo sukob između Guevara-e i MJF-a. Nadam se da ovo štekaju za PPV.

PAC je ukratko rekao reč-dve o svojim protivnicima sledeće nedelje. Smeši se da će da bude jako dobar meč.

I evo ga Cawdy. Sa Arn-om. Da odgovori Shaq-u. Imaće meč. Verovatno. Na PPV-u. Ah. Nije mi bila jasna poenta celog segmenta. Ako je neko odgledao ovu epizodu, molim vas mi pojasnite. Cawdy hoće, ali neće da ima meč sa Shaq-om. Arn se ubacuje u priču i objašnjava šta mu je radio ćale kad se on rodio. Cawdy plače. Izlazi Red Velvet i proziva Jade Cargill. Wait what? Ne mogu da konceptualizujem sve što sam imao prilike da čujem u nekoliko smislenih rečenica tako da ću ovde da stanem. Neko će da ima meč sa nekim (valjda Cargill vs. Velvet), ali nisam siguran kada.

Još jednom najava za „svadbu“ sledeće nedelje. Mnogo me interesuje kakav će spin AEW da napravi sa tim.

Adam Page vs. Ryan Nemeth

Očekivao sa da će ovo da bude „normalan“ meč, ali to nije bio slučaj. Ryan-a možemo smatrati veteranom jer ima godina iskustva u ringu kao i Page. Oni su se odlučili za čudan pristup. Ne mogu ovaj meč da svrstam u jobber mečeve, a nije da nije. Imao je Ryan neku odbranu, ali cela akcija se svodila na Page-a i seriju njegovih najprepoznatljivijih poteza. Uzgred, Matt Hardy je bio prisutan i hoće da bude menadžer Page-u. Sve je to izgledalo jako konfuzno. Meč je bio prosečan, ali ultimativno nebitan.

5/10

Dax Harwood vs. Jungle Boy

Svaka čast. Prvo od toga da krenem. Ne mogu da verujem da se iz ovako, na prvu ruku, random rivalstva izrodio ovako maestralan meč. Ako izuzmemo nebulozu u vidu vezivanja lisicama Luchasaurus-a sa Cash-om i Tully-jem, ovaj meč je bio spektakularan. Uvek prvo treba da uzmemo u obzir psihologiju samog meča, a ona je bila prisutna od prvog do poslednjeg trenutka. Nije bila stvar u tome što meč automatski dobija „it factor“, već je Jungle Boy umnogome promenio pristup u toku meča. Eskpliciraću. Dax je shvatio Jungle-ovu taktiku i imao odgovor na skoro svaki njegov „high flying“ potez. To je nateralo Jungle-a da promeni svoju taktiku i da igra po Dax-ovim pravilima. Dax je neverovatno predstavio to iznenađenje na licu kad je Jungle promenio pristup i na samom kraju to ga je koštalo. Kao dobro izrežiran film, a ne meč. Priznaću, impresioniran sam.

10/10

Team Taz je odgovorio na prozivke Sting-a i Darby-ja tako što su napucali nekoliko likova koji su prodavali majice sa njihovim motivima. Brian Cage je posebno bio ekstreman jer je jednog lika direktno lansirao glavom u kamion. Delovalo je kao da je imao potres mozga.

Dr. Britt Baker D.M.D. vs. Shanna

Mnogo Baker ima harizmu i to poprilično utiče na kvalitet njenih mečeva. Nije ovo bilo nešto posebno dobro, ali služilo je svojoj svrsi. Videli smo malo Baker u akciji pre meča sa Rosa-om. Imao sam utisak da je Shanna određivala tempo skoro celog meča, a tempo je bio jako loš. Krene pa stane i tako u krug. Bukvalno posle svakog poteza je morala da stane i da uradi neku pozu za publiku. Naravno to joj se obilo o glavu, ali očekivali smo takav rezultat. Blago iznad proseka, ali samo zbog Baker-inog harizma. Očekivano, Rosa je napada nakon meča.

6/10

The Good Brothers (Karl Anderson and Doc Gallows) and The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. The Dark Order (Evil Uno, Stu Grayson, Alex Reynolds and John Silver)

Mogli bismo da kažemo da je ovo bio spotfest meč i verovatno bi se mnogi  s tim složili, ali nije samo to bio slučaj. Oba tima su fenomenalno predstavili rivalstvo između njih, iako objektivno nije bilo nikakve pripreme za ovaj meč. Pored toga, meč je svakom pojedinačnom kečeru išao u prilog jer je svako imao svojih 5 minuta (naravno figurativno jer bi onda meč trajao 40 minuta). Bucks i Brothers-i imaju odličnu taktiku zajedno i mnogo mi se više sviđaju Brothers-i u ovakvim mutliman nego u klasičnim tag mečevima. Za kraj, John Silver nije imao bolji meč od kada je u AEW-u. Impresivno stvarno. Ne samo da je ovo bila dobra priprema za sledeću nedelju, bilo je strašno zabavno i dinamično.

9/10

Za kraj smo imali jedan kraći brawl između Fenix-a i Moxley-a sa pripadnicima Elite-a. Jedva čekam sledeću nedelju.

Ukupni utisak:

Neočekivano dobra epizoda. Ne samo da su uradili jako dobru pripremu za sledeću nedelju, već se polako stvari kristališu što se PPV-a tiče. Dax/Jungle i main event sjajni i jako dobar Kingston/Archer meč koji sam dugo čekao. Sledeće nedelje je i battle royal da vidimo ko je sledeći kandidat za tag titule, zaboravih da kažem. Iskreno preporučujem da ovo odgledate, nećete se pokajati.

10/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (27/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*