AEW: Dynamite (24/02/2021) recenzija

Kako vreme brzo leti, sledeće nedelje već PPV. Prošle nedelje smo dobili skoro kompletan card, a ove su samo još nekoliko mečeva dodali. Ovakve epizode su po mom merilu ukusa. Uspeli su da daju malkice veći prostor rvanju, ali je neizostavan bio i razvitak priča, što za sledeću nedelju, što za PPV. Voleo bih da je rvanje bilo za nijansu bolje, no ako se pridržavaju ove formule jako brzo će doći do toga. Otvaramo veče jednim jako simpatičnim squash mečom.

Jon Moxley vs. Ryan Nemeth

Glupo da se kaže za bilo kog rvača, ali ovaj Ryan je rođen za jobber-a. Barem mi je to početni sud, nisam imao prilike da ga gledam u „normalnim“ mečevima. Ta, za neke, prevelika količina selling-a ume da zasmeta u regularnim mečevima, ali ovde funkcioniše kao po loju. Nije ovo Mox-u bilo per se potrebno, no nimalno ne šteti.

/

Obično kažem da Mox ima standardan promo, ali ovde to nije bio slučaj. Bio je jako intenzivan i usresređen na cilj. Retko kada viđamo Mox-a u takvom maniru. Mox je po mom skromnom mišljenju bio najbolji face prošle godine. Neće da uradi ništa što nije po pravilima, ali ako ga neko isprovocira, svašta može od njega da se očekuje. Jako se radujem rematch-u za titulu, iako mislim da će vrlo verovatno izgubiti.

Team Taz (Brian Cage and Ricky Starks) vs. The Varsity Blonds (Griff Garrison and Brian Pillman Jr.)

Ako bih morao da opišem meč jednom rečju, rekao bih neubedljivo. Kao drugi najveći heel stable u celoj promociji, očekujete da povremeno opravdaju svoje pretnje, no retko kada se to desi. Jedno je booking, a drugo je in ring work. Ovo drugo je bio mnogo veći problem. Imao sam utisak (iako me možda vara zli demon), da su Blonds nosili ovaj meč. Tačno su pružili pripadnicima Team Taz-a ono što je bilo potrebno da bi izgledali kako treba. Jako problematično. Brian Cage funkcioniše samo sa ljudima dosta „manjim“ od njega, pa je ovo bio jako dobar booking. Uspeo je da predstavi svoju sirovu snagu na nekoliko mesta, pre svega kada je uradio powerbomb na ivicu ringa. Nije ovo bilo loše, samo iz više razloga Team Taz povremeno ne funkcioniše, a ovo je bio jedan od tih mečeva.

6/10

Meč je možda bio blago razočaranje, ali ono što se desilo nakon meča ni najmanje nije. Ne samo što se Darby pojavio u stilu WCW Sting-a, već je Sting konačno uradio neke poteze (stinger splash i scorpion death drop). Mislio sam da više nije sposoban za to, pa sam iskreno bio oduševljen.

Nikad kraja feud-u između Chuck Taylor-a i Miro-a. Ponovo su reflektirali nad događajima sa „svadbe“ i najavljen je tag meč za Revolution (Miro i Kip vs. Chuck i Orange).

Jake Hager vs. Brandon Cutler

Kompetitivnije nego što sam očekivao. Kada sam video card, očekivao sam da će ovo da bude jako kratak squash meč, ali Cutler je pružio neki otpor, pa dobija ocenu. Poput prvog meča, odličan odabir protivnika za Hager-a. Tačno ono što mu je bilo potrebno da prikaže svoju dominaciju.

4/10

Ostatak Inner Circle-a (Santana, Ortiz i Wardlow) napadaju Cutler-a nakon meča. U odbranu stižu Young Bucks i prozivaju svoje Jericho-a i MJF-a. Pojavljuju se njih dvojica na ekranu i prikazuju „krvavog“ tatu Bucks-a. Kada su Bucks-i stigli Jericho-a i MJF-a, oni uz smeh odlaze u svom kombiju. Nikome u promociji ovakav segment ne bi uspeo sem Jericho-u.

Adam Page vs. Isiah Kassidy

Meč je bio prosečan, ali važan je razvitak priče. Page je sve bliže i bliže da uđe u alijansu sa pripadnicima Dark Order-a (pre svega Reynolds i Silver), posebno kad uzmemo u obzir da su sada uz Matt-a TH2. Još jedan meč koji je pokazao svo umeće Page-a u ringu. Da li je ovo bilo potrebno ponovo? Pa ne bih rekao, ali ne mogu ni da kažem da mi je bilo dosadno. Od kad je Private Party heel, jako je veliki problem u tome što nisu promenili pristup, već se sve svodi na Hardy-ja koji povremeno uradi nešto ako mu se pruži prilika. Meč nije bio ni trunkicu neizvestan, što mnogo kvari užitak. Zabavnih nekoliko minuta.

6/10

Nakon meča Hardy najavljuje svoju „osvetu“ nad svim pripadnicima Dark Order-a. Prvo je krenuo od Alan Angels-a koga je bacio na sto rezervisan za lekara. Ujedno je i najavljen meč za sledeću nedelju. Dark Order vs. Private Party/TH2.

Kenny Omega je iz nedelje u nedelju sve bolji. Ove nedelje smo ga zatekli kako kuje oružje za svoj susret sa Moxley-jem. Ovo je fenomenalno.

AEW Women’s World Title Eliminator Tournament US Bracket Semi Final Match: Dr. Britt Baker DMD vs. Nyla Rose

Nije tajna da je japanska strana turnira pružila mnogo bolje mečeve, ali ni američka nije loša. Nije mi se ovo gledalo samo zato što sam stekao mnogo veliki utisak da će Nyla da pobedi, što se na kraju i desilo. Krivo mi je što Baker uredno gubi ovako bitne singles mečeve, iako je u svakom meču sve bolja i bolja. Nije ni čudo što je dobila WON nagradu. Maksimalno su je zaštitili ovim mečom. Iako je krenulo klasično u vidu nekog pseudo squash meča, kako je vreme odmicalo, polako se sve vraćalo u kolosek i stvorio se ambijent gde ne bi bilo nelogično da Nyla izgubi. Stvorili su za kratko vreme ogroman osećaj neizvesnosti, što je jako dobro, ali još uvek smatram da je Baker ovo morala da dobije, pa shodno tome meč pada u mojim očima. Neverovatan broj kontri, Baker je imala tehnički odgovor za svaki Nyla-in potez. Jako dugo pričamo o tome kako je Baker kandidat za žensku titulu i pod hitno trebaju nešto da rade na tom polju. Mnogo za sada igraju na sigurno u toku celog turnira.

7/10

AEW TNT Title #1 Contendership Face of the Revolution Ladder Match Qualifying Match: Rey Fenix vs. Lance Archer

Verovatno sam i ja budala što očekujem neki MOTY kandidat na Dynamite-u, ali ovaj meč je imao potencijala da bude upravo to. Ne mogu da kažem da je ovo bilo loše. Kolokvijalno ću da se izrazim, kao da nisu kliknuli. Određen broj poteza je izgledao jako loše. Nije da je bilo botch-eva, ali kao da je loša bila in ring komunikacija. Spot-ovi su bili zaista sjajna, no ništa što do sada već nismo videli od obojice. Svakako jedan i više nego korektan main event. Drago mi je da gledamo Archer-a na PPV-u. Poslednje mesto će se odlučiti sledeće nedelje u jednom jako random meču između Caster-a i Vance-a.

8/10

Ukupni utisak:

Uz već najavljeni Miro/Kip vs. Orange/Chuck, najavili su i tag battle royal. Takvi mečevi nikad nisu nešto mnogo kvaliteteni, ali su uvek zabavni. Ne samo da nas čeka sjajan card za PPV, već je i sledeća epizoda odlična po tom pitanju. Shaq/Jade vs. Cawdy/Red, Express vs. FTR/Blanchard, Dark Order vs. Private Party/TH2 i finale ženskog turnira. Sledeća nedelja se ne propušta. Ova epizoda je bila filler sa odličnim promo materijalom. Skoro svaka epizoda Dynamite-a je u najgoru ruku solidna.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (24/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*