AEW: Dynamite (20/01/2021) recenzija

Tokom trajanja skoro čitave epizode, imao sam utisak da gledam Dark, a ne Dynamite. Nemam ništa protiv Dark programa, ali tamo imamo veliki broj „random“ mečeve. To je bio slučaj i sa ovom epizodom Dynamite-a.

Početak je bio fenomenalan. Proslavili su rođendan Brodie Lee Jr. Neverovatan gest, zaista. Nešto što do sada nisam imao prilike da vidim od kada pratim rvanje. U toku proslave, izlazi Chaos Project i to nas direktno uvodi u prvi meč.

Hangman Page and The Dark Order (Colt Cabana, John Silver and Alex Reynolds) vs. Chaos Project (Luther and Serpentico) and The Hybrid2 (Angelico and Jack Evans)

Jako dobar spotfest. Nije mi se svidelo što heel tim nije imao nikakvu odbranu, ali kakvi su bili mečevi sa Luther-om u poslednje vreme, možda je i bolje. Zvezda meča je bio Adam Page, a odmah iza njega John Silver. Dosta high flying poteza sa nekoliko izvanrednih dive-ova. Verujem da je nekima ovo jedan od bitnijih razloga zašto ne prate AEW, meni se lično sviđa. Posebno kad uzmemo u obzir i uključenje Brodie Lee Jr. Ceo meč je predstavljen poput crtanog filma i to je, po meni, imalo jako dobar šmek.

7/10

Adam Page je, naravno, odbio da se učlani u Dark Order, ali imam utisak da priča ovde nije gotova.

MJF i Jericho su imali kratak promo gde najavljuju večerašnji main event. Obojica su suvo zlato na mikrofonu, nikad mi nije dosadno da ih slušam.

Još jedan segment između Sting-a i Darby-ja. Sting je „zvanično“ čestitao Darby-ju na odličnoj odbrani. Pojavljuje se Team Taz (ovoga puta preko ekrana) i izazivaju ovu dvojicu na „street fight“. Konačno da se desi nešto konkretno. Nisu najavili tačan dan, ali jedva čekam.

Prelep promo segment sa Young Bucks-ima. Otišli su u Kenny-jevu kuću (pre bih rekao vilu) i tražili ga. Pojavljuje se Don Callis sa pričom da je Kenny zauzet i pokušava da da Bucks-ima „bribe“. Oni to ne prihvataju i sve se to neslavno završilo za Don-a. Zvanično Bucks-i nisu sa Omega-om i mislim da bolje igraju ovu tweener ulogu nego što bi to bio slučaj da su heel.

Cody Rhodes vs. Peter Avalon

Ne razumem potrebu Cawdy-ja na uzima kečere sa Dark-a i da ima random mečeve sa njima bez reda i smisla. I koja je fora više sa ovom Jade Cargill? Koliko razumem jedini feud koji Cawdy trenutno ima je sa njom. Pored toga, mislim da je Avalon imao heel turn. To nije trebalo da se desi. Uostalom, ni ovaj meč nije trebao da se desi. Cawdy formula nije mogla da funkcioniše, a znali smo pobednika čim smo videlo ko učestvuje u meču. Moram da priznam da je Avalon lepo izgledao i da su mu dali prostora da pokaže znanje. Sve sem toga nije valjalo. Nikakva psihologija, nikakva hemija, prosečno rvanje i Cawdy formula koja ne funkcioniše. Nije bilo katastrofa, ali je bilo svakako loše.

4/10

Feud između Express-a i FTR se nastavlja. Najavljen meč za sledeću nedelju između Jungle Boy-a i Dax Harwood-a. Trenutno je FTR prvi tag team po broju pobeda i voleo bih da tako ostane do PPV-a.

Jon Moxley vs. Nick Comoroto

Jon je imao prvi meč nakon poraza od Omega-e. Malo duži squash meč. Ovaj lik trenira kod Dustin-a i QT-a i uopšte se nije loše pokazao. Sem toga, znate već formulu ovakvih mečeva.

/

Mox je imao kratki promo nakon meča gde priča kako je usamljen kauboj.

Evo ga konačno. U backstage segmentu između Eddie Kingston-a i Lance Archer-a su konačno najavili meč između njih dvojice za sledeću nedelju. Ovo se dugo čekalo.

Omega je shvatio da Don ima masnicu ispod oka i pitao šta se desilo. Iako u početku nije hteo da mu kaže, izletelo mu se pa je rekao. Za sada Kenny nije ništa uradio, ali verujem da ćemo imati neki feud između Bucks-a i Kenny-ja u nekom trenutku.

Matt Hardy and Private Party (Isiah Kassidy and Marq Quen) vs. Matt Sydal and Top Flight (Darius Martin and Daunte Martin)

Ceo ovaj meč je služio svrsi da prikaže kako su Private Party konačno postali heel. I to je lepo odrađeno, od početnog rukovanja pa do upotrebe stolice. Sve je išlo kao po loju. Ovaj meč je bio još jedan spotfest, ali po mom skromnom mišljenju, gori nego prethodni. Order i Page su imali prirodnu hemiju što ne može da se kaže za Sydal-a i Top Flight. Matt Hardy je bio prilišno loš u ovom meču i uradio barem nekoliko loše izvedenih poteza. Private Party je to nadomestio, ali nije mogao u potpunosti. Interesantno je pozicioniran Hardy u ovom triju. Ispalo je da ulazi samo kada treba da „reši posao“. Sve više i više mi se sviđa njegova menadžerska pozicija, a sve manje i manje njegova kečerska pozicija. Sve u svemu, jako prosečan meč.

5/10

Inner Circle je imao grupni segment. Ponovo se pokreću tenzije između Sammy-ja i MJF-a.

Penelope Ford vs. Leyla Hirsch

Ma idemo, meč koji čak nije ni fokusiran na žensko rvanje nego na relaciju između Orange Cassidy-ja i „batlera“ Chuck Taylor-a. To nam treba. I još da Leyla nije pokazala onakvu energiju u ringu, nemam predstavu na šta bi ovo ličilo. Najgori meč ove nedelje.

3/10

Omega i Good Brothers su u backstage segmentu napali Penta-u. Nemam pojma zašto, ali to se desilo. Za sledeću specijalnu epizodu (za dve nedelje) main event će biti Omega i Good Brothers protiv Mox/PAC/Fenxi trija. Interesuje me na šta će to da liči.

Santana and Ortiz vs. MJF and Chris Jericho vs. Sammy Guevara and Jake Hager

I na kraju main event. S jedne strane su jako dobru priču ispričali u ringu, što preko psihologije što preko dinamike, a s druge strane meč nije bio ništa posebno. Dobra stvar je što su Santana i Ortiz jedini predstavljeni kao kredibilan tag team, ali nismo imali prilike da ih nešto puno gledamo u meču. Više bih voleo da je akcija išla između Sammy-ja i MJF-a, kao što je i bilo u početnih nekoliko minuta, nego između Jericho-a i Sammy-ja kako je bilo skoro do kraja meča. Doduše Sammy je izgledao fenomenalno s kim god da je bio u ringu, ali ne menja činjenicu da je ovo moglo mnogo bolje da bude odrađeno. Zbog tih nekih sitnih detalja, meč ima ocenu više, ali objektivno je bio samo prosečan tag meč.

6/10

Ukupni utisak:

Ništa nećete da propustite ako preskočite ovu epizodu. Čak bih vam preporučio da preskočite ako nemate puno vremena. Kao što rekoh u početku, bolja verzija Dark programa. Raduje me Kingston/Archer meč i Private Party može da dobije skroz drugu dimenziju sada kao heel tim, ali ne mogu da izdvojim ništa bitno sem toga.

6/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (20/01/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*