AEW: Dynamite (17/02/2021) recenzija

Sasvim solidna epizoda Dynamite-a još jednom. Rvanje nije bilo na onom nivou na kom sam možda hteo da bude, ali promo materijal i razvitak priča je maestralno izveden. Bliži nam se Revolution i ova epizoda nas je na to podsetila. Bitna će biti i epizoda pre PPV-a, najavili su neke zaista zanimljive mečeve. Krećemo, kao po običaju, jednim mečom.

Adam Page and Matt Hardy vs. The Hybrid2 (Angelico and Jack Evans)

Nije ovo bilo dobro, ali je makar bio podnošljiv spotfest. Nisam do sada hteo da mnogo komentarišem botch-ove Jack Evans-a jer iako su bili konstantni, išao sam logikom da svakom može da se desi povremeno. Ovde je već bilo preterivanje. Skoro svaki potez mu je bio ili botch ili potez koji je jako loše izgledao, a čovek je high flyer. Impresivno da se nije povredio. Matt Hardy i Angelico mi nisu bili mnogo zanimljivi u ovom meču, pa se sve svodilo na Page-ov spotfest. Vrlo slično onom meču od pre koju nedelju sa Dark Order-om. Mnogo više me je interesovala priča oko „ugovora“ nego ovaj meč.

5/10

Evo i trenutka koji sam čekao od prošle nedelje. Šta je potpisao Matt Hardy? Bio je ubeđen da je potpisao „ugovor“ za 30% Page-ove zarade, ali je to u stvari bio ugovor za meč protiv Hardy-ja na Revolution-u. Ako Page pobedi, Hardy mora da mu isplati sav novac koji je zaradio u prvom kvartalu 2021 godine. Iz nekog razloga Page prihvata da će on uraditi isto ako Hardy pobedi, pa je ovaj meč zvanično postao „big money“. Private Party i TH2 napadaju Page-a nakon tog „dogovora“ i Dark Order izlazi da ga odbrani. Još uvek postoji šansa da se Page priključi Dark Order-u što mi je strašno interesantno, ali nisam fan postojanja ovog meča na PPV-u. Ne sumnjam da će biti u najgoru ruku solidno, ali nisam siguran koliko kvalitetan meč može Hardy da ima u 2021 godini s obzirom da ga jako često gledamo na Dynamite-u.

Inner Circle je imao genijalan promo segment. Najavljuju meč večeras između Santana-e i Ortiz-a protiv Young Bucks-a i ujedno komentarišu „odlazak“ Sammy Guevara-e. Interakcija između MJF-a i Jericho-a je trenutak večeri. Imaju neverovatnu hemiju zajedno.

AEW Women’s World Title Eliminatior Tournament First Round Match: Serena Deeb vs. Riho

Pozitivno sam iznenađen kako je ovaj meč ispao. Podsetio me je na neke klasične mečeve 70tih i 80tih godina. Čisto rvanje. Deeb je uspela da izvuče maksimum iz Riho-a i mislim da Riho nije imala ubedljiviji meč u AEW-u. Problem je što me ovo ni najmanje nije interesovalo i ne mogu da kažem da je meč bio nešto naročito zanimljiv. Da je bilo malkice neizvesnije ili da je postojao taj „it“ faktor, ubeđen sam da je ovo mogao da bude najbolji ženski meč u AEW-u do sada. Svakako, ovo je bilo jako kvalitetno i vidi se poboljšanje u ženskoj diviziji.

8/10

Videli smo „video paket“ kako Shaq trenira sa Jade Cargill. Taj meč je već najavljen i gledamo ga trećeg marta tj. poslednji Dynamite pred PPV.

Orange Cassidy vs. Luther

Nema ovde šta mnogo da se komentariše. Znate šta možete da očekujete. Čudi me što Miro nije napao nakon meča.

/

Sting je primo powerbomb (???). Odavno nisam bio pod ovako velikim šokom. Kako vreme prolazi sve više i više se radujem njihovom meču. Neverovatno.

Kingston je imao kraći promo u svom maniru. On je tražio ovaj main event večeras jer sa svakim pojedinačno ima problem. Čovek je majstor što se promo-a tiče. Uspe da napravi atmosferu kao da ima meč za titulu.

Retko šta je u životu perfektno, ali heel gimmick Kenny Omega-e je upravo to. Ovako nešto ne umem da opišem, pa svima preporučujem da odgledaju. Uživajte.

AEW World Tag Team Title Match: The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) vs. Santana and Ortiz

Nešto mi ovde nije štimalo. Ovo su mi omiljena dva tag tima u AEW-u pa sam možda očekivao nešto bolje. Za TV odbranu, ovo je sasvim kvalitetno odrađeno, ali verovatno me je AEW razmazio pa sam očekivao neki MOTY kandidat. Akcija je bila neprestana i odlično izvedena. Oba tima su pružili svoj maksimum u ringu, ali ipak nije bilo sve kako treba. Nije mi se svidela priča oko Inner Circla u sred meča. Razumem da su Jericho i MJF „zvaničan“ tag tim Inner Circle-a, pa je ovo bila neka kvazi sabotaža, ali da sam na njihovom mestu, sačekao bih još malo za ovakav tag meč. Ipak im je ovo prvi i za sada jedini meč za titulu. Druga stvar, čemu roditelji? Nije mi baš najjasnije šta su sa tim hteli da izvedu. Motiv koji nije bio potreban ovom meču. Čak i kad uzmemo sve to u obzir, ovo je bio jako kvalitetan tag meč. Mislim da je maltene nemoguće da ova dva tima imaju loš meč.

8/10

Inner Circle napada nakon meča, Good Brothers-i brane, Jericho se sukobljava sa ocem Bucks-a i najavljen je meč za tag titule na Revolution-u (zvanično). MJF i Jericho vs. Young Bucks.

FTR (Cash Wheeler and Dax Harwood) vs. Matt Sydal and Mike Sydal

Cawdy je bio na komentatorskoj poziciji jer Cawdy. Još jedan meč koji nije bio mnogo kvalitetan, ali za razliku od prvog meča, nije imao toliki broj botch-ova. Bilo ih je, ali ne toliko. Braća Sydal su zabavni high flyer-i. Nisam do sada imao prilike da gledam Mike-a. Jeste lošiji od brata, ali ni najmanje nije loš. Zabavnih nekoliko minuta.

6/10

Nakon meča se pojavljuju pripadnici Jurassic Express. Imamo još jedan plot twist. Najavljen je meč za poslednji Dynamite pred PPV između Jurassic Express-a i FTR/Blanchard. Blanchard ima svoj prvi meč još od 2007 godine. Baš me interesuje kako će to da izgleda.

Zamalo da zaboravim. Najavljen je #1 contendership ladder meč za TNT titulu. Biće 6 učesnika, a oktrili su prva tri, a to su: Penta, Sky i Cawdy.

Pre main event-a Mox je imao promo gde najavljuje svoj meč sa KENTA-om. Jedva čekam to da vidim.

Eddie Kingston, The Butcher and The Blade vs. Jon Moxley, Rey Fenix and Lance Archer

Main event je bio solidan. Više je izgledalo kao neki egzibicioni meč za pripadnike face tima nego bilo šta drugo. Kingston i njegova družina su se jako lepo snašli u toj ulozi. Tako su lepo pozicionirani na card-u da mogu da pobede svakoga, a da ujedno mogu i da izgube od (skoro) svakoga. Najzanimljiviji delovi su bili svakako između Kingston-a i Mox-a, imaju dugu istoriju zajedno i vidi se da im se psihologija rvanja poklapa. Drago mi je da je Archer imao još malo prostora da pokaže svoje umeće. Dugo mi se činilo da je on bezrazložno zapostavljen na roster-u. Meč sa nekoliko lepih trenutaka i spot-ova, ali ne nešto naročito kvalitetno.

7/10

Epizodu završavamo sa jednim velikim bumom. Brothers-i i Omega napadaju Mox-a nakon meča. Omega najavljuje da će dati Mox-u rematch na Revolution-u i da će taj meč biti „exploding barbed wire deathmatch“. Nikad nisam bio fan deathmatch-ova, ali imam nade da će AEW i više nego korektno to da izvede.

Ukupni utisak:

Filler epizoda što se tiče rvanja, ali ni najmanje što se tiče feud-ova. Mnogo mečeva je najavljeno i za poslednji Dynamite pred PPV i za PPV. Od svih najavljenih, najviše me interesuje JE vs. FTR/Blanchard, Sting/Darby vs. Cage/Starks i Omega vs. Mox. Zaboravio sam da napomenem da dobar deo ženskog turnira nećemo gledati na Dynamite-u, već na youtube-u. Na Dynamite-u ćemo gledati četvrtfinale (Rosa vs. Riho) i finale, ali očekujte recenziju i tih youtube mečeva. Jako dobra epizoda.

8/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (17/02/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*