AEW DYNAMITE 16/9/2020

Au, kakvo iznenađenje od epizode. Bila je jedna od zaista kvalitetnijih epizoda Dynamite-a. Kada pogledam ovaj main event, prosto mi dođe krivo što nismo gledali to umesto JE vs. YB. Da ne govorim da je ovo konkluzija višenedeljne priče. Ostatak večeri je uglavnom bio solidan. Najslabije tačke večei su bili IC vs. PP i ženski meč (iako moram da priznam da je jedan od boljih ženskih mečeva, ali to ne govori mnogo). Ništa ovde nije bilo loše, ni najmanje. Utisci su baš pozitivni kada se sve uzme u obzir. Prelepo ispripovedana epizoda.

Krenuli smo sa tag mečom koji je najavljen prošle nedelje FTR vs. Jurassic Express (Jungle Boy and Luchasaurus). Malo sam umoran od konstantnog gledanja JE skoro svaku epizodu još od pre All Out-a. Posebno kada uzmemo u obzir da im se meč uglavnom svodi na istu stvar: izolacija Jungle Boy-a. Meč se onda završava ili varijantom a) Luchasaurus izdominira ili varijantom b) uspeju nekako da ga sjebu. Ipak, svaki njihov meč je jako zanimljiv s obzirom da imaju različit asortiman tag timova sa drastično različitim stilovima. Primer toga bi bio FTR, nisu high flyer-i već su brawler-i i baš mi je prijala ta hemija između dva tima. Kao što sam već rekao, izolovali su Jungle Boy-a, Luchasaurus hot tag i idemo dalje. Luchasaurus je uradio jedan jako debilan potez koji se graničio sa samoubistvom kada je skočio van ring-a i nije bio prisutan pri kraju meča. Jungle Boy je ovde izgledao jako lepo, dosta energije ulažu u njega da kada jednom dobije taj singles push bude već oformljena zvezda. Ponekad imam utisak da mu malo previše daju neke SuperCena elemente jer zaista preterano kick out-uje iz finisher-a, ali nisam imao takav utisak u ovom meču. FTR na vrlo čudan heel način uz pomoć Tully-ja uspevaju da odnesu pobedu. Nije mi se svidela činjenica da ovo nije bio clean victory. Nema potrebe da štite JE u ovakvim trenutcima, posebno kada uzmemo u obzir da je FTR nepobeđen. Sve u svemu jako lep meč sa dosta drugačijom dinamikom nego obično. Zamalo da zaboravim, Bucks-i su se pojavili pre meča superkick-ovali sudiju i bacili pare Khan-u. Ok, ako vam je to heel persona ne znam šta bih rekao.

Jedan fenomenalan singles meč nam je usledio. Frankie Kazarian vs. Adam Page sa pasivno agresivnim Kenny Omega-om kao komentatorom. Koliko su im se stilovi uklopili fenomelano, bilo je magično gledati ih. Posebno kada uzmemo u obzir da jako dugo (barem ja) nisam imao prilike da ih gledam kao singles zvezde. Ljudi zaboravljaju koliko je Kazarian kvalitetan kečer i koliko će maltene sa svakim iz roster-a da odradi skoro pa perfektan meč. Ovde je to bio slučaj. Neverovatno uzbudljiv meč. Posebno kada uzmemo u obzir da su ima dali vremena (inače ova epizoda je maltene bila rezervisana samo za rvanje pa su svi mečevi bili preko deset minuta). Zaista nisam imao predstavu ko će da pobedi, a najviše volim takve mečeve. Logično bi bilo da je Page izgubio zbog svoje višenedeljne nesigurnosti, a s druge strane logično bi bilo i da pobedi jer se vraća kao singles zvezda. Omega je bio fenomenalan kao komentator. Kakva blaga doza pasivne agresije, nisam mogao da verujem koliko je dobro uspeo to da izvede. Sve vreme je prebacivao kako je on bio ključna tačka njihovog tag tima i komentarisao: “E sad bih se ja tu uključio da mu pomognem.”. Zaista majstorski odrađena i priča i meč. Omega je otišao nakon meča i nije hteo Page-u da čestita pobedu. Kako će da bude fenomenalno kada konačno neko pukne. Uf, jedva čekam.

MJF je imao svoj squash meč, koji je bio ultra squash i trajao je samo sedam sekundi. Za sada se vidi da nemaju neki poseban plan sa njim. Naravno potencirao je to kako je diktator Jon uradio ilegalnu stvar i kako od sada treba da ga najavljuju kao “nekrunisanog šampiona AEW”. Znao sam da će tako nešto da urade. Sad šta će biti sa njim? Ko zna. Rekao je nešto u fazonu da su svi koji su iole uspešni u nekom društvu pa se možda i on pridruži nekome. Jedino ko mi trenutno pada na pamet je Inner Circle, ali nije mi MJF neko ko bi se tu dobro snašao (pre svega mislim na koncept IC). Baš sam zainteresovan šta će biti s njim u budućnosti, ovaj meč kao da se i nije desio realno.

Kada smo već kod Inner Circle-a imali smo Chris Jericho/Jake Hager vs. Private Party (Marq Quen and Isiah Kassidy). Pre meča smo videli Matt Hardy-ja kako leži i vrišti od nekog udarca u nogu. Jericho ga naravno ponižava i idemo dalje. Uf, nije ovo bilo toliko dobro moram priznati. Baš suvi prosek od meča, uglavnom zato što se ovde drastično videlo kako je Jericho već mator i ne može da prati mlađe zvezde ovakvog stila. Zabavan je bio prethodni meč jer ga je vadila no DQ fora, ali ovde to nije bio slučaj. Bio je jako spror, teško je ustajao, a najveća fora je što su normalno najveći akcenat bacili na njega. PP je bio klasično dobar, Hager je bio ništa posebno, ali krivo mi je kada vidim ovako nešto. Možda mu je samo bio takav dan (nisam na primer imao takav utisak kada sam gledao njegov meč protiv Orange-a, čak naprotiv), a možda i vreme čini svoje. Ako kojim slučajem zaista planiraju da im daju tag titule, mislim da je ovo bio jasan signal da to ne treba da rade. Još jednom kažem, nije meč bio loš, bio je samo prosečan, a glavna stvar koja ga je kočila bio je Jericho.

Imali smo i meč za NWA žensku titulu. Thunder Rosa vs. Ivellise. Nisam mnogo bio fan ovog meča iskren da bude. Opet još jedan prosečan meč, a malo više očekujem od Rosa-e. Probala je da ide svojom hard hitting rutom, ali ovde nije išlo. Ivellise je sve vreme usporavala tok meča i činilo mi se kao da se zaista plašila da joj se nešto ne desi. Ne verujem da je Rosa baš toliko zajebana za saradnju. Ne postoji drugi razlog zašto bi se tako ophodila. Uglavnom, bio je jako pristojan ženski meč na Dynamite-u što nisam mogao da kažem duže vreme i drago mi je zbog toga. Koliko god da mi je drago da gledam Rosa-u, posebno ovde kada brani NWA titulu i malo eksponira NWA za šire mase, očigledan je problem kada oni moraju da je dovode i nakon PPV-a. No nakon njene pobede, Diamante je napada, da bi Shida iskočila iz publike da je brani da joj vrati titulu. Najavljen je i tag meč za sledeću nedelju Rosa/Shida vs. Ivellise/Diamante. Kako je gledala Shida NWA titulu, ne bi me čudilo da uskoro imamo meč, ali ovoga puta za NWA titulu.

Što se promo-a tiče ove nedelje nije bilo mnogo čega. Pojavili su se Kingston ekipa, rekli da u njihovim redovima ne postoji svađa i da su oni bratsvo. Iznapucali nekoliko tipova iz publike i ponovo naglasili da Kingston nije nikada “validno” eliminisan. I za njih me interesuje šta će da rade, ali trenutno se vrte u nekom limbu. Kao što rekoh voleo bih da vidim da se Kingston više rva, a ne da je non stop za mikrofonom. Ne smeta mi ni najmanje, ali povremeno zazvuči kao da lupeta gluposti (negde je valjda rekao da nema nikad napisane promo-e pa je možda to razlog). Druga stvar najavljen je 6 man tag za sledeću nedelju Archer vs. Mox gde obojica treba da izaberu svoje partnere u meču. Arhcer (preciznije Jake) je pozvao Tazz-a i naravno izabrali su Cage/Starks kombinaciju. Mox onda izlazi, napadaju ga Starks/Cage, ali dolazi da ga brani Will Hobbs. Kakav debut leb te jebo. Prelepo. I onda je Mox toliko dobar promo izveo kao intro za Hobbs-a. Odavno nisam video da se neki debut ovako dobro odradio. Naravno treći lik je Allin, ako do sada već nije bilo očigledno. Na kraju imali smo Kip/Miro promo gde pričaju o momačkoj večeri. Poprilično nebitno.

I kao plot twist nad plot twist-ovima imali smo ladno death match između Best Friends-a i Santana/Ortiz. Ovo je bilo zaist neočekivao. Kako su se izubijali, čoveče. Nisam veliki fan gimmick mečeva niti ovakvih filmskih mečeva, kao što sam već nekoliko puta naveo, ali ovo je bilo zaista fenomenalno i brutalno. Izubijali su se za sve pare. Bacanje preko automobila, gađanje macolom, razbijanje stakla, udaranje palicama i šipkama, Orange koji ispada iz gepeka sa bokserom od lanca i napada. Ovaj meč je imao sve i držao je pažnju od prvog do poslednjeg trenutka. Na kraju su sva četvorica uspeli da se poseku na ovaj ili ovaj način. Kada je Trent uradio piledriver kroz dasku direktno na gepek Ortiz-u kao završnica ovog meča, mislio sam da ga je ubio. Neverovatno lep meč. Svaka čast, zaista. Još uvek sam pod utiskom.

FENOMENALNO: Page/Kazarian, BF vs. Santana and Ortiz

DOBRO: Mox/Archer promo, FTR vs. JE

OK: Rosa/Ivellise, IC vs. PP, MJF squash

LOŠE: Nije bilo

Baš sam uživao u ovoj večeri. Stvarno se lepo razvija AEW i mnogo mi je drago da živim u epohi gde mogu o ovome da pričam od prvog trenutka.

9/10

Be the first to comment on "AEW DYNAMITE 16/9/2020"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*