AEW: Dynamite (16/12/2020) recenzija

Sa malim zakašnjenjem donosimo i ovonedeljnu epizodu AEW Dynamite-a. Jako čudna epizoda moram priznati. Ni jedan meč nije bio nešto naročito dobar (iako su neki imali par lepih momenata). Rekao bih da je ovo bila jedna čisto filler epizoda. Ako ste ikada u životu gledali neki anime serijal znate o čemu pričam.

Hangman Page, John Silver and Alex Reynolds vs. Matt Hardy and Private Party (Marq Quen and Isiah Kassidy)

Simpatičan meč. Oba tima su imala jako lepu hemiju, svideo mi se sukob između PP i Hangman Page-a i sasvim korektnu priču su ispričali u ringu. Već sam spominjao prošle nedelje kako mislim da bi bio jako zanimljiv potez se Adam Page priključi Dark Order-u i stojim još uvek iza toga. Iako nismo imali ni jedan promo nakon ovog meča, Matt Hardy je uradio kill steal na kraju i javlja se mogućnost potencijalnog feud-a između PP i Hardy-ja.

5/10

Cody Rhodes vs. Angelico

Pohvalio sam Cawdy-jev meč pre dve nedelje jer smatram da je bio prilično inventivan, a ove nedelje to nije bio slučaj. Imam utisak da Cawdy na neki način spušta druge kečere na svoj nivo ili im makar ne dozvoljava da pokažu svoj puni potencijal. Znam šta Angelico može uradi (uzmite meč od prošle nedelje za primer), ali to nismo imali prilike ovde da vidimo. Sem toga, klasičan Cawdy meč. Ni loše, ni dobro.

5/10

Inner Circle (Chris Jericho, MJF, Santana, Ortiz, Sammy Guevara and Jake Hager) vs. Best Friends (Chuck Taylor and Trent), The Varsity Blondes (Brian Pillman Jr. and Griff Garrison) and Top Fligth (Darius Martin and Daunte Martin)

Svi mečevi sa preko šest učesnika su šizofrenija i ovaj je bio takav, ALI svidelo mi se što je svako imao makar nekoliko minuta da pokaže šta zna i ume. Uzmimo za primer Top Flight. Nisam imao pojma ko su momci, niti sam ih ikada gledao u ringu, ali iako su još „zeleni“ vidi se imaju mnogo potencijala. Lep posao radi Jericho sa promovisanjem mlađih rvača i svaka mu čast na tome. Sam meč je bio zabavan, iako ne nešto preterano dobar. Mnogo se lepo gradi priča između Jericho-a i MJF-a i jedva čekam da vidim kako će izvesti kulminaciju.

6/10

SCU (Frankie Kazarian and Christopher Daniels) vs. The Acclaimed (Anthony Bowens and Max Caster)

Nisam očekivao nešto ovako loše. Ako i izuzmemo činjenicu da je gimmick Acclaimed-a prevaziđen pre dvadeset godina, ovo nije ni po kojem standradu bio dobar meč. Prvi meč na Dynamite-u i nisu se pokazali kako treba. Mogu samo misliti kako bi meč izgledao da nisu imali ovako iskusne protivnike. Najavljen je meč između Bucks-a i njih za titulu sledeće nedelje i plašim se iskreno na šta bi to moglo da liči. Ubedljivo najlošiji meč ove večeri.

3/10

Serena Deeb and Big Swole vs. Ivelisse and Diamante

Tehnički dobar, ali ni najmanje zabavan meč. Za razliku od prethodnih nekoliko nedelja ovo je makar bio kasvetan meč. Klasična formula, heel-ovi su izolovali Swole, hot tag Deeb, ona odradi nekoliko poteza i kraj meča. Školski primer tag meča. Ne znam da li ovaj meč vodi nekom novom potencijalnom feud-u, ali voleo bih da vidim neku odbranu ženske NWA titulu u dosledno vreme.

5/10

Promo time:

Nakon Cawdy/Angelico meča, usledile su nove pretnje team Taz-a. Ponovo se pojavio Sting, ponovo spasio situaciju. Lagano grade ovu priču između Taz-a i Sting-a i mnogo mi se sviđa. Sting je namignuo Darby-ju. Verovatno ćemo u narednih nekoliko nedelja da saznamo sve detalje njihove „saradnje“.

Eddie Kingston je imao jedan simpatičan promo. Prozivao je svoje „neprijatelje“. Usledio je brawl između njega, Butcher i Blade-a protiv PAC, Lance Archer, Rey Fenix i Penta El Zero M-a. Jako loše izveden brawl, ali mi se sviđa kako priča napreduje. Čak smo i videli kratak sukob između Archer-a i PAC-a oko toga ko će da udari Kingston-a. Naježio sam se koliko bi to mogao da bude dobar meč.

Što se žena tiče feud između Thunder Rosa-e i Britt Baker se nastavlja. Rosa je govorila o tome kako ona ipak pripada AEW-u i usledio je napad Britt Baker. Nadam se da će taj meč da sačuvaju za neku specijalnu epizodu. Zamislite da je ovaj meč za titulu. Uf.

Ostatak je bio uglavnom nebitan. FTR se žalio kako ih nema na card-u i kako imaju na radaru Jurassic. Dustin je izazvao Evil Uno-a na meč, sledeće nedelje. Top Flight je uradio isto Jericho/MJF. Miro je najavio neku vrstu proslave sledeće nedelje, a Best Friends kako će da budu tamo (ne znam od kad se to radi u kečerskim vodama).

AEW World Title Eliminator No Disqualification Match: Kenny Omega (c) vs. Joey Janela

Dolazimo na kraju do main event-a. Uf brate slatki, kako ovo da komentarišem. Hm. Pa nije bio meč, to je prva stvar. Nije bio klasičan meč da napomenem. Druga stvar, sve je bilo nekako apstraktno. Obrazložiću. Znamo kakvo je mesto Janela-i na card-u. Čovek ima neku polu jobber-sku poziciji i uglavnom se pojavljuje na Dark-u. Šta je Kenny uradio? Pa, maltene su komentarisali ceo meč, dok je meč trajao. Don se vreto oko ringa i pričao šta Kenny radi i povremeno davao mikrofon Kenny-ju da kaže reč, dve. I šta mislim o tome? Mislim da je bio fenomenalno. Nešto što nikad nisam video i fenomenalan heel pristup. Iskren da budem dao bih mu i veću ocenu, ali još jednom nije bio meč u klasičnom smislu te reči. Nakon kraja, PAC izlazi sa Lucha Bros i najavljuje da sledeće nedelje gledamo Rey Fenix/Kenny Omega (jer Rey nije izgubio u turniru ako se sećate).

7/10

Ukupni utisak:

Kvalitet rvanja nije bio dobar, čak naprotiv, ali ova epizoda je odlično odradila posao filler epizode. Potencijalni feud-ovi deluju savršeno i epizoda je bila sve u svemu jako zabavna. Tek ludilo sledi, imamo čak tri specijalne epizode nedelju za nedelju. Svašta dobro očekujem.

7/10

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (16/12/2020) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*