AEW Dynamite #138 – 3 Year Anniversary Recenzija

Šta nam je specijalna epizoda za 3 godine postojanja našeg omiljenog AEW show-a ponudila? Ko su finalisti Owen Hart kupa? Šta to Hangman zna o Punku, a on to vješto skriva? NJPW zvijezde iznenadno prekinule meč za titulu!? Sve to i još po nešto saznajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Wardlow vs Shawn Spears (3.0⭐)

Wardlow je superstar i to u punom smislu te riječi. Naravno, veliki dio zasluga ide MJF-u, jer za gradnju babyface superstara treba vam neko poput MJF-a na spram njega da bi to uopšte bilo moguće, naravno ukoliko to želite napraviti kako spada. Tribute na HBK-ov ref outfit od strane MJF-a me zasmijao.

Meč je bio sve što se moglo i očekivati, korištenje stipulacije u njenom punom potencijalu, a obzirom da je MJF tu nije bilo sumnje da će taj dio posla biti odrađen kako treba. Raskidanje lisica, jako cool segment, iako bi bilo još žešće da su išli sa full Superman referencom i da je to odradio sa jako malo uloženog napora. Iskreno se nadam da je posljednji security guard preživo ono bacanje na kavez. Vrhunski vizual sa Wardlowom na vrhu kaveza, najbolji feud i buildup za predstojeći PPV i jedva čekam kuminaciju na DoN.

JAS segment

Hahaha, ne znam… meni je ovo super. Toliko namjerno shitty da je zapravo dobro. Ismijavanje sports entertaimenta bez nekog vidljivog filtera, makar za ljude koji ovo gledaju sa malo šireg spektra i mislim da je priča protiv Eddie i BCC-a savršen sukob različitih svjetonazora.

Hangman vs Punk promo battle

Hangman zna nešto što mi, u kayfabe, ne znamo, a to je da Punk zapravo nije onakav kakvim se predstavlja. Postavljena je dobra platforma za Punkov turn, iako djeluje da Punk nije ispoštovao ovu priču tokom promoa uradio je upravo ono što bi takav čovjek učinio, pravio se lud i govorio da ne zna o čemu priča, te igrao mind games sa čovjekom koji ga želi raskrinkati i svalio krivicu na njega. Ovaj zadnji Hangmanov line me je, moram priznati, naježio i iako se taj koncept ace-a teško implementira na zapadnjačkoj kompaniji, on je za mene to. Punk je rekao istinu sa tvrdnjom da je, indirektno, on zaslužan za otvaranje opcija van WWE iako je malo pokvario završetak sa ovim myself/yourself lapsusom ali hej… live TV, dešava se. Sve je ovo u rukavicama, nagađanje i moje viđenje stvari, iako mislim da se moglo malo bolje odraditi, ali pustiću da se stvari odviju do kraja pa da donesem zaklučak je li bilo mlako ili je samo nije odrađeno na prvu loptu.

Mox & Eddie vs Private Party (2.75⭐)

Tikepa game kod Eddie sve bolji iz show-a u show. Jedan klasični brawl sve do solo sekvence Moxa kada pokazuje svoje submission specijalke ispraćene sa par suplexa. Private Party, još jedna highflying ekipa koja nije dobila priliku da to pokaže, jer Mox i Eddie nisu bili raspoloženi za njihov flippy BS. Sasjekli su to u korijenu i završili meč inside out lariatom, giljotinom i na kraju Paradigm Shiftom. Brawl nakon meča dao nam je uvid šta nas očekuje na PPV-u i vjerujem da će biti zabavnije nego očekujemo.

FTR vs Roppongi Vice (3.0⭐)

Da nije bilo upada UE, mislim da bi imali meč u 4⭐ reonu, ali vjerovatno je upad svlužio svrsi ako sagledamo stvari iz šire perspektive. Čini se kako dobijamo prvi potvrđen meč za Forbidden Door i što je najbolje, ovo je samo početak, a već je prilično big deal.

Hardys Promo

Malo mi je bilo smiješno kad je Matt istakao sličnosti koje Bucksi i oni imaju i osvrnuo se na to da ne puše, ne piju i ne koriste droge, a Jeff stoji pored njega. Ironija. Generalno dobar promo i ovo ‘ne mozeš pobjediti svoje heroje’ je dobar način za zaključiti build up. Biće zabavno na DoN.

Swerve vs Jungleboy vs Starks (3.75⭐)

Jako interesantno i zabavno. Brz tempo, par nekonvencionalni spotova i dosta uzbuđenja. Apsolutno fanboy-am kada god je Ricky na TV-u. Onaj vertikalni suplex sa zadrškom i plesom te cowboy-sko hodanje po konopcu tokom egzekucije old schoola je bilo jako zabavno i preview zašto ga žene toliko vole. Poisonrana kontriranje sa top ropea od strane Stricklanda definitivno highlight meča. Sjajan atleta i zalužena pobjeda, njemu je i najviše trebala od svih učesnika.

Čini mi se da se Keith vraća u forumu kada je u pitanju izgled i to je jako lijepo za vidjeti, primarno iz zdravstvenoh razloga pa sve ostalo. Cool spot sa sukobom big brother figura sve trojice učesnika prethodnog meča. I da… ludo je da ovoliki čovjek ima ovakvu agilnost i izvodi highflying poteze bez po’ muke.

Dan Lambert, Thunder Rosa promo

Dobijamo novi dizajn TNT pojasa na Rampage-u. Vođen dosadašnjim iskustvom promjena izgleda titula u AEW vjerujem da i ovaj neće razočarati.

Znamo da se Rosa pomalo muči sa promoima, ali ovaj je bio sasvim pristojan iako su prilično zeznuli na kraju sa preranim puštanjem muzike, pa je pričala preko iste. Sviđa mi se novi look sa šeširima, JR-ov uticaj na žensku svlačionicu (gdje vjerovatno i visi 80% vremena) je očigledan.

Britt Baker vs Toni Storm (1.75⭐)

Jasno mi je sve, da je zvijezda, da je vole, da je dobar promo, da ima izgled, ali žena je sve gora i gora u ringu. Očekuješ da će vremenom taj segment popraviti, ali ne upravo suprotno. Učinila je da Toni izgleda prilično loše i hemija između njih dvije jednostavno nije postojala. Odluka da ide over je ‘šlag na tortu’ svega prethodnog što sam napisao i zaista ovo je za mene overpush i pogrešna odluka. Njoj apsolutno nije potrebno finale kupa, dok bi za Toni značilo jako puno da se nađe na PPV-u i dobije najveću zvijezdu divizije. Završnica toliko puta viđena nastavlja mizeriju, ali makar je Jamie bila tu pa sam nekako izdržao sve ovo.

Somoa Joe vs KOR (4.0⭐)

MOTN očekivano. MMA/kickboxing otvaranje i onda prelazak u tehničku sekvencu. Ne znam tačno kako to da definišem i objasnim, ali KOR ima nešto u sebi gdje prosto vidiš da čovjek razumije i shvata wrestling, možda bi to definisao sa terminom wrestling IQ iako je više izaženo kroz osjećaj i instiktne reakcije. Pomalo sporiji pacing ali je pasalo uz priču. Jako mi se dopala striking razmjena i props za KOR-a kako izvuče ovaj Moxley comback sa zadnjeg konopca i transformiše u lariat. Joe, u MMA stilu, uzima meč gušenjem. Cole vs Joe je, po meni, vrhunski meč u najavi ako dobiju nekih 15-ak minuta. Malo se brinem za Joe zdravlje pošto vidim da se malo muči sa cardiom

Ukupan dojam 6.5⭐

Da se radilo o običnoj epizodi rekao bih da je show bio jako dobar, ali pošto je ovo specijalna epizoda za tri godine postojanja Dynamite, onda ću reći da je pomalo podbacilo. Svakako preporuka za pogledati Wardlow priču, triple threat i main event, ostalo je stvar vaše volje i raspoloženja.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #138 – 3 Year Anniversary Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*