AEW Dynamite #133 (20/04/2022) Recenzija

Šta je Khanovo veliko obavještenje koje je uzdrmalo prowrestling industriju, ko se kvalifikovao za Owen Hart turnire i koga su zatvorili u mrtvački sanduk na kraju show-a saznajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite.

CM Punk vs Dustin Rhodes (3.75⭐)

Većina Punkovih mečeva imaju dobar storytelling, tako da ni ovaj nije razočarao po tom pitanju. Fokus je bio na nozi nakon Dustinovog bumpa van ringa, dok je za Punka to bila lijeva ruka nakon zakucavanja u ring post. Ispratili su tu priču tokom čitavog meča pa je i kraj bio u skladu sa prethodnim dešavanjima. Punk, u nemogućnosti da pogodi GTS zbog povrede ruke, uspjeva odnijeti pobjedu dubokim rana pinom.

Face-off nakon meča dao nam je odgovor na pitanje šta je sljedeće za Punka i mislim da je ovo prava odluka. Kao fan obojice učesnika ovog feuda moram priznati da za mene nema lošeg ishoda tako da ću jako uživati u njihovm build up-u do Double or Nothinga.

Wardlow segment (4.0⭐)

Jednostavno ne promašuju sa Wardlow-im bookingom. Jako dobar segment gdje je predstavljen kao zvijer koju je jako teško kontrolisati pa je stalno moraš držati u lancima. Sasvim prirodan put obzirom koliko je tijela razbacao na prethodnim Dynamite pojavljivanjima. Mega star i AEW je na dobrom putu da napravi jedno veliko ime američkog wrestlinga.

BCC vs Brock Anderson, Lee Moriarty and Dante Martin (3.25⭐)

Yuta dobio novi vizuelni identitet koji je inspirisan njegovim putem do BCC, što mi je supercool i jednostavno mnogo draže kada postoji simbolika i priča iza svega. Pokazao je da uticaj BCC mastera već ima uticaj na njegovo hrvanje, jer je bio dosta agresivniji i oštriji nego inače. Moriarity je, čini mi se, sljedeći pick za BCC članstvo, s’ tim da bi njegog završni ispit trebao biti Danielson.

Završni spot kada članovi BCC u isto vrijeme razbijaju svoje protivnike gaženjima, laktovima i šakama mi je zaista vrhunac meča čime su i završili isti. Dali su priliku i Brocku da pokaže šta zna i zaista se vidi ko mu je otac i čije hrvanje je najviše imalo uticaja na njegov sadašnji rad. Sve u svemu solidan meč i nastavak pustolovina najboljeg stable-a u AEW.

Undisputed Elite segment (3.0⭐)

Trenutno najveći gubitnici, ali nekako se ne čini kao loša stvar već kao dio njihove priče i razvoja kao grupe. Bucksi su baš smoreni zbog neuspjeha i čini se kao da im fali Omega. Nisu baš oduševljeni kako se stvari odvijaju sa trenutnom grupom, tako da su dali neki mali sneak peak potencijalnog raskida i odvajanja od Cole-a kada se Kenny vrati.

Khanovo obavještenje (5.0⭐)

Bilo je spekulacijam, nagađanja, maštanja o ovome čak i prije postojanja AEW-u sa WWE-om u ovoj ulozi i konačno je tu. AEW i NJPW najvaljuju zajednički PPV naziva Forbidden Door koji će de održati u šestom mjesecu ove godine. Dopalo mi se što su Cole i White iznijeli segment, jer Khan nije baš neka on-screen persona. Uzbuđenje za PPV je veliko i vjerujem da ovo neće biti prvi i zadnji event ovog tipa.

Wardlow vs Butcher (2.5⭐)

Nešto duži meč od uobičajnih Wardlow squash-ova koji je naravno kulminirao powerbomb simfonijom. Ulazak Wardlow-a bez muzike i u lisicama, što su naredbe MJF-a obzirom da po ugovoru ima kontrolu nad njegovim bookingom na show-u, su sjajan vizual i buildup za njihov meč. Jako jednostavan pristup, ali izuzetno efikasan, jer vas prosto tjera da jedva čekate trenutak kada će Wardlow staviti svoje ruke na MJF.

Jungle Boy vs KOR (3.0⭐)

Nešto nije kliknulo ovdje. KOR je bio prilično nekonzistentan sa svojim sellingom, a dokaz tome je spot sa suplexom kad ga je samo transformisao u armbar bez da selluje impact. Tempo je bio dobar, ali to svkakako očekujes u JB mečevima. Reillyu je trebala ova pobjeda nakon prilično slabog momentuma i poraza od tag prvaka.

Hook vs Anthony Henry (N/A)

HOOK squash, ništa vrijedno isticanja, ali zanimljivo da dobijamo HOOK vs Danhausen nakon mnogobrojnih pokušaja od strane Danhausena da curse-uje zgodnog đavola. Možda je ovo put ka njihovom tag team run-u.

Sammy segment (2.0⭐)

Dynamite Dad Dan Lambert je najveći face na show-u. Makar su toliko svijesni da pokazu heel ponašanje, pa su nas spasili Brandi & Cody 2.0 run-a. Page opet izdominirao sa promom i dalje maštam o njegom TNT reignu.

HoB videopaket (3.5⭐)

Pored poruka upućenih Fuego-u, nadam se da govore i o Julia-i i da konačno dobijamo njen turn. Kao i uvijek sjajan videopaket od ovog stable, imaju jedan od najboljih vizuzelnih identiteta na show-u samo im fali jedan veliki feud što će vjerovatno biti u nastavku njihove izgradnje.

Britt Baker vs. Danielle Kamela (2.0⭐)

Meh, Britt Baker meč. Nije ni poenta da bude neki klasik, ali svejedno izrazito dosadno i skippable trenutak show-a. Post match segment je bio ok i nadam se da ce se početi kuhati stvari između nje i Jamie.

Darby Allin vs Andrade El Idolo (3.25⭐)

Obzirom da sam imao visoka očekivanja moram priznati da je ovo bio podbačaj, bar za mene. Mess od meča, ali dalo bi se diskutovati da li naginje na pozitivnu konotaciju tog izraza ili negativnu ili je pak negdje između (vjerovatno i najispravniji opis). Sting sekvenca je bila jako cool i vitalni djed je ponovo poletio sa balkona. Nekako, Andrade mi je baš u neobranom grožđu. Ne sjećam se da je dobio važniji feud, a tako je talentovan u ringu i prilično voljen od strane fanova. Nadam se da ga očekuje nešto bolji booking u narednom periodu.

Ukupan dojam (6.5/10⭐)

Nešto lošija epizoda u odnosu na nekoliko prošlih koje su nam servirali. Možda su nas i razmazili sa PPV-like mečevima pa je manjak istih uticao da steknem dojam kao da je prosječna epizoda. Khanovo obavještenje je dovoljno velika atrakcija da zaboravite na sve ostalo tako da je hajpanje istog bilo sasvim opravdano. Počeli smo, uveliko, mašatati i potencijalnim mečevima na crossover PPV tako da ukoliko imaš svog favorita napiši nam to na ovoj temi.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #133 (20/04/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*