AEW Dynamite #129 (23/03/2022) Recenzija

Adam Cole sa titulom, Moxley otkriva ime njihovog stable-a, nova dešavanja u MJF-Wardlow feudu, Jeff-ov luđački spot i kako je prošao susret starih rivala iz ROH-a sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj receniziji AEW Dynamite!

CM Punk vs Dax Harwood (4.5⭐)

Ako ste fan old-school wrestlinga isprepletenog sjajnim storytellingom i vidljivim uticajem Bret Harta na oba takmičara, ovo je meč za vas. Harwood se sjajno snašao kao singles takmičar i nisam primjetio uočljivu razliku između njega i Punka, čak šta više, bili su prilično izjednačeni. Sharpshooter je još jedan tease za eventualno Bretovo pojavljivanje na TV-u, a i lijep dodir meču znajući koliko Dax i Punk poštuju vlasnika ovog poteza. FTR nije želio varati, iako je imao priliku, i čini se da su na putu ka full face turnu.

8-man tag team meč (3.75⭐)

Pozitivan haos, ono što se i očkivalo od ovog meča. Jeff radi Jeff stvari sa ladder spotom uz odličan call od strane JR da je Hardy iznad merdevina, ali i ne iznad opasnosti. Ovo je Jeff kojeg svi volimo i drago mi je vidjeti da ga AEW koristi na pravi način. Obzirom da je meč bio no-DQ, Adradeovo mješanje u isti je bila sasvim smislena odluka. Sting i Isiah nisu uspjeli da odrade Gin & Juice kontriranje spot, ali ništa ne zamjeram Stingu, jer je pokupio dovoljno kredita samo gledajući ovaj run u AEW sa 63 godine na leđima, a kamoli generalno gledano.

FTR promo (3.75⭐)

Opet u duhu stare škole i potvrda da idu ka face karakterima. Dax odličan na mic-u, kao i uvijek, i radujem se što su našli svoj fazon i što dobijaju poštovanje koje zaslužuju.

Blackpool Combact Club vs The Varsity Blonds (3.25⭐)

Kako Regal reče savršeno izbalansirane komponente brawlinga i wrestlinga u ovoj ekipi. Jako zabavan tim za gledati kako u ringu tako i na mikrofonu. Julia na stepenicama u svojoj emo fazi usljed uticaja Malakai mista na nju je još jedan u nizu long-term storytellinga koji AEW radi odlično do mjere da jedva čekam njen turn. Podsjećam, ova djevojka je do prije nekoliko mjeseci bila samo cheerleadersica osrednje ekipe u krcatoj tag diviziji. Promo nakon meča izvrstan. Ime mi se jako dopada kao i načela iznesena od strane Moxa. Super involviran u ovu priču.

MJF promo (4.75⭐)

Majstor. Ovaj čovjek može postati nova mainstream zvijezda wrestlinga, bez i malo pretjerivanja. Drago mi je što nastavljaju sa pričom da je Wardlow samo MJF-ov plaćenik i da uopšte nema AEW ugovor. MJF se koristi Johnny Ace oružejem i odlučuje da će plaćati Wardlowa da sjedi kući i ne pojavljuje se u AEW sve dok i zadnji njegov fan zaboravi da je uopšte postojao. Rivalitet koji se gradi godinama i kulminacija istog će biti must see. Max u banger feud-ovima jedan iza drugog.

Wheeler Yuta segment (3.5⭐)

Čini se kako je gotovo sa Yutom i Best Friends ekipom i da Yuta ne želi biti najbolji prijatelj već najbolji pro wrestler, koliko god je to moguće biti. Pogađate ko mu to može ponuditi. Animozitet između njega i Trenta je na vrhuncu, iako se nikad nisu mirisali. Vjerovatno nas čeka neki njihov meč kao zvaničan oproštaj Yute i prelazak u BCC.

Adam Cole vs Jay Lethal (3.75⭐)

Količina talenta u ringu garantovala u najmanju ruku dobar meč što su i isporučili. Stalno se potencirala ROH prošlost Jay i čini se da bi mogao biti jedan od ključnih likova na novom i poboljšanom ROH-u pod budnim okom TK-a. Rekao bih najbolji Lethalov meč od dolaska, za šta je Cole prilično zaslužan. Distrakcija od strane reDRagon pomaže Cole-u da pogodi low blow i odnese pobjedu.

Nakon meča dobar heel promo Adama ističući svoje aspiracije ka tituli sve dok ga Hangman nije prekinuo i isprašio ekipu sa kajišom. Klasičan beatdown nad Hangmanom kome u pomoć pristižu tag team prvaci. U svoj toj gužvi Cole krade titulu i odnosi je sa sobom. Nekako mi ne leži ovaj feud nikako. Nešto mi nedostaje, ali nisam siguran šta tačno. Moguće da mi Cole izgleda daleko ispod Hangmana po svim parametirma, pa mi se čini da nema nikakvu šansu oduzeti mu titulu osim ovako, krađom. U skladu s’ tim, vjerovatno dobra odluka za ovaj segment.

Sammy i Tay segment (1.5⭐)

Krindž, omalovažavanje titule, heel potezi face likova i sveukupno jedan od najlošijih segmenata u AEW. Dan Lambert je malo spasio stvari sa objašnjenjem zašto Orange Cassidy drži ruke u džepovima i Luchawhoreus name drop. Sammy mi sve više pada u očima i ovo uparivanje sa Tay na TV-u mu neće donijeti ništa dobro. Postali su Cody i Bradi 2 što nikako nije dobro za njih u ovoj fazi karijere, go away heat može biti koban.

Swerve-Ricky videopaket (3.75⭐)

Jedno od boljih rivalstava i feudova na Rampageu, pogotovo što su mi svi uključeni u isti izuzetno dragi. Starks je odličan promo kao i Swerve i sjajno idu uz svoje “big brother” figure u vidu Hobbsa i Lee-a. Nadam se nekom tag meču na nekoj special epizodi, jer ovo zaslužuje dosta očiju na sebi.

Leyla Hirsch vs Red Velver (2.25⭐)

Najlošiji meč na cardu, prilično dosadno iako je finiš odrađen u skladu sa Leylinim novim karakterom i attitude change-om. Kris je izgledala dobro i nadam se da je došlo njeno vrijeme i put ka nekim većim stvarima koje zaslužuje.

Jade Cargill promo (3.0⭐)

Jade priprema proslavu nakon što njen streak postane 30-0 na sljedećoj epizodi. Bila je jako prirodna tokom promoa što je vrlo dobar napredak u odnosu na neke prethodne. Nešto mi miriše da će joj taj party biti pokvaren, jer se nadam još jednom debiju za njen 30 meč u nizu (khm Toni Storm khm).

Thunder Rosa segment (1.5⭐)

Čovječe, kako su ovo zeznuli… učinili su Rosu glupim faceom koji ne zna pričati. Nyla je uvijek nekako u title slici, što je vjerovatno uzrok izuzetno tankog rostera u ženskoj diviziji. Ne znam, po meni velika greška da se prvo pojavljivanje kao champ uradi ovako nešto. Trebala je imati ultra babyface promo u Hangmanovom stilu, jer je to zaista zaslužila. Ovo su s***ali totalno i dokaz tome je što nisu ni objavili cijeli segment na društvenim mrežama.

JAS vs Dark Order (3.25⭐)

Jericho je, otkako se malo stesao, vratio malo ozbiljniji nivo hrvanja i atleticizma što mi se jako dopalo. Garcia pod njegovim krilom već izgleda kao veća zvijezda i zaista mislim da će mu dati taj završni dodir koji mu je potreban u putu ka vrhu. Nije pomoglo što je backstory za sam meč skoro nepostojeći tako da je uzbuđenje za isti bilo minimalno. Klasičan John Silver Rampage i rušenje svega oko sebe. Mislim da su Alex i on jako podcjenjeni i da ne dobijaju dovoljno kredita za svoje performanse u ringu. Očekivao sam konfrontaciju Eddie-a, Santane i Ortiza, ali su odlučili da malo sačekaju s tim. Garcia odnosi pobjedu modifikovanom verzijom sharpshootera.

Ukupan dojam (7/10⭐)

Show od dva poluvremena. Prvo koje je bilo izuzetno dobro i kvalitetno i drugo koje je bilo jedno od lošijih Dynamite izadanja u historiji kompanije. Tako da sve u svemu pomješani utisci, ali definitivno vrijedi pogledati prvu polovicu show-a.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #129 (23/03/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*