AEW Dynamite #128 (16/03/2022) St. Patrick’s Day Slam Recenzija

Kako su protekla dva title meča, da li se Jericho ponovo uspješno reinventirao, pro-wrestleri ili sports entertaineri, te kako je izgledao in-ring debi Hardy Boyz-a sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite!

Hangman Page, Jungleboy & Luchasaurus vs Adam Cole& reDRagon (3.75⭐)

Jako zabavan opener koji je mirisao na spot fest u najavi, međutim uspjeli su da malo odlutaju od očekivanog, ponajviše, zahvaljujuci reDRagon-u. Već se iskristalisao karakterističan moveset za svakog hrvača u ovom meču, što nije nužno loša stvar, čak šta više, čini ih prepoznatljivim do mjere da su se neke kombinacije počele vezati za ime hrvača koji ih izvodi. Otvaranje meča protiče u izrazito brzom tempu sa Jungleboy-om i Cole-om u glavnim ulogama.

Triple moonsault spot je za mene bio highlight meča, iako je Jack-ov double doomsday također izmamio uzdahe užarene publike u San Antonio-u. Hangmanov hot tag pokazuje da je u apsolutnom peak-u kada je fizička spremnost u pitanju, zaista nevjerovatan cardio i stabilnost prilikom egzekucije poteza. Da je njihov tag team staž daleko najduži od svih prisutnih reDRagon bestidno pokazuje jako dobrim izolacijama protivnika unutar svog ugla. Pomalo isforsiran završetak koji, imate utisak, dolazi niotkud je malo pokvario ukupan dojam cijele predstave.

Keith Lee, Ricky Starks & Hobbs intervju segment (3.0⭐)

Isticati se svojim promo-om u kompaniji koja je krcata vrhunskim talkerima nije jednostavno i lako dostignuće. Iz tog razloga moram odati priznanje Ricky-u koji je apsolutno zlato na mic-u što je pokazao i u ovom promou. Obzirom na njihovu historiju prije AEW, djeluje logično da je Starks prvi važniji feud za Keitha.

Kris Statlander vinjeta (5.0⭐)

Ma konačno! Čini se kako Kris totalno odustaje od alien gimmick-a, što uporedo miriše i na heel turn. Mislim da joj je goofy character bio samo prepreka ka velikim stvarima za koje je apsolutno predodređena. Jako me raduje ovo i nije tajna da mi je jedna od omiljenih hrvačica, ne samo u AEW već uopšteno, tako da sam prilično uzbuđen da vidim kako će izgledati ovaj run i kakve plodove će iznjedriti. 

Bryan Danielson & Jon Moxley vs Wheeler Yuta & Chuck Taylor (3.5⭐)

Regal na komentatorskoj poziciji je melem za uši. Ističe da je njihov osnovni cilj izgraditi pro wrestlere u AEW, priča koja je sušta suprotnost od onoga što ćemo vidjeti u nastavku epizode. Jako stiff meč uz prisutnost visokog nivoa submission specijalki od strane mega powers-a koji su odlučili da pokažu svom potencijalnom učeniku šta može imati u svom arsenalu ukoliko im se pridruži. Interakcija između Moxa i Aubrey kada je bukvalno moli za još par odbrojavanja u uglu, dok divljački udara Chucky-a, me je moram priznati nasmijala.

JR-ova konstatacija da nije vidio tim koji bolje balansira hrvanje i brawling još od Arn-a i Tully-a, vjerujem, predstavljala izuzetnu čast i ponos za Mox-a i Bryan-a. Yuta uspjeva da poveže nekoliko jako dobrih poteza i okreće publiku na svoju stranu koja je glasno navijala nakon uspješnog kickout-a iz Bryanovog shoulder capture pin suplexa. Pokazao je da uživa u svakoj sekundi ovog meča potičući Bryana da kickovi budi što snažniji. Nakon stomp & choke kombinacije Yuta ipak prima pin.

Yuta segment nakon meča (4.0⭐)

Iako je krenuo u backstage sa Best Friends ekipom, Yuta se ipak vraća u ring kao da želi reći da je zapravo ovo okruženje u kom’ želi napredovati. Regalov šamar je čini se zaštitni znak ovog stable-a i način inicijacije novih članova što mi se jako dopada. Sam dojam oko ove priče odiše tim nekim ‘big feel to it’ efektom, što je i očekivano obzirom na imena koja se nalaze u istom.

FTR & Bucks intervju segment (3.5⭐)

Nick sa St. Patrick inspirisanim outfitom, kao da su ga skinuli sa logo-a Boston Celtics-a. Bucksi rade Bret Hart referencu kazavši da im neće pomoći i da angažuju menadžera koji je ‘the best there is…’ i dalje će biti inferiorni u odnosu na njih. Čini se kako FTR ide na full face turn pogotovo ako se Bret zapravo pojavi na Dynamite-u kao njihov menadžer.

JAS segment (4.75⭐)

I tako… ponovo je uspio uspješno da se reinventira po ko zna koji put u svojoj blistavoj karijeri. Jericho sa Tanahashi hair game-om je vjerovatno najbolji look godinama unazad. Za mene, vrhunski segment, ali to se očekuje od wrestling maga kakav Chris zaista jeste. Iskoristio je termin sports entertainer (za koji vjerovali ili ne ima dobijen trademark na sudu) i samu negativnu konotaciju sa kojom se isti povezuje i spakovao to u storyline, te kreirao jako dobar heel heat obzirom na činjenicu da AEW, kao i njegovi simpatizeri, ne žele povezivati kompaniju sa ovim pojmom. Naziva sve ostale članove rostera običnim pro wrestlerima, dok svoju grupu smatra levelom iznad i vrhunskim sports entertainerima.

Najveća ironija u svemu ovome jeste to što je Daniel Garcia, čovjek koji je daleko od bilo kakve veze sa tim pojmom i zapravo čistokrvni pro wrestler, ubačen u ovakav stable, ali čini se kako bi se mogao napraviti jako zanimljiv angle sa Bryan i Mox stable-om i njegovim prelaskom u isti, kao i stvoriti heel heat upravo iz razloga što se smatra onim što je mrzio. Imena 2.0 ekipe su promjenjena u njihova prava imena, jer je to jedno od pravila grupacije, da svi unutar iste imaju stvarna imena. Kevin Owens je dobio shoutout tokom 2.0 backstory-a što je prilično cool momenat. Jake, koji je dobio nadimak hand of a king (GoT referenca) konstatuje smisao njihovog postojanja, a to je premlaćivanje pro wrestlera i svakoga ko se povezuje sa tim terminom. Jako zanimljiv put kojim su krenuli i mislim da će ovo biti još jedno remek djelo pod prstima Y2J-a.

Serena Deeb vinjeta (3.0⭐)

Žena koja je chantove ‘fight forever’ previše bukvalno shvatila, pa i dalje nastavlja feud sa Shidom. Ne mogu reći da sam uzbuđen zbog ovoga, jer smo vidjeli već čini mi se 4 njihova meča, tako da… zaista ne znam koliko ima smisla nastavljati sa istim. Shvatam da želi zatvoriti krug, jer je Serena u kayfabe-u povrijedila koljeno od Hikaru, pa ova traži osvetu, ali postaje pomalo monotono.

Wardlow vs Scorpio Sky TNT championship meč (2.0⭐)

Odlučili su se za preočitu i rekao bih najnezanimljiviju rutu, iako sam se nadao iznenađenju. Distrakcija od strane Spears-a i MJF-a, dok je Scorpio Sky izgledao jako loše i bio bukvalno squashan do pojave ove dvojice. Tease za Wardlow-o powerbomb-anje MJF je jedino vrijedno isticanja.

Jade promo (2.25⭐)

Klasičan Jade promo sa Markom, iako ovaj put pričamo o sretnom broju 30 koji će stajati pored njenog imena u kategoriji koja označava broj pobjeda. Ok mi je ovaj njen reign sa ovom razvojnom titulom, ali ne bih imao ništa protiv da se neka debitantica okiti sa istom, pogotovo ako pričamo o Atheni (Ember Moon).

Hardy Boys vs Private Party (3.25⭐)

Lijepo je vidjeti Jeff-a u AEW, nekako čovjek ima tu auru oko sebe sa kojom se lako povezati i donosi veliku dozu nostalgije za mnoge gledaoce. Facepaint se vratio što je još jedna spona koja veže njega, Darbya i Stinga. Naročito mi je drago što se ne primjeti na njemu da je značajno izgubio korak u ringu, što je zaista impresivno poznavajući kakve je sve spotove odradio u dosadašnjoj karijeri. Jako zabavan meč, sa nekoliko jako dobrih spotova i prilično dobrim paceingom. Pametno su gradili Jeffov hot tag čemu je glasno skandiranje i traženje Jeff-a od strane publike direktan svjedok.

Vjerovatno je mnogima dosadio, ali meni još nikad… uvijek mi je zabavno vidjeti Swanton bomb u njegovoj izvedbi. Konfrotacija nakon meča i potencijalni 4 vs 4 meč mi se čini kao jedini smislen put kojim su i mogli krenuti. Allin je dobio jako glasan pop (rekao bih glasniji i od onog za Hardyse) što je jako impresivno obzirom na imena sa kojima se našao u ringu. Toliko o tome da je teško izgraditi nove zvijezde. Darby vs Jeff je dream meč, ali vjerujem da neće žuriti sa tim.

Thunder Rosa vs Britt Baker AEW women’s world championship meč (3.5⭐)

Rekao bih bolji meč od onog sa PPV-a, međutim imao je sličan problem kao i prošli, na trenutke sporo, dosadno i sloppy na što ste se pretplatili kad’ god je Baker u ringu. No, kada to stavimo po strani, mora se odati priznanje djevojkama za nivo brutalnosti koje su bile spremene isporučiti. Pokušale su dati neki omaž na unsanctioned meč koji su imale, dopali su mi se spotovi sa stolicama, kao i sa pribadačama. Aubrey koja broji pin udarajući po rasutim pribadačama, kao da želi biti dio tog divljačkog pokreta, mi je jedan od dražih momenata u meču. Publika je bila sjajna i kad pogledam sa ove tačke gledišta možda je bila ispravna odluka sačekati ovaj Dynamite za zvanično krunisanje Rose kao nove prvakinje.

Ukupan dojam (7.5/10⭐)

Znatno više hrvanja na ovoj epizodi koje nije bilo PPV kalibra, ali sasvim dovoljne kvalitete da vas zabavi. Jedini uočljiviji podbačaj je TNT meč iako, u široj slici, i on je imao smisla, jer nam je dao početak MJF vs Wardlow buildup-a za Double or Nothing. Jericho je opet izdominirao sa svojim promom i učinio praćenje njegovih segmenta must see, ponovo. Sve u svemu jako dobra epizoda.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #128 (16/03/2022) St. Patrick’s Day Slam Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*