AEW Dynamite #127 (09/03/2022) Recenzija

Čak tri meča za titule, nekoliko izenanđujućih turn-ova i dugo očekivani debi jedne od ikona ovog sporta, sve to i još po nešto pročitajte u današnjoj recenziji AEW Dynamite-a! Ukoliko želite iznijeti svoje mišljenje i viđenje same epizode priključite nam se u raspravama jednim klikom na ovo.

Chris Jericho segment (3.5⭐)

Što se isprva činilo kao feel good momenat i odavanje uzajamnog poštovanja na relaciji Jericho-Kingston, eskaliralo je u totalni heel turn Chris-a i kreiranje novog stabela jako cringy imena Jericho Appreciation Society. Hager je jedini član koji se nije mijenjao od osnivanja IC-a, dok su 2.0 i Garcia nove akvizicije.

S tim rečeno, Inner Circle 2.0 je bilo znatno prikladnije ime obzirom da se bukvalno ekipa unutar stable-a zove 2.0. Santana i Ortiz bi mogli ostati uz Eddie-a, dok je Sammy, čini se, totalno fokusiran na singles karijeru i nema namjeru se mješati u ovu priču. Završni table spot je mogao katastrofalno da završi, ali srećom nije, nekako je Jake uspio iskontrolisati Kingstona tokom powerbomba.

Dante Martin vs Hangman Page AEW world championship meč (3.5⭐)

Tumačim ovo kao nagradu za Danteov rad proteklih nekoliko mjeseci i način da mu se zahvale što je tako mlad odgovorio, za sad, svim njihovim zadacima koju su postavljeni pred njega. Ukoliko ste fan statistike, evo jedan zanimljiv podatak za vas, Dante je najmlađi hrvač koji je bio u meču za glavnu titulu, imajući samo 21 godinu.

Sprint od meča uz nekoliko zabavnih spotova i par dobrih razmjena. Mislim da nije bila duša na svijetu koja je pomislila da Dante ima neke šanse uzeti ovo, ali kao što rekoh lijep način da mu odaju počast za dosadašnji prisiljeni singles run koji je odradio i više nego solidno. Sada kada je brat nazad, vraća se svojoj tag team ulozi u kojoj, po trenutnoj konstalaciji snaga, ima više šansi za uspjeh.

Cole nakon meča cuttuje jedan “gorki gubitnik” promo, diskreditovajući i omalovažavajući Hangmanovu pobjedu nad njim nazivajući je fluke victory. Zakazuje 3vs3 meč sljedeće srijede savjetujući Hangmanu da pronađe dva partnera za isti. Backstage, Page se izvinjava Dark Orderu sto je ishitreno reagovao na PPV i odgurnuo Alexa, međutim ispostavlja se da njegovi partneri za meč neće biti niko iz DO, već Jurassic Express koji su mu se ponudili prije nego je došao vidjeti se sa njima.

Danielson & Moxley vs Workhorsemen (3.0⭐)

Batmen i Supermen prvi put zajedno, kao tim, u ringu. Produženi squash uz prikazivanje male doze onoga šta posjeduju, a i to malo je bilo sasvim dovoljno da se protivnici neutrališu. Izgledaju moćno, brutalno i pomalo nefer za konkurenciju da ova dva lika surađuju. Regalnov promo jako emotivan u samom startu, gdje iskazuje svoju zahvalnost Tony-u koji se na početku njegove WCW karijere zalagao za njega.

Imati Williama u bilo kakvom obliku, na velikom ekranu, je ogroman dobitak za AEW. Čovjek koji sve što radi čini daleko većom stvari samom svojom pojavom i ogromnom karizmom kojom zrači. Dotakao se historije koju je imao sa oba, slobodno mogu reći, klijenta i apsolutno opravdano istakao svoje zasluge u činjenju Danielsona i Moxley zvijezdama koje trenutno jesu.

CM Punk vinjeta (4.5⭐)

Interview odmah nakon meča sa Revolutiona, Punk sav natopljen krvlju uz osjetno podrhtvanje glasa, sreću i olaksanje u srcu nakon nevjerovatne predstave koju je pružio zajedno sa MJF-om. Legendaran feud, legendaran meč i drago mi je što smo imali priliku pratiti sve to u trenucima kad je bilo aktuelno.

WWE Punk je mrtav, živio ROH based Punk ili sam makar ja tako shvatio iz njegovog promo-a. Šta je sljedeće za CM-a? Neki kažu Hangman i obzirom koliko je feud bio ikoničan i na ograničeno vrijeme koje wrestleri u njegovim godinama mogu imati, ne bih mi smetalo i da je to zapravo istina.

PAC vs Wheeler Yuta (2.75⭐)

Jednodimenzijonalno, PAC uz veliku dominaciju dobija meč. U samoj najavi je naglašeno da je meč ubačen samo iz razloga što Hangman vs Dante nije išlo duže od 7 minuta, tako da nije se moglo ništa ni očekivati od filler meča. Moguće da ovako slab prikaz Yute znači odvajanje od Best Friends-a i prihvatanje Bryanove ponude da dođe u Dragon’s dojo.

Jeff Hardy debut segment (3.75⭐)

Klasična postavka za debute sa AHFO turnom na Matta i Jeffovim spašavanjem brata. Izuzetno mi je drago da su uspjeli otkupiti prava za Hardy Boyz theme song, koji nekim čudom nije bio u vlasništvu WWE-a. Jako smiješan trenutak gdje Matta ubijaju u ringu, dok Jeff radi svoj karakteristični ples na rampi, ali hej, to je Jeff kojeg svi znamo i volimo. Kriminalno je kako su ih koristili u WWE nakon nevjerovatnog WM povratka, ali nadam se da će im AEW dati jedan završni run koji ovaj legendarni tim zaista zaslužuje.

FTR promo (3.75⭐)

Ovo je bilo neočekivano. Dax nam daje naznake nekog face turna isticanjem kako mu je njegova porodica na prvom mjestu, što se nije dopalo Tully-u koji od njih zahtjeva apsolutni fokus na titule i stavljanje svih prioriteta iza tog cilja. Ovo se momcima iz FTR-a nije dopalo pa je došlo do rasprave sa Blachardom koja je eskalirala njegovim otpuštanjem. Čini se kako se Pinnacle raspao i moram reći da je ovaj stable nije opravdao svoja očekivanja, tako da je vjerovatno i prava odluka da se to uradi.

Wardlow promo (4.25⭐)

Wow, ko bi rekao da je Wardog ovako dobar promo… Sad, ne znam je li stvar prakse i činjenice da je u kompaniji okružen sjajnim promo likovima od kojih je mogao učiti ili je fakat i za to talentovan, manje je važno. Stvorila se predrasuda i počeli su se neopravdano donositi zaključci na osovu uloge koju je obnašao što je navelo fanove na misao da se Wardlow zapravo muči na micu, u šta nas je ovim promom apsolutno razuvjerio.

Nebo je granica za ovog čovjeka. Rijetko viđen paket wrestling alata i kompletno čekiranje svih boxova na zamišljenoj listi sa naslovom “wrestling superstar mora imati sve ovo”. Uzbuđen sam da vidim šta budućnost nosi za ovog čovjeka i bezuslovno navijam da dođe do samog vrha.

Jurassic Express vs The Acclaimed AEW Tag Team championship meč (3.5⭐)

Dvije mlade ekipe i AEW OG’s u još jednom sprint meču krcatim akcijom u desetak minuta. Ništa specijalno, ali prilično zabavno za ljude koji vole ovaj tip hrvanja. Stvar koja se ne može diskreditovati jeste da su Luchasaurus i Jungleboy predstavljeni kao fighting champions i da su sinonim za taj izraz. Kao neko ko prati Rampage, sasivm mi je solidan njihov title run i bio je baš onakav kakvog sam očekivao. Međutim, mislim da je vrijeme da se ubrzo prebaci titula na neki, da kažem, “ozbiljniji” tim koji će malo povećati prestiž samih titula.

Leyla Hirsch vs Thunder Rosa (3.0⭐)

Leyla je dobila mini push koji je, rekao bih, nastao usljed spleta okolnosti i Rosine ili management želje da osvoji titulu u svom gradu. Meč je bio sasvim solidan uz nastojanje da se Hirsch prikaže kao kontender što im je i pošlo za rukom. Fire Thunder driver donosi Rosi pobjedu i saznajemo od Tony-a da nas očekuje rematch za žensku titulu u njenom gradu. Međutim, neće biti običan meč već steel cage meč, koji će nadam se biti i main event Dynamite-a. Rosa se rasplakala i time nam naznačila da je najvjerovatnije to taj trenutak koji smo svi dugo čekali.

Sammy Guevara vs Scorpio Sky TNT championship meč (3.5⭐)

Pomalo iznenađujuć rezultat, ali je vjerovatno i dobra odluka u široj slici, jer mi se Sky čini kao tranzicijski šampion. Sammy fakat nekad ima death wish koliko svoje tijelo ne cijeni i uništava u svakom meču. Spot sa 450 splashom kroz stol van ringa je izgledao jako gadno za njegova već dobro načeta rebra. Čini mi se prvi put da su komentatori ozvaničili njegovu vezu sa Conti na TV-u što je vjerovatno neki sneak peak za feud sa Paige Vanzant koja se umješala u sam meč, a poslije ćemo saznati i da je novi član AEW rostera. Miriše na neki mixed tag team meč između Paige & Scorpio-a i golupčića što nije baš neki must see spektakl, ali dobar način da polako predstaviš hrvanje Vanzant-ici.

Mislim da ona ima dosta potencijala postati prilično velika zvijezda za standrade ženske divizije obzirom na njenu prezentnost, za sad solidan mic work i naravno taj athletic backgorund imajući na umu da je djevojka godinama unazad u jednom od najzahtjevnijih borikačkih sportova. Tay je također savršena protivnica za nju sugerišući na to da je i ona neko ko ima iskustva sa BJJ-om, džudom i povremenim MMA treninzima, tako da vjerujem da će uspjeti nešto napraviti u ringu, a da to izgleda kao pristojan debi za Paige.

Opšti dojam (7.5/10⭐)

Nešto slabija epizoda po pitanju samog wrestlinga što je apsolutno razumljivo, obzirom na nivo istog koji smo dobili na PPV prije nekoliko dana. Par odličnih segmenata i iznenađujućih turn-ova kao i dugo očekivani debi legende ovog sporta, tako da ne možemo reći da je epizoda razočarala na tim poljima.

Be the first to comment on "AEW Dynamite #127 (09/03/2022) Recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*