AEW: Dynamite (12/05/2021) recenzija

Dugo me nije bilo. Konačno, evo i nedeljne recenzije Dynamite-a. Nisam gledao AEW jedno dva meseca, pa nisam u toku što se mnogih stvari tiče, ali čini mi se da sam sve stvari shvatio. Nisu kečeri neka kompletna metafizika.

IWGP United States Heavyweight Title Match: Jon Moxley (c) vs. Yuji Nagata

Veče otvaramo još jednim mečom u saradnji AEW-a i NJPW-ga. Meč je bio maksimum koji Nagata može da izvuče u ovom delu njegove karijere. Mox je igrao po Nagata-inim pravilima i pravio je ambijent gde bi Nagata izgledao dobro. Ako pratite NJPW, znate šta možete da očekujete. Veliki akcenat na kick-ovima, par „exploder“-a i jedan lep „armbar“. Solidan filler meč za US titulu. Mox-ov gest nakon meča sjajan. Porastao je u mojim očima.

7/10

Nakon meča rekapitulacija događaja od prošle nedelje i kraći promo dela Inner Circle-a tj. Sammy-ja, Ortiz-a i Hager-a. Uvek mi je draži promo kad Hager priča, pa je i ovaj bio dobar.

Veče je krenulo solidno, a onda se desio Cawdy. Čovek je izolovan u neku prethodnu epohu. Pored veličanja njegove države i opšte pljuvačine svega što se suprotstavlja američkoj „demokratiji“, Cawdy je pričao o segregaciji, pravima afroamerikanca i evoluciji zapadnog društva. Uz sve to je i plakao jer je ponosan na svoju zemlju zbog toga što će mu dete biti mulat. Ukratko, najavljen je meč između njega i Ogogo-a za „Double or Nothing“. Ne razumem čemu ovako ekstreman politički govor, ali je ovo samo još jedna od mnogih stvari koje mi neće biti jasne kod Cawdy-jevog lika.  

AEW Worl Tag Team Title Match: The Young Bucks (Matt Jackson and Nick Jackson) (c) vs. SCU (Christopher Daniels and Frankie Kazarian)

Najbolji meč večeras. Imali su i dobru priču i dugu istoriju iza sebe. Heel uplitanja mi nisu mnogo smetala jer su i pored toga odradili odličan meč. Iako su Bucks-i tehnički heel, u ovom meču su više bili tweener-i jer se u svakom trenutku videla doza poštovanja prema svojim protivnicima. Čak su na jedan jako poetičan način uspeli da rekreiraju legendarnu „I’m sorry I love you.“ sekvencu. Izolovanjem Daniels-a, pokušali su da naprave hendikep meč, ali se Kazarian odlično snašao u toj ulozi. Dugo nije bio ovako euforičan i energičan. Uspeo je, na kratko vreme, da savlada mnogobrojne protivnike i da odradi „styles clash“ kao čin ultimativne provokacije. No to nije bilo dovoljno da se savladaju Bucks-i. PPV level meč od oba tima, čak shodno ishodu, mislim da je bilo i bolje da ostave ovaj feud za PPV.

8/10

Daniels i Kazarian su obećali jedno drugome da neće više biti tim ako neki meč izgube. Taj uslov još uvek važi. Očajna odluka da kamera ne ostane u ringu, već smo gledali kako Kingston i Mox uništavaju svlačionicu Elite-a. Mnogo je više zaslužio SCU nego rekapitulaciju od deset sekudni. Nadam se da će naredne nedelje tu odluku ispraviti.

U nastavku smo gledali kraći promo između Christian Cage-a i Matt Sydal-a. Najavljen meč između njih dvojice za sledeću nedelju.

AEW World Title Eliminator Match: Orange Cassidy vs. PAC

Video sam negde da je Cassidy zaista bio povređen u ovom meču i da su morali na neki način da improvizuju, To bi opravdalo ovaj meč u njegovim završnim segmentima, no činjenično stanje je da je meč bio loš od početka do kraja. Možda je loš malo pregrub termin, ali je bio spor sa mnogo prostora za „luft“. 2/3 meča se ništa nije desilo. Preostala trećina je bila sjajna, ali ne možemo ocenjivati meč samo na osnovu trećine. Kada sam video card, drugačije sam mislio da će ovo biti realizovano. Meč je u potpunosti bio orijentisan na Cassidy-ja, a ne na PAC-a. Mislio sam da će biti obrnuto. Na kraju smo imali double KO, pa su najavili da će meč na „Double or Nothing“-u biti triple threat. Više bih voleo da je Omega vs. PAC, ali šta je tu je.

3/10

Bucks-i su videli svoju runiniranu svlačionicu i odlučili su da delaju. Sledeće nedelje će imati meč protiv Varsity Blondes, a nakon toga će braniti svoju titulu protiv Mox-a i Kingston-a na „Double or Nothing“-u. Radujem se tom meču.

Što mi je drago što je Page uz Dark Order. Verovatno najgenijalnija alijansa koju sam u životu video. U kraćem promo-u nisu rekli ništa posebno, ali mi je drago što ih vidim zajedno.

Pinnacle proslavlja svoju prošlonedelju pobedu veličanjem svakog pojedinačnog člana njihove frakcije. MJF nije mnogo toga promenio od kada se pojavio u AEW-u, ali ni ne mora. Lik je genijalan. U kamionu se pojavlju „preživeli“ deo Inner Circle-a, ali sada sa Jericho-om. Nakon kraće verbalne konfrontacije, Jericho prska pripadnike Pinnacle-a sa svojim šampanjcem. Ponižen, MJF prihvata rematch, ali pod dva uslova. Prvi je da bude „stadium stampede“, a drugi je da ako Pinnacle ponovo pobedi, Inner Circle više ne postoji. Od svih najavljenih mečeva, ovom se ubedljivo najviše radujem.

Što se ženske divizije tiče, tu ima ogromnog napredka. Britt Baker je imala jedan od najlepših pasivno-agresivnih promo-a. Molim Boga da osvoji titulu i da se konačno vrati kredibilitet ženske divizije. Čini mi se da je Baker mnogo bolja u ringu i prilika je „now or never“.

Thunder Rosa vs. Jazmin Allure

Još jedan Thunder Rosa squash.

/

Iako je još uvek zelena u ringu, Jade Cargill se sjajno nalazi u ulozi prepotentnog heel-a. Vrlo je uverljivo sve to što priča. Ako ovako nastave, čeka je svetla budućnost.

AEW TNT Title Match: Darby Allin (c) vs. Miro

Sjajan kraj večeri. Konačno da Miro vrati svoj poljuljani kredibilitet. Koliko je njegova alijansa sa Kip Sabian-om bila nepotrebna i naporna, skoro svi smo zaboravili da je on nepobeđen u singles mečevima. Dugo je trajao brawl van ringa pre početka meča. Miro je delovao dominantno i umnogome me je podsetilo na Brodie Lee/Cawdy meč. Allin-ovi mečevi imaju tendenciju da prate jednu identičnu formulu, posebno kada je ovako velika razlika u kilaži. Imam utisak da su obe kategorije uspeli maestralno da realizuju. Miro je sve vreme izgledao superiorno, a Darby-jeva povremena odbrana je izgledala smisleno i realno. Pametna odluka da mu skinu pojas i odličan način da to učine. Miro je imao kontru na svaku njegovu defanzivu. Od „stunner“-a pa do „coffin drop“-a. Miro nije imao veliki asortiman poteza u ovom meču, ali nije ni morao. Kada je Darby konačno video šta treba da radi tj. da mu je jedina opcija „sleeper“, izgledalo je uverljivo. Oba puta je Miro uspeo da se izvuče na kreativan način. Jedina mana meča su nepotrebna uplitanja Scorpio Sky-a i Ethan Page-a. Nije bilo potrebe za tim. Miro je novi šampion i nadam se da imaju dugoročan plan sa njim. Jako dugo smo svi čekali ovaj trenutak.

8/10

Ukupni utisak:

Sasvim solidna epizoda. Glavni problem je bio PAC/Cassidy meč i Cawdy-jevo baljezganje. Nije mi se svidelo kako su se poneli prema SCU, ali imaju priliku da to nadokande. Mečevi za „Double or Nothing“ izgledaju sjajno i jedva čekam ovogodišnje izdanje tog PPV-a.

8/10  

Be the first to comment on "AEW: Dynamite (12/05/2021) recenzija"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*